PlayStation-sikkerhet for foreldre

Finn ut hvordan du tilpasser barnas opplevelser og hjelper dem med å holde seg trygge på Internett.

Hva kan barnet mitt gjøre på PlayStation™Network?

Når barnet har en konto på PlayStation Network (PSN), kan han/hun få nye venner på nettet, spille spill med andre personer, chatte (med tekst, tale og video), sende innhold som bilder og skjermbilder ved hjelp av meldinger, bli med i Internett-fellesskap som er dedikert til bestemte spill eller emner, og oppdatere nyhetsstrømmen med innlegg.

Hvilke sikkerhetsverktøy kan jeg bruke til å administrere barnas opplevelser på PSN?

Ved å konfigurere kontoen din som familieadministrator og opprette en egen barnekonto for hvert barn med fødselsdato, kan du tilpasse Internett-opplevelsen deres i henhold til alder og modenhet.

Hver barnekonto har foreldrekontroller som lar deg administrere opplevelsen deres. Du kan administrere forskjellige innstillinger, for eksempel hvilke funksjoner barna skal ha tilgang til, om det er utveksling av bilder og videoer med andre brukere, tilgang til handel på PlayStation™ Store, eller hvor mye penger de kan bruke hver måned.

Konfigurere barnekontoer

Hvis du vil opprette kontoer for barna, må du ha en konto for PlayStation Network. Når du har din egen konto, kan du opprette kontoer for hvert barn.

Hvert barn under 18 år må ha en egen barnekonto for tjenestene våre på Internett.

opprette familie på PS4

Angi foreldrekontroller

Foreldre kan konfigurere innstillingene for barnekontoer ved hjelp av foreldrekontroller.

Som familieadministrator kan du angi følgende foreldrekontroller for hver barnekonto:

• begrense kommunikasjonen med andre spillere
  • begrense visning av innhold som er opprettet av andre spillere
  • angi spilletidkontroller
  • angi forbruksgrenser
  • begrense tilgangen til nettleseren

Hindre barnet i å endre foreldrekontrollene

Hvis du vil hindre barnet i å opprette en ny konto, som ikke har foreldrekontroller, deaktiverer du oppretting av ny bruker og pålogging som gjest, angir en påloggingskode på kontoen og angir en systembegrensningskode.

Hvis du vil legge til et ekstra sikkerhetstrinn, kan du aktivere en innstilling som heter «Krev passord ved betaling» på kontoen. Denne funksjonen forhindrer at noen som bruker familieadministratorkontoen din, kan kjøpe noe i PlayStation Store uten kontopassordet.

Spilletidkontroller for PS4
Forbruksgrenser for barn for PS4
Begrens tilgang til spill på PS4

Snakk med barnet om Internett-sikkerhet

Sørg for at du forstår  adferdsreglene  og forklarer disse for barna. De sier noe om hvordan de skal oppføre seg, og hvordan andre skal oppføre seg mot dem.

Vi har opprettet PSN-regler som barn kan lese. De oppsummerer viktige punkter i adferdsreglene.

Sørg for at barna vet hvordan de skal: