Slik blokkerer eller opphever du blokkering av spillere på PSN

Finn ut hvordan du bruker PlayStation®-konsollen din til å blokkere eller oppheve blokkeringer av spillere på PlayStation™Network (PSN).

Slik blokkerer du en spiller på PS5-konsollen

1. Trykk på PS-knappen på kontrolleren for å gå til kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Fra Venner-fanen velger du en spiller fra listen eller søker etter en spiller.
    Du kan også velge spillere fra Grupper-fanen ved å velge gruppen og deretter spilleren, fra medlemslisten.
  3. På spillerens profil velger du ... (Mer ) > Blokker.
  1. Velg Venner fra funksjonsskjermen.
  2. Søk etter spillerens online-ID eller velg spilleren fra vennelisten.
  3. Velg ... (Mer ) > Blokker.
  1. Trykk på Venner-ikonet øverst til høyre på hjem-skjermen.
  2. Velg eller søk etter en spiller.
  3. På spillerens profil velger du … (Mer) > Blokker.

Slik opphever du blokkering av en spiller på PS5-konsollen

1. Trykk på PS-knappen på kontrolleren for å gå til kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Trykk på options-knappen på kontrolleren, og velg deretter Gå til Game Base
  3. Velg Game Base-innstillinger.
  1. Velg Blokkerte spillere, og velg deretter Fjern blokkering ved siden av den blokkerte spilleren.

Hvis du vil legge til spilleren som du har opphevet blokkeringen av på Venner-listen din, sender du en ny venneforespørsel.

1. Velg Venner fra funksjonsskjermen.
  2. Trykk på OPTIONS-knappen på kontrolleren, og velg Blokkerte spillere.
  1. Velg spilleren, og velg Fjern blokkering.

Hvis du vil legge denne spilleren til i Venner-listen din, må du sende en ny venneforespørsel.

Hva skjer hvis jeg blokkerer en spiller?

Blokkerte spillere og du (den som blokkerer) kan ikke gjøre følgende:

• Se hverandres profil, aktivitet eller personlige informasjon.
  • Legge hverandre til i grupper eller se hverandres skjermer via Delt skjerm.
  • Hvis en blokkert spiller legges til i sirkelen din av en annen spiller, kan dere ikke se hverandres meldinger.
  • Hvis dere er i den samme gruppechatten, vil dere ikke kunne høre hverandres stemmer eller se hverandres skjerm via Delt skjerm.

Slik kan du begrense spillerne som kan samhandle med deg

Du kan bruke personverninnstillinger for å begrense hvem som kan sende deg venneforespørsler eller meldinger. Hvis du for eksempel ikke ønsker å motta meldinger fra personer du ikke kjenner, kan du angi personverninnstillingene dine til Bare venner.

Relaterte artikler om PlayStation Safety

Noen av de vanligste spørsmålene du kan ha om sikkerhet på PSN, er dekket nedenfor.