PS4: PS Vitan etäkäyttö- ja toinen näyttö -toiminnot

Lue, miten voit yhdistää PlayStation®Vitan PlayStation®4-konsoliin etäkäyttöä ja toisen näytön käyttöä varten.

Mitä etäkäyttö tarkoittaa?

Etäkäyttö on toiminto, jonka avulla PS4™-konsolia voi ohjata PlayStation Vitalla langattoman yhteyden kautta.

Useimmat PlayStation 4 -konsolin pelit tukevat etäkäyttöä. Tarkista kuitenkin, onko pelikotelon takaosassa etäkäytön kuvake tai varmista tuki pelin käyttöohjeesta. Digitaalisten latausten kohdalla etäkäytön tuki on näkyvissä PlayStation™Storen pelin kuvauksessa ennen ostosta tai sen jälkeen.

Mikä on toinen näyttö?

Voit käyttää PlayStation Vitaa toisena näyttönä, jossa yhteensopivat pelit voivat näyttää ainutlaatuista lisäsisältöä.

Kaikki PlayStation 4 -pelit eivät tue toista näyttöä. Tarkista, onko pelikotelon takaosassa etäkäytön kuvake tai varmista tuki pelin käyttöohjeesta. Digitaalisten latausten kohdalla etäkäytön tuki on näkyvissä PlayStation Storen pelin kuvauksessa ennen ostosta tai sen jälkeen.

Etäkäytön vaatimukset ja liitäntätyypit

Pakollinen

• PlayStation 4 -konsoli.
  • PlayStation Vita, jonka käyttöjärjestelmän versio on 3.00 tai uudempi.

Valinnainen

• Etäkäyttöä tai toista näyttöä tukeva peli (kameraa tai PlayStation Move -ohjaimia edellyttävät pelit eivät ole yhteensopivia).
  • Langaton reititin (kodin Wi-Fi-verkkoyhteyttä varten).
  • Langaton laajakaistayhteys (Internet-yhteyttä varten, 3G-, 4G- tai LTE-yhteyksiä ei tueta).

Suositellut

• Saapuvan liikenteen vähimmäisnopeus 5 Mb/s ja lähtevän liikenteen vähimmäisnopeus 1 Mb/s Internet-yhteyden kautta tapahtuvaa etäkäyttöä varten
  • TCP-portin 9295 ja UDP-porttien 9296 ja 9297 porttiohjaus – jos nämä portit eivät ole saatavilla, on ehkä mahdollista käyttää portteja 9295–9304 (sekä TCP että UDP)

PlayStation Vitan voi yhdistää PlayStation 4 -konsoliin kolmella tavalla. PlayStation Vitan PS4-linkkisovellus valitsee käyttöympäristöösi parhaiten sopivan yhteystavan.

PlayStation 4 -konsoli langattomana tukiasemana: tällä vaihtoehdolla voit yhdistää PlayStation Vitan langattomasti suoraan PlayStation 4 -konsoliin, jolloin etäkäyttö toimii parhaiten.

Kodin Wi-Fi-verkkoyhteys: PlayStation Vita muodostaa langattoman yhteyden reitittimeen, joka puolestaan on yhteydessä PlayStation 4 -konsoliin. Valitse tämä vaihtoehto, jos kotisi reititin on lähempänä PlayStation 4 -konsolia kuin paikka, josta haluat käyttää etäkäyttöä.

Langaton Internet-yhteys: Tällä vaihtoehdolla PlayStation Vita muodostaa Internetin kautta yhteyden Internetiin yhdistettyyn PlayStation 4 -konsoliin. Käytä tätä vaihtoehtoa, jos haluat ottaa yhteyden PlayStation 4 -konsoliisi kotisi ulkopuolelta.

Etäkäytön aloittaminen PS Vitalla

PlayStation 4 -konsolissa
  1. Valitse  Asetukset > Etäkäyttöyhteyden asetukset ja varmista, että etäkäyttö on käytössä.

2. Varmista samasta valikosta myös, että Yhdistä suoraan PS Vita -järjestelmään -valintaruutu on valittu. Jos yhteydessä on ongelmia, poista valinta langattoman tukiaseman ohitusta koskevasta valintaruudusta.

3. Valitse toimintonäytöstä Asetukset > Käyttäjätietojen hallinta > Aktivoi ensisijaisena PS4-järjestelmänäsi ja valitse Aktivoi. Tämän asetuksen voi ottaa käyttöön vain yhdellä PS4-konsolilla tiliä kohden.

PlayStation Vita -asetukset
  1. Valitse PS4-linkki > Käynnistä ja valitse haluamasi toiminto (etäkäyttö tai toinen näyttö).

2.  Jos yhdistät järjestelmäsi ensimmäisen kerran PlayStation 4 -konsoliin, sinun on annettava PlayStation 4 -konsolin näytöllä näkyvä 8-numeroinen koodi ja valittava Rekisteröi. Koodi on annettava 5 minuutin kuluessa. Jos koodin antaminen ei onnistu, valitse PlayStation Vita -järjestelmässä Takaisin, niin saat uuden koodin.

3. PlayStation Vita etsii PlayStation 4 -konsolia ja muodostaa yhteyden parhaaksi havaitsemallaan tavalla. PlayStation 4:n näytölle tulee ilmoitus siitä, että käyttäjä on muodostanut etäkäyttöyhteyden.

Voit muuttaa PS Vitan resoluutiota valitsemalla PS4-linkki > Käynnistä > Valinnat > Asetukset > Videon laatu etäkäytössä > Resoluutio. Jos video tai ääni pätkii pelaamisen aikana, kokeile asetusta Pieni (360p).

PS Vitan etäkäytön yhteys ei toimi

Etäkäytön yhteysongelma voi johtua siitä, että palomuurisi estää yhteyden. Sinun on ehkä avattava joitain estettyjä portteja yhteyden muodostamista varten.  Saat tarkempia ohjeita reitittimen valmistajalta.

1. Valitse PlayStation 4 -konsolin toimintonäytössä  Asetukset > Verkko > Testaa Internet-yhteys. Vahvista, että voit muodostaa yhteyden internetiin ja PSN-verkkoon.

2. Ota UPnP-toiminto käyttöön, jos reitittimesi tukee sitä.

3. Jos reititin ei tue UPnP-toimintoa, määritä reitittimen portinohjausasetukset sallimaan yhteyden Internetistä PlayStation 4 -konsoliin. Etäkäytön käyttämät porttinumerot ovat 9295 (TCP) ja 9296 ja 9297 (UDP). Jos nämä portit eivät ole saatavilla, on ehkä mahdollista käyttää myös portteja 9295–9304 (sekä TCP että UDP) Lisätietoja näistä asetuksista saat reitittimen käyttöohjeesta.

Jos PlayStation 4 -konsoli on yhteydessä Internetiin kahden tai useamman reitittimen kautta, yhteys ei välttämättä toimi kunnolla.

Etäkäyttö PS4™Pro-konsolilla

Et voi pelata 4K-tarkkuudella etänä PS4 Pro -konsolilla, mutta tarkkuus 1080p voi olla käytettävissä laitteiston ja kaistanleveyden mukaan. Tavanomaisissa PS4-konsoleissa tarkkuus on 720p.

Jos haluat käyttää tarkkuutta 1080p (30 fps) etäkäytössä, sinulla on oltava nopeudeltaan vähintään 15 Mb/s:n laajakaistaliittymä lähetystä ja vastaanottoa varten. PS4 Pro -konsoli mukauttaa suoratoiston laatua pelaamisen vakauden mukaan.