PS4: Ulkoisen kiintolevyn tuki

Jos PS4:ssä ei ole tarpeeksi tilaa pelin asentamiseen, voit lisätä tallennustilaa käyttämällä laajennetun tallennustilan laitetta.

Miten pääsen alkuun

Kun alustat tallennuslaitteen laajennetuksi tallennustilaksi, voit käyttää sitä sovellusten asentamiseen. Voit myös siirtää sovelluksia PS4™-järjestelmän tallennustilasta laajennettuun tallennustilaan.

1. PS4-järjestelmä, käyttöjärjestelmän versio 4.50 tai uudempi.
  2. Ulkoinen kiintolevyasema*.
  • SuperSpeed USB 5 Gb/s tai uudempi.
  • Kapasiteetti 250 Gt – 8 Tt.

*Kaikkien ulkoisten kiintolevyasemamallien toimintaa ei taata.

PS4-konsoleilla tuetaan seuraavia SuperSpeed USB -yhteyksiä:

• SuperSpeed USB 5 Gb/s (USB 3.0/USB 3.1 Gen1/USB 3.2 Gen1)
  • SuperSpeed USB 10 Gb/s (USB 3.1 Gen2/USB 3.2 Gen2/USB 3.2 Gen1x2)
  • SuperSpeed USB 20 Gb/s (USB 3.2 Gen2x2).

Mitä alustetulla laajennetun tallennustilan laitteella voi säilöä

• Laajennettuun tallennustilaan voi asentaa vain sovelluksia tai lisäosia.
  • Voit ladata laajennettuun tallennustilaan lisäosia, vaikka itse sovellus olisi asennettu järjestelmän tallennustilaan.
  • Päivitykset ladataan samaan paikkaan, jonne kyseinen sovellus on asennettu.
  • Laajennettuun tallennustilaan ei voi tallentaa sovellusten tallennettuja tietoja, teemoja, kuvakaappauksia tai videoleikkeitä.
  • Laajennettuun tallennustilaan asennetut sovellukset näkyvät sisältöalueella normaaliin tapaan.
  • Laajennettuun tallennustilaan asennetut sovellukset eivät katoa sisältöalueelta, kun yhteys laajennettuun tallennuslaitteeseen katkaistaan.

Jos laajennettuun tallennustilaan asennettua sovellusta yritetään käynnistää silloin, kun laajennettu tallennuslaite on irrotettu, näet virheilmoituksen.

• Laajennettuna tallennustilana voidaan käyttää vain yhtä laitetta kerrallaan. Vaikka liittäisit kaksi laajennetuksi tallennustilaksi alustettua laitetta, vain toinen niistä voi olla aktiivisena laajennettuna tallennustilana.
  • Voit liittää toisen kiintolevyn mediasoitinkäyttöä varten, mutta kahdella kiintolevyllä ei voi olla pelejä, sovelluksia ja lisäosia.
  • Liitäntää USB-keskittimen kautta ei tueta. Laajennettu tallennuslaite on liitettävä suoraan PS4™-järjestelmään.
  • Älä katkaise yhteyttä PS4:n™ sammumisen tai lepotilaan siirtymisen aikana.

Kiintolevyaseman alustaminen PS4:n laajennetuksi tallennustilaksi

1. Valitse Asetukset > Laitteet > USB-tallennuslaitteet.
  2. Valitse alustettava USB-tallennuslaite ja valitse  Formatoi laajennetuksi tallennustilaksi.

Jos haluat muuttaa sovellusten asennuksen sijaintia, valitse, mihin haluat ne tallentaa. Sovelluksen asennuksen sijaintia ei voi muuttaa latauksen aikana.

1. Valitse Asetukset > Tallennustila ja paina OPTIONS-näppäintä.
  1. Valitse Sovelluksen asennuksen sijainti > Laajennettu tallennustila.
  1. Sovellukset asennetaan nyt laajennettuun tallennustilaan.

Voit siirtää tallennettuja sovelluksia PS4™-järjestelmän tallennustilan ja laajennetun tallennustilan välillä.

