Tärkeitä PlayStation®-tuotteita ja -palveluita koskevia huomioita

Tärkeitä PlayStation®-tuotteita ja -palveluita koskevia huomioita

Lakkautetut PlayStation -sovellukset, -ominaisuudet ja -palvelut

Katso, mitkä ominaisuudet eivät ole enää saatavilla PlayStation-konsolillasi.

Huomautus: Tämän sivun tiedot on saatettu päivittää, joten tarkista välillä, onko uusia päivityksiä saatavilla.

31.8.2021 jälkeen emme enää myy tai vuokraa elokuvia tai TV-sisältöä PlayStation™Storessa. Lue alta, miten voit edelleen katsella rajattomasti elokuvia ja TV-sisältöä, jonka olet hankkinut aiemmin PlayStation Storesta.

PlayStation®5:

1. Siirry PS5:n Media-osioon

2. Valitse vasemmalta Kaikki sovellukset

3. Etsi ja valitse “Omat videot” (Etsi PlayStation Video -logo)

4. Lataa ja avaa, niin pääset käsiksi elokuviisi ja TV-ohjelmiisi!

PlayStation®4:

1. Siirry PlayStation Storen TV ja video -osioon

2. Etsi ja valitse "Omat Videot" valikon yläosassa

3. Täältä pääset käsiksi elokuviisi ja TV-ohjelmiisi!

iOS/Android-sovellus:

1. Avaa valikko vasemmasta yläkulmasta

2. Etsi ja valitse valikosta "Omat videot"

3. Täältä pääset käsiksi elokuviisi ja TV-ohjelmiisi!

BRAVIA / Smart TV -sovellus

1. Kirjaudu sisään PS Video -sovellukseen

2. Siirry Omat videot -osioon, niin pääset käsiksi elokuviisi ja TV-ohjelmiisi!

Mitä se tarkoittaa käytännössä?
Kun PlayStation®Portable (PSP) -konsolin PlayStation®Store viimeksi suljettiin vuonna 2016, pystyit silti tekemään hakuja ja pelinsisäisiä ostoja. 6.7.2021 alkaen nämä ominaisuudet kuitenkin poistuvat.

Mitä tapahtuu omistamallesi PSP-sisällölle?
Pystyt silti lataamaan aikaisemmin ostamiasi sisältöjä. Voit ladata aikaisemmin ostamasi PSP-sisällön PSP-konsolillesi siirtymällä laitteen Latauslistalle.

Mitä tapahtuu PSP-sisällölle, jota voi ostaa PS3-konsolin ja PS Vitan kaupoista?
Voit yhä ostaa PSP-sisältöä PS3-konsolin ja PS Vitan kaupoista. Et voi kuitenkaan tehdä PSP-ostoksia pelinsisäisen kaupan kautta.

28.6.2021 alkaen MyPlayStation-verkko-ominaisuutta ei enää tueta. Voit edelleen tarkastella pelikirjaston, ryhmien, ystävien, trophyjen ja profiilien tietoja PS4- tai PS5-konsolilla tai PS App -mobiilisovelluksessa. Profiili- ja pelikirjastotiedot ovat saatavilla myös verkossa profiilin pudotusvalikon kautta.

28.6.2021* alkaen PlayStation Vita -käyttäjät eivät voi enää käyttää viestipalvelua. Vaikka PS Vitan viestitoiminnot lakkautetaan, viestisi ovat edelleen saatavilla PS5- ja PS4-konsoleiden sekä PlayStation App -mobiilisovelluksen viestipalveluissa.

*Lakkautus alkaa 28.6.2021, lakkautuksen todellinen ajankohta voi vaihdella alueittain.

Kiitos, että olet käyttänyt PS4-konsolin PS Communities -yhteisöominaisuutta. Huhtikuusta 2021 alkaen tätä ominaisuutta ei enää tueta eikä se ole saatavilla PS4-konsolilla.

Voit edelleen pysyä yhteyksissä muiden kanssa ja käyttää viestintäominaisuuksia PS4-konsolilla ja PlayStation App -sovelluksessa.

19.10.2020 alkaen:

• Et voi enää ostaa PS3-, PSP- ja PS Vita -sisältöä, teemoja tai avatareja verkko- tai mobiilikaupastamme. Voit kuitenkin silti edelleen ostaa PS3-, PSP- ja PS Vita -sisältöä kyseisillä laitteilla.
  • Myös toivelista lakkautetaan ja kaikki toivelistallasi olevat kohteet poistetaan.

Nämä muutokset eivät vaikuta olemassa oleviin PlayStation Plus -tilauksiin. Voit edelleen käyttää kaikkia olemassa olevia PlayStation Plus -sisältöjäsi ja ladata niitä.

