Slik starter du Delingsspill på PS5-konsollen

Med Delingsspill kan du ta kontroll over spillingen til vennen din hvis vedkommende gir deg tillatelse. På denne måten kan dere både kose dere med spillet uavhengig av hvem som eier det.

Slik starter du Delingsspill på PS5-konsollen

Hvis du vil starte et Delingsspill, må du være PlayStation®Plus-medlem.

1. Trykk på PS-knappen på kontrolleren for å gå til kontrollsenteret, og velg kortet for talechat i selskap.
  2. Velg Start Delingsspill.
  3. Inviter en venn, og velg deretter en spillmodus.
    Delingsspill starter når spilleren blir med og blir besøkende hos deg.
  • Du kan kun bruke Delingsspill med én besøkende om gangen.
  • Hvis du ønsker å bruke Delingsspill med en gjestekonto, går du til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > PS5-konsollrestriksjoner og velger Brukeropprettelse og gjestepålogging > Tillat.
  • For å få best mulig ytelse anbefaler vi en rask tilkobling på minst 2 Mbps for deg og den besøkende.
  • Hvis den inviterte spilleren ikke er PlayStation Plus-medlem, kan ikke Delingsspill med den besøkende velges.

Slik blir du med på Delingsspill på PS5-konsollen

1. Finn invitasjonen til Delingsspill til vennen din ved å åpne invitasjonsvarselet og velge Bli med.
    Vertens spillskjerm vises på skjermen din med spillmodusen forhåndsvalgt av verten.
  1. Når du vil forlate Delingsspill, velger du kortet for talechat i selskap, velger verten og velger Forlat Delingsspill-økt.
    Du kan også lukke Delingsspill fra hjem-skjermen for spill.

• Delingsspill vises på hjem-skjermen for spill mens Delingsspill pågår. Bruk Delingsspill-ikonet for å starte spillskjermen til verten etter å ha gått til en annen skjerm. Ikonet forsvinner når økten er avsluttet.

• Når du blir med på Delingsspill, blir spillet du spiller, stoppet. Ingen grunn til panikk. Du fortsetter fra der du slapp når du fortsetter spillingen. Hvis du spiller et onlinespill, avbrytes nettverkstilkoblingen for spillet når du blir med på Delingsspill. Du må manuelt koble til på nytt når du fortsetter spillet.

• Du finner spillene verten lar deg spille, på hjem-skjermen for spill. Sjekk ut et spills hub for å finne ut mer om det.

Delingsspillmoduser på PS5-konsoller

• Når du starter Delingsspill, er du vert, mens spilleren som blir med, er besøkende.

Den besøkende spiller som deg

• Trenger du hjelp? Gi den besøkende kontroll over spillet ditt.

• Som vert må du være PlayStation®Plus-medlem.

Spill sammen med besøkende
  • Spill et spill sammen som vert og besøkende.

• Både verten og den besøkende må være PlayStation Plus-medlemmer.

• Hvis du vil endre spillmodus eller stoppe Delingsspill, går du til kontrollsenteret, velger kortet for talechat i selskap og deretter Alternativer for Delingsspill

• Når du inviterer en PlayStation®4-konsollspiller til Delingsspill, vises Del skjermen med besøkende som én av spillmodusene. Dette gjør at du kan dele skjermen med en PS4-konsollspiller.

• En Delingsspill-økt varer i én time og avsluttes automatisk én time etter at den besøkende blir med.

Delingsspillrestriksjoner

Det er ikke sikkert at Delingsspill er tilgjengelig eller at alle scener vises for den besøkende – dette avhenger av kontoen og spillet som spilles.

• Bare verten kan oppnå trophies under Delingsspill.
  • Avstandsspill og Kringkasting er ikke tilgjengelige under Delingsspill på PS5-konsoller.
  • Hvis den besøkende er yngre enn spillets aldersgrense i PlayStation Store, får ikke vedkommende tilgang til Delingsspill.
  • Hvis den besøkendes foreldrekontroller er konfigurert til å begrense tilgangen til Delingsspill, følger du veiledningen nedenfor for å gjøre et unntak.
  • Hvis spillet ikke er tilgjengelig i landet/regionen til den besøkende, kan ikke vedkommende få tilgang til Delingsspill.
  • Besøkende kan ikke lagre skjermbilder eller videoklipp under Delingsspill.
  • Når verten viser en annen skjerm enn spilleskjermen under Delingsspill, vises et standby-bilde på den besøkendes system.
  • Når verten har aktivert HDR, kan fargene i videoen som den besøkende ser, være annerledes enn fargene som verten ser.

Forklaring av Delingsspill og Delt skjerm

Del-skjermbilde Delingsspill
  • La andre spillere i et selskap se på spillskjermen din i sanntid, som om dere var i samme rom.
  • Spillskjermen vises på skjermen til den andre spilleren. Dere kan begge spille det samme spillet, uavhengig av hvem av dere som eier det.
  • Du må være PlayStation Plus-medlem.

Har du problemer?

• For å få den beste Delingsspill-opplevelsen anbefales en oppstrøms- og nedstrømstilkoblingshastighet på minst 2 Mbps for både verten og den besøkende.
  • Test Internett-tilkoblingen ved å gå til Innstillinger > Nettverk og velg Test Internett-tilkobling. Hvis du har problemer med Internett, kan du se veiledningen nedenfor for feilsøkingstrinn.