Slik bruker du talechat for selskap på PS5-konsoller

Finn ut hvordan du kan talechatte med selskapsmedlemmer på PlayStation®5-konsoller.

Slik starter du et selskap på PS5-konsoller for å bruke talechat med spillere

Prat i sanntid med spillere ved hjelp av talechat i et selskap.

1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg Game Base
  2. Gå til Selskap-fanen, og velg Start selskap. Velg enten Åpent selskap eller Lukket selskap
  3. Følg instruksjonene på skjermen.
    Selskapet starter når du er ferdig med valgene. Du kan administrere selskapet fra talechatkortet i kontrollsenteret.

Venner av verten, samt venner av selskapsmedlemmer, kan bli med i et åpent selskap uten invitasjon.

Hvis du starter et åpent selskap, er du verten. Som vert kan du endre navnet på selskapet, invitere spillere og angi en grense for antall medlemmer. Hvis du slår på Krev forespørsel om å få bli med, må spillere be om en invitasjon for å bli med i selskapet.

Dette er et selskap som bare utvalgte og inviterte spillere kan bli med i.
Hvis du starter et åpent selskap, er du verten. Som vert kan du endre navnet på selskapet, invitere spillere og angi en grense for antall medlemmer. Andre selskapsmedlemmer kan også invitere spillere.

Du kan også starte et selskap med en venn.

1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Gå til Venner-fanen, og velg vennen du vil bruke talechat med.
  3. Velg Selskap.
    Et selskap opprettes mellom dere, og dere kan begynne å prate.
    Når du vil prate med vedkommende igjen, velger du vedkommende fra Selskap-fanen.
  • Har du ikke hodesett? Ikke noe problem, det er en innebygd mikrofon i den trådløse DualSense™-kontrolleren som du kan bruke til talechat.
  • Når du starter et selskap og inviterer spillere, mottar disse spillerne et varsel.
  • Du kan endre type selskap ved å velge Mer Innstillinger for selskap på talechatkortet.
  • Du kan starte et selskap med spillere du tidligere har vært i selskap med. Gå til fanen Selskap, velg et selskap under  Nylige, og velg deretter  Opprett selskap. Du kan justere selskapsinnstillingene ved å velge  Selskapsinnstillinger.

Slik blir du med i et selskap på PS5-konsoller

1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg Game Base.
  2. Gå til Selskaper-fanen.
    Selskap du kan bli med i, er oppført under Kan bli med.
  3. Velg det selskapet du ønsker å bli med i.
    Spillerne som allerede er i selskapet, vises.
  4. Velg Bli med.
    Du blir med i selskapet. Du kan administrere selskapet fra talechatkortet i kontrollsenteret.
  • Hvis et selskapsmedlem spiller et spill du kan bli med i, vises Spill man kan bli med i ved siden av navnet på medlemslisten. Hvis du vil bli med i spilløkten, velger du spilleren og deretter Bli med i spill.
  • Når du blir invitert til et selskap, vises det et varsel øverst til høyre på skjermen. For å bli med trykker du på PS-knappen og velger deretter Bli med.
  • Hvis selskapet krever en invitasjon for å bli med i trinn 3, velger du Be om å få bli med. En forespørsel sendes til verten av selskapet. Når forespørselen godtas, vises et varsel øverst til høyre på skjermen. Du finner også selskapet under Kan bli med i fanen Selskap.

Hva du kan gjøre under talechat i et selskap

Du kan dele spillskjermen din og la andre spillere se hva du spiller, via Delt skjerm. Du kan også la andre spillere kontrollere og spille spillet ditt med Delingsspill.

A ) Type talechat

Se hvilken type talechat du bruker. Talechat som startes i Game Base, heter talechat i selskap. En talechat i et spill kalles talechat i spill.

Noen spill støtter kanskje ikke talechat i spill, og hvordan du starter det avhenger av spillet.

Ikke alle talechatfunksjoner, slik som Delt skjerm og Delingsspill, er kompatible med talechat i spill.

B ) Bytt mellom talechat i selskap og spill

Gå sømløst mellom selskapschat og spillchat.

Du kan se hvor mange talechatter du er med i, over din gjeldende talechat.

Du bytter mellom talechatter ved å bla gjennom de pågående talechattene som du er med i, og velge chatten du vil bli med i.

C) Funksjoner for talechat i selskap

• Inviter spillere
    Inviter spillere til selskapet. Det kan være maks. 16 spillere i en talechat for selskap.
  • Start deling av skjerm
    Del spillskjermen med medlemmer i selskapet.
  • Start Delingsspill
    Start Delingsspill for å la en annen spiller prøve spillet du spiller, eller for å hjelpe deg.
  • Inviter til spill
    Inviter medlemmer i selskapet til å bli med i ditt nåværende spill, eller start et nytt spill sammen.

Mer ...

• Lydbalanse
    Juster lydbalansen mellom talechat og andre lyder på konsollen. Dette vises bare for selskapstalechat.
  • Demp alle
    Aktiver for å dempe selskapets talechat.
  • Innstillinger for selskap
    Endre selskapets navn, type selskap, krev en forespørsel for å bli med i selskapet, og begrens antall spillere som kan bli med i selskapet. Dette vises bare for eieren av selskapet.
  • Innstillinger for talechat
    Juster mikrofonvolumet, eller la stemmen din bli brukt i andre spilleres kringkastinger og videoklipp.
  • Transkripsjon av chat
    Konverter stemmene til andre spillere til tekst, og les teksten du skriver til andre spillere høyt.
  • Rapporter
    Hvis du har et problem med selskapet eller et selskapsmedlem, kan du sende inn en rapport.
  • Forlat selskap
    Du kan forlate den gjeldende selskapstalechatten du er med i.

D) Medlemsliste

Velg et medlem som skal bli med i spillet, demp vedkommende, eller vis vedkommendes profil.

Slik fjerner du en spiller fra et selskap på PS5-konsoller

Hvis det var du som opprettet selskapet, er det du som er selskapsvert og kan fjerne spillere.

1. Merk en spiller i medlemslisten, og trykk på OPTIONS-knappen.
  2. Velg Spark ut.

Slik endrer du volum for individuelle spillere

1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg deretter talechatkortet.
  2. Velg en spiller, og velg Volum for å heve eller senke spillerens chattevolum. Denne innstillingen vil bli brukt i de andre chattene med den spilleren.

Slik deaktiverer du spillchattelyd på en PS5-konsoll

Denne innstillingen påvirker bare spillchattelyd. Du finner også denne innstillingen i Innstillinger for talechat i Game Base.

1. Trykk på PS-knappen for å åpne kontrollsenteret, og velg deretter Lyd.

2. Velg Deaktiver lyden for chat i spill.