PS4 Pro: 4K- ja HDR-opas

Lue, miten voit määrittää 4K- ja HDR-asetukset PlayStation®4 Pro-konsolilla.

Mikä on 4K?

4K on lähes neljä kertaa tarkempi kuin tavallinen kuvantarkkuus (1080p HD). Kaikissa PS4-järjestelmissä on HDR-tuki, mutta 4K:sta voit nauttia vain PS4 Pro -järjestelmällä. Kotiviihdejärjestelmäsi kokoonpano vaikuttaa siihen, voitko käyttää parannettua kuvanlaatua. PS4 Pro valitsee automaattisesti parhaan käytettävissä olevan tarkkuuden.

Television kuvantarkkuus saattaa olla rajoitettu, kun PS4 Pro -järjestelmään on liitetty PlayStation®VR -suoritinyksikkö ja -lasit.

PS4 Pro: 4K-resoluution ottaminen käyttöön

Voit nauttia dynaamisesta 4K-laadusta vain, kun PS4 Pro -järjestelmä on liitetty 4K-yhteensopivaan näyttölaitteeseen (kuten 4K-televisoon tai -projektoriin) premium-luokan HDMI-kaapelilla.

Sinun on otettava 4K käyttöön sekä PS4 Pro -järjestelmässä että 4K-yhteensopivassa näyttölaitteessa. Ota asetus käyttöön myös muissa PS4 Pro:n ja 4K-yhteensopivan näyttölaitteen välillä olevissa laitteissa (kuten 4K-yhteensopivassa kotiteatterijärjestelmässä tai AV-vahvistimessa)

Varmista näyttölaitteesi käyttöohjeista, että:

• Yhdistät PS4 Pro-järjestelmän oikeaan 4K HDMI -tuloon. Tarkista tämä kaikkien PS4 Pron ja 4K-yhteensopivan näyttölaitteen väliin liitettyjen laitteiden osalta.
  • Näyttölaitteesi tukee 4K/60 Hz -resoluutiota. Jos ei, kuva saattaa skaalautua 2K/60 Hz -resoluutioon.
  • Varmista, että liität kaikki ketjun laitteet toisiinsa premium-luokan HDMI-kaapeleilla. Lisätietoja premium-luokan HDMI-kaapeleista on täällä.

Kaikki 4K-yhteensopivat laitteet ovat erilaisia, joten katso tarkat ohjeet laitteesi käyttöoppaasta.

1. Avaa 4K-yhteensopivan näyttölaitteen asetusvalikko.
  2. Etsi resoluutioasetukset ja ota 4K käyttöön.
  3. Tee sama kaikille PS4 Pron ja 4K-yhteensopivan näyttölaitteen väliin liitetyille laitteille.

PS4 Pro -järjestelmän pitäisi ottaa 4K käyttöön automaattisesti, kun se havaitsee järjestelmään liitetyn 4K-yhteensopivan laitteen. Varmista, että 4K ja korkein mahdollinen resoluutio on otettu käyttöön:

1. Valitse aloitusnäytössä Asetukset > Ääni ja näyttö > Videoulostulon asetukset.
  2. Valitse resoluutioksi 2160P - YUV420 tai 2160p- RGB.
  3. Jos asetat resoluutioksi Automaattinen , PS4 Pro -järjestelmä ottaa automaattisesti käyttöön korkeimman resoluution, joka on saatavilla siihen liitetylle näyttölaitteelle ja pelattavalle tai suoratoistettavalle sisällölle.
  4. Aloita 4K-yhteensopiva peli* tai suoratoistopalvelu.

*Joissain peleissä 4K-asetus on otettava käyttöön pelivalikossa. Lisätietoja on pelin ohjeissa.

Huomautus: Jotkut vaihtoehdot saattavat näkyä himmennettynä (ei saatavilla), jos 4K-näyttölaitteesi ei tue kyseisiä resoluutioita.

Kuva tai 4K/HDR ei toimi PS4 Pro -järjestelmässä

Tämä johtuu joidenkin 4K-TV-mallien yhteensopivuusrajoituksista.

Noudata seuraavia ohjeita, jos et näe kuvaa sen jälkeen, kun olet liittänyt PS4 Pro -järjestelmän 4K-yhteensopivaan televisioon:

1. Käytä PS4 Pro -järjestelmän Vikasietotilaa.
  2. Valitse vaihtoehto 8: Aseta HDCP-tila
  3. Valitse Vain HDCP 1.4
  4. Järjestelmä käynnistyy automaattisesti uudelleen, kun valitset OK.

Televisiossa pitäisi nyt näkyä kuva. Jotkut sisällöt tai sovellukset eivät kuitenkaan ehkä toimi 4K- tai HDR-tasolla, kun HDCP 1.4 on käytössä.

1. Katkaise PS4 Pron virta uudestaan pitämällä virtapainiketta alas painettuna, kunnes kuulet toisen äänimerkin. Kun virta on katkaistu, siirry uudestaan vikasietotilaan.
  2. Valitse sitten vaihtoehto 2: Vaihda resoluutiota. Sinua pyydetään käynnistämään järjestelmä uudelleen ja valitsemaan resoluutio.
  3. Kun olet käynnistänyt järjestelmän uudelleen, valitse resoluutioksi 2160p - YUV420 . Televisiossa pitäisi nyt näkyä kuva.
  4. Katkaise PS4:n virta ja käynnistä se vielä kerran vikasietotilassa.
  5. Valitse vaihtoehto 8: Aseta HDCP-tila  ja valitse sitten vaihtoehto 1: Automaattinen.

Jos sinulla on edelleen ongelmia, pyydä neuvoja TV-valmistajaltasi.

• Varmista, että käytät oikeaa HDMI-tuloliitäntää. Useimmissa 4K-näyttölaitteissa on erilliset HDMI-portit 4K-resoluutiota varten. Tarkista laitteen käyttöoppaasta, mitä porttia sinun pitäisi käyttää.
  • Varmista, että kaikilla PS4 Pron ja television välillä olevilla kaapeleilla on premium-luokitus (v1.4+). PS4 Pron mukana toimitettu HDMI-kaapeli soveltuu tähän.
  • Tarkista TV:n asetukset ja varmista, että UHD Colour on käytössä. (ei koske kaikkia TV-malleja)
  • Varmista, että pelattava sisältö tukee 4K-tarkkuutta tai HDR-ominaisuutta. Joissakin peleissä 4K tai HDR on otettava käyttöön pelin sisäisessä valikossa.