Huomautuksia: Jos sovellus on sekä järjestelmän tallennustilassa että laajennetussa tallennustilassa, se on poistettava joko järjestelmän tallennustilasta tai laajennetusta tallennustilasta, jotta laajennettua tallennuslaitetta voidaan käyttää. Voit asentaa lisäosia laajennettuun tallennustilaan, vaikka itse sovellus olisi asennettu järjestelmän tallennustilaan.

1. Valitse  Asetukset > Tallennustila.
  2. Valitse tallennustila, jossa siirrettävä sovellus sijaitsee, ja valitse sitten Sovellukset.
  1. Paina OPTIONS-näppäintä ja valitse Siirrä laajennettuun tallennustilaan tai Siirrä järjestelmän tallennustilaan
  1. Merkitse siirrettävät sovellukset ja valitse Siirrä.

Jos haluat irrottaa laajennetun tallennuslaitteen, kun PS4™-järjestelmä on käytössä, varmista laitteen turvallinen irrotus jollakin seuraavista tavoista.

Huomautus: Jos katkaiset yhteyden laajennettuun tallennuslaitteeseen noudattamatta seuraavia ohjeita, laitteen tiedot saattavat vaurioitua tai tuhoutua.

1. Valitse pikavalikosta Ääni/laitteet > Lopeta laajennetun tallennustilan käyttö .
  1. Valitse irrotettava laajennettu tallennuslaite kohdassa Asetukset > Laitteet > USB-tallennuslaitteet ja valitse sitten Lopeta tämän laajennetun tallennustilan käyttö.

Onko sinulla ongelmia?

• Wi-Fi- ja/tai Bluetooth-yhteydessä on ongelmia, kun laajennetun tallennustilan laite on liitettynä PS4:ään™.

Jos yhteyksissä on ongelmia, laajennettu tallennuslaite kannattaa asettaa kauemmas PS4:stä™.

• Viestin mukaan laajennettu tallennustila on korjattava.

Näin voi käydä, jos laite on irrotettu väärin. Irrota laajennettu tallennustila aina oikealla tavalla.

• Virheviestin mukaan laitteen tiedonsiirtonopeus ei välttämättä riitä laajennettuna tallennustilana käyttämistä varten. Virheviestissä kysytään, haluatko alustaa laitteen.

Jos näet tämän virheviestin, suosittelemme jonkin toisen laajennetun tallennuslaitteen käyttämistä.

• Virheilmoituksen mukaan sovellukset sijaitsevat sekä laajennetussa tallennustilassa että järjestelmän tallennustilassa. Virheviestin mukaan toinen sovelluksista on poistettava.

Jos sama peli on asennettu laajennettuun tallennustilaan ja järjestelmän tallennustilaan, toinen niistä on poistettava, jotta kiintolevyasemaa voidaan käyttää.

PS4:n laajennetun tallennustilan virhekoodit

Ulkoisen USB-tallennuslaitteen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• 250 Gt:n minimi- ja 8 Tt:n maksimikapasiteetti

Ulkoisen USB-tallennuslaitteen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• USB 3.0 tai uudempi
  • Jos kiintolevyasema on varmasti USB 3.0-mallia, sen liittäminen liian hitaasti saattaa aiheuttaa virheilmoituksen. Liitä ulkoinen USB-tallennuslaite nopeasti ja varmasti, mutta varovasti.
  • Liitä ulkoinen USB-tallennuslaite suoraan PS4:ään.
  • Alusta kiintolevy uudelleen.
  1. Alusta kiintolevy uudelleen.
  2. Jos ongelma ei ratkea, käynnistä PS4 uudelleen ja kokeile alustamista.
  1. Liitä kiintolevy uudelleen ja korjaa tiedostojärjestelmä ohjeiden mukaisesti.
  2. Alusta kiintolevy uudelleen.
  3. Jos ongelma ei ratkea, sinun täytyy mahdollisesti käyttää jotakin toista kiintolevyä.