Slik bruker du Delingsspill på PS4-konsoller

Finn ut hvordan du bruker Delingsspill til å dele skjerm, dele bruk av kontrolleren eller spille sammen med en venn på PlayStation®4-konsollen.

Slik starter du Delingsspill på PS4-konsoller

Hvis du er PlayStation Plus-medlem, kan du starte Delingsspill fra en gruppe.

1. Velg Gruppe fra funksjonsskjermen.
    Opprett eller bli med i en gruppe sammen med en venn du vil spille med via Delingsspill.
  2. Fra gruppeskjermen velger du Delingsspill.
    En tilkoblingstest starter.
  3. Velg Delingsspill-gjesten.
  4. Velg én av de følgende spillemodusene.
    Delingsspill starter når vennen din blir med.
  • Du kan kun bruke Delingsspill med én besøkende om gangen.
  • Hvis verten og gjesten spiller et spill sammen, må verten merke av for Tillat under Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Systembegrensninger for PS4 > Opprettelse av ny bruker og gjestepålogging.
  • For å få best mulig ytelse anbefaler vi en rask tilkobling på minst 2 Mbps for deg og den besøkende.

Hva er Delingsspill?

Med Delingsspillmoduser, vises spillskjermen din på skjermen til en annen spiller. Dere kan begge spille det samme spillet, uavhengig av hvem av dere som eier det.

• Delingsspill avslutter automatisk når det har gått én time siden en gjest ble med.
    Du kan vise hvor mye tid som gjenstår for Delingsspill fra gruppeskjermen.

• Både du og gjesten må være PlayStation Plus-medlemmer for å spille sammen.
  • Du kan kun bruke Delingsspill med én besøkende om gangen.
  • Delingsspill har noen begrensninger for verten og gjesten.
  • Du kan bruke Delingsspill med spillere som bruker PlayStation®5- og PlayStation®4-konsoller.

Delingsspillmoduser på PS4-konsoller

• Når du starter Delingsspill, er du vert, mens spilleren som blir med, er besøkende.
  • Hvis du vil endre Delingsspillmodus, går du til gruppen og velger Delingsspill > Endre spillemodus
Delt skjerm
  • Spillskjermen vises på skjermen til besøkende.
  • Den besøkende kan ikke styre skjermen din.
Den besøkende spiller som deg
  • Spillskjermen vises på skjermen til den besøkende, og den besøkende spiller som deg.
  • Du må være PlayStation Plus-medlem.
Spill sammen med gjesten
  • Spillskjermen vises på skjermen til den besøkende, samtidig som både du og den besøkende spiller sammen og ser samme skjerm.
  • Selv om spillet du spiller ikke støtter flerspillerspilling online, kan dere fortsatt spille sammen med lokal flerspillerspilling via Internett.
  • Verten og den besøkende må være PlayStation®Plus-medlemmer.

Delingsspillrestriksjoner

Det er ikke sikkert at Delingsspill er tilgjengelig eller at alle scener vises for den besøkende – dette avhenger av kontoen og spillet som spilles.

• Bare verten kan oppnå trofeer under Delingsspill.
  • Avstandsspill og Kringkasting er ikke tilgjengelige under Delingsspill på PS4-konsoller.
  • Hvis gjesten er yngre enn spillets aldersgrense i PlayStation Store, får ikke vedkommende tilgang til Delingsspill.
  • Hvis gjestens foreldrekontrollinnstillinger begrenser Delingsspill, kan gjesten be om et unntak.
  • Hvis spillet ikke er tilgjengelig i landet/regionen til den besøkende, kan ikke vedkommende få tilgang til Delingsspill.
  • Besøkende kan ikke lagre skjermbilder eller videoklipp under Delingsspill.
  • Det vises et standby-bilde på skjermen til gjesten når verten ser på en annen skjerm enn spillet.
  • Når verten har aktivert HDR, kan fargene i videoen som den besøkende ser, være annerledes enn fargene som verten ser.

Har du problemer?

• For å få den beste Delingsspill-opplevelsen anbefales en opplastings- og nedlastingshastighet på minst 2 Mbps for både verten og gjesten.
  • Test Internett-tilkoblingen ved å gå til Innstillinger > Nettverk og velge Test Internett-tilkobling. Hvis du har problemer, kan du se veiledningen nedenfor for feilsøkingstrinn.