Laajennettu USB-tallennustila PS4-konsoleilla

Jos PlayStation®4-konsolissa ei ole tarpeeksi tilaa pelin asentamiseen, voit lisätä tallennustilaa käyttämällä laajennettua tallennuslaitetta.

Miten pääsen alkuun

Kun formatoit USB-tallennuslaitteen laajennetuksi tallennustilaksi, voit käyttää sitä sovellusten asentamiseen. Voit myös siirtää sovelluksia PS4™ -konsolin tallennustilasta laajennettuun tallennustilaan.

• PS4 -konsoli, käyttöjärjestelmän versio 4.50 tai uudempi.
  • Ulkoinen kiintolevyasema*.
    SuperSpeed USB 5 Gb/s tai uudempi.
    Kapasiteetti 250 Gt – 8 Tt

*Kaikkien ulkoisten kiintolevyasemamallien toimintaa ei taata.

PS4-konsoleilla tuetaan seuraavia SuperSpeed USB -yhteyksiä:

• SuperSpeed USB 5 Gb/s (USB 3.0/USB 3.1 Gen1/USB 3.2 Gen1)
  • SuperSpeed USB 10 Gb/s (USB 3.1 Gen2/USB 3.2 Gen2/USB 3.2 Gen1x2)
  • SuperSpeed USB 20 Gb/s (USB 3.2 Gen2x2).

Mitä laajennetussa USB-tallennustilassa voi säilöä

• Laajennettuun tallennustilaan voi asentaa vain sovelluksia tai lisäosia.
  • Voit ladata laajennettuun tallennustilaan lisäosia, vaikka itse sovellus olisi asennettu PS4-konsolin järjestelmän tallennustilaan.
  • Päivitykset ladataan samaan paikkaan, jonne kyseinen sovellus on asennettu.
  • Laajennettuun tallennustilaan ei voida tallentaa sovellusten tallennettuja tietoja, teemoja, kuvakaappauksia tai videoleikkeitä.
  • Laajennettuun tallennustilaan asennetut sovellukset näkyvät sisältöalueella normaaliin tapaan.
  • Laajennettuun tallennustilaan asennetut sovellukset eivät katoa sisältöalueelta, kun yhteys laajennettuun tallennuslaitteeseen katkaistaan.

Jos laajennettuun tallennustilaan asennettua sovellusta yritetään käynnistää silloin, kun laajennettu tallennuslaite on irrotettu, näet virheilmoituksen.

• Laajennettuna tallennustilana voidaan käyttää vain yhtä laitetta kerrallaan. Vaikka liittäisit kaksi laajennetuksi tallennustilaksi alustettua laitetta, vain toinen niistä voi olla aktiivisena laajennettuna tallennustilana.
  • Liitäntää USB-keskittimen kautta ei tueta. Yhdistä laajennettu tallennustila suoraan PS4-konsoliin
  • Älä katkaise yhteyttä PS4-konsolin sammumisen tai lepotilaan siirtymisen aikana.

USB-tallennuslaitteen formatointi laajennetuksi tallennustilaksi

1. Valitse Asetukset > Laitteet > USB-tallennuslaitteet.
  2. Valitse alustettava USB-tallennuslaite ja valitse  Formatoi laajennetuksi tallennustilaksi.

Jos haluat irrottaa laajennetun tallennuslaitteen, kun PS4-konsoli on käytössä, varmista laitteen turvallinen irrotus jollakin seuraavista tavoista.

• Valitse pikavalikosta Ääni/laitteet > Lopeta laajennetun tallennustilan käyttö .
  • Valitse  Asetukset > Laitteet > USB-tallennuslaitteet ja valitse sitten Lopeta tämän laajennetun tallennustilan käyttö.

Tallennuksen sijainnin vaihtaminen PS4-konsoleilla

1.  Valitse Asetukset > Tallennustila ja paina OPTIONS -näppäintä.
  2. Valitse  Sovelluksen asennuksen sijainti > Laajennettu tallennustila.
  1. Sovellukset asennetaan nyt laajennettuun tallennustilaan.
  • Sovelluksen asennuksen sijaintia ei voi muuttaa latauksen aikana.

Sovellusten siirtäminen laajennettuun tallennustilaan PS4-konsoleilla

Voit siirtää sovelluksia PS4-konsolin järjestelmän tallennustilan ja laajennetun tallennustilan välillä.

Huomaa, että jos sovellus on sekä järjestelmän tallennustilassa että laajennetussa tallennustilassa, se on poistettava joko järjestelmän tallennustilasta tai laajennetusta tallennustilasta, jotta laajennettua tallennuslaitetta voidaan käyttää.

1. Valitse  Asetukset > Tallennustila.
  2. Valitse tallennustila, jossa siirrettävä sovellus sijaitsee, ja valitse sitten  Sovellukset.
  3. Paina OPTIONS -näppäintä ja valitse  Siirrä laajennettuun tallennustilaan  tai  Siirrä järjestelmän tallennustilaan
  1. Merkitse siirrettävät sovellukset ja valitse Siirrä.

Onko sinulla ongelmia?

• Wi-Fi- ja/tai Bluetooth-yhteydessä on ongelmia, kun laajennettu tallennustila on liitettynä PS4-konsoliin.

Aseta laajennettu tallennuslaite kauemmas PS4-konsolista.

• Viestin mukaan laajennettu tallennustila on korjattava.

Näin voi käydä, jos laite on irrotettu väärin. Kun irrotat laajennetun tallennustilan, varmista, että irrotat sen turvallisesti.

• Virheviestin mukaan laitteen tiedonsiirtonopeus ei välttämättä riitä laajennettuna tallennustilana käyttämistä varten. Virheviestissä kysytään, haluatko alustaa laitteen.

Jos näet tämän virheviestin, suosittelemme jonkin toisen laajennetun tallennuslaitteen käyttämistä.

• Virheilmoituksen mukaan sovellukset sijaitsevat sekä laajennetussa tallennustilassa että järjestelmän tallennustilassa. Virheviestin mukaan toinen sovelluksista on poistettava.

Jos sama peli on asennettu laajennettuun tallennustilaan ja järjestelmän tallennustilaan, toinen niistä on poistettava, jotta kiintolevyasemaa voidaan käyttää.

PS4:n laajennetun tallennustilan virhekoodit

Ulkoisen USB-tallennuslaitteen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• 250 Gt:n minimi- ja 8 Tt:n maksimikapasiteetti

Ulkoisen USB-tallennuslaitteen on täytettävä seuraavat vaatimukset:

• USB 3.0 tai uudempi
  • Jos kiintolevyasema on varmasti USB 3.0-mallia, sen liittäminen liian hitaasti saattaa aiheuttaa virheilmoituksen. Liitä ulkoinen USB-tallennuslaite nopeasti ja varmasti, mutta varovasti.
  • Liitä ulkoinen USB-tallennuslaite suoraan PS4-konsoliin.
  • Kokeile alustaa kiintolevy uudelleen.
  1. Alusta kiintolevy uudelleen.
  2. Jos ongelma ei ratkea, käynnistä PS4-konsoli uudelleen ja kokeile alustamista.
  1. Liitä kiintolevy uudelleen ja korjaa tiedostojärjestelmä ohjeiden mukaisesti.
  2. Alusta kiintolevy uudelleen.
  3. Jos ongelma ei ratkea, sinun täytyy mahdollisesti käyttää jotakin toista kiintolevyä.