Voit myös edelleen käyttää jo ostamaasi sisältöä kyseisillä laitteilla.

PlayStation Messages -sovellus mobiililaitteille on integroitu PS App -sovellukseen 14.10.2020 alkaen, eikä se ole enää saatavilla erikseen. Jatka viestien lähettämistä ystäville lataamalla PS App -sovellus Apple- tai Android-laitteille.

Tapahtumien luonti ei ole enää saatavilla 14.10.2020 alkaen. Et voi luoda uusia tapahtumia, vastaanottaa ilmoituksia käyttäjien ajastamista tapahtumista tai osallistua ajastettuihin tapahtumiin.

Et voi enää luoda yhteisöä, johon pääsee vain pyynnöstä. Kaikki uudet yhteisöt ovat kaikkien käyttäjien saatavilla. Voit viestiä ystäviesi kanssa perustamalla ryhmän.

Pelaa yhdessä -toiminto ei ole enää saatavilla. Et voi enää aloittaa Pelaa yhdessä -istuntoa ryhmänäytöltä. Voit edelleen luoda ryhmiä ja jutella ystäville ryhmän kautta.

Alatilin luominen ja tilin päivitystoiminnot eivät ole enää saatavilla PlayStation 3 -konsolilla, PS Vitalla ja PSP:llä. Voit edelleen luoda ja päivittää lasten tilejä PS4:llä ja verkossa.

Pluto TV ei ole enää saatavilla PlayStation 3 -konsolilla.

Voit jatkossakin käyttää Pluto TV:tä PlayStation 4 -järjestelmällä, mobiililaitteilla ja verkossa osoitteessa https://Pluto.TV

Twitch ei ole enää saatavilla PlayStation 3 -konsolilla eikä PlayStation Vitalla.

30.6.2020* alkaen PlayStation 3 -käyttäjät eivät voi enää lähettää tai vastaanottaa viestejä muista PlayStation-alustoista ja -palveluista. Niitä ovat esimerkiksi PlayStation®4 (PS4), PlayStation® Messages -sovellus, My PlayStation® ja PlayStation®Vita. Huom:

• PS3-pelihälytyksiä ei enää näytetä PS4:llä tai PlayStation Messages -sovelluksessa.
  • PS3-käyttäjät voivat jatkaa viestiominaisuuden käyttöä muiden PS3-käyttäjien kanssa.
  • PS4:n, PS Vitan, PlayStation Messages -sovelluksen ja My PlayStationin käyttäjät voivat jatkaa viestiominaisuuden käyttöä.

*Lakkautus alkaa 30.6.2020, lakkautuksen todellinen ajankohta voi vaihdella alueittain.

Sony Interactive Entertainment lakkauttaa iOS/Android-laitteiden PlayStation Communities -sovelluksen 17. maaliskuuta 2020.

Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

Ustream-ominaisuudet eivät ole enää saatavilla PS4-järjestelmässä ja Live from PlayStationissa:

• Pelikuvan lähetys Ustreamiin.
  • Ustream-lähetysten katsominen Live from PlayStation -toiminnolla PS4-järjestelmässä, PlayStation-sovelluksessa ja PlayStation Vitalla (PS Vita).

Pelaajat voivat lähettää pelikuvaa YouTuben, Twitchin ja DailyMotionin kautta ja katsoa näitä lähetyksiä Live from PlayStation -toiminnolla.

Pahoittelemme muutoksesta mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

*Lakkautuksen ajankohta riippuu alueesta.

PS4-järjestelmä ei enää tue Facebookin integrointia 7.10.2019 alkaen. Tämä vaikuttaa Facebookin jakamisominaisuuksiin, kuten pelikuvan ja trophy-saavutusten julkaisuun sekä kaverihakutoimintoon. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa vaivaa.

Tammikuusta 2018 lähtien Media Go -sovellus ei ole enää ladattavissa. Sovelluksen aiemmin asentaneet käyttäjät voivat edelleen käyttää sovellusta ja sen tukisivustoa, mutta sovellusta ei enää tueta eikä sitä voi ladata uudelleen, jos asennus poistetaan.

• Twitter -sovellus
  • Near- ja Live from PlayStation® -sovellukset
  • YouTube-sovellus
  • Facebook -sovellus
  • Skype -sovellus

Huhtikuusta 2017 alkaen PlayStation™Video-palvelu (ent. Video Unlimited) lakkautetaan tietyissä Sony Bravia -televisioissa sekä video- ja äänituotteissa, jotka on julkaistu vuonna 2013 tai aiemmin.

Jos haluat lisätietoja malleista, joihin lakkautus vaikuttaa, ota yhteyttä Sonyyn.

Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

Games on PlayStation -mobiilisovellus lakkautetaan syyskuusta 2015 alkaen.