Slik konfigurerer du en Internett-tilkobling på PlayStation-konsoller

Konfigurer en Internett-tilkobling på PlayStation®5- eller PlayStation®4-konsollen.

Konfigurere en trådløs tilkobling på PS5-konsoller

Du kan koble til Internett med Wi-Fi (for en trådløs tilkobling) ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Gå til Innstillinger > Nettverk > Innstillinger > Konfigurer Internett-tilkobling.
  2. Nye og lagrede Wi-Fi-nettverk vises. Velg nettverket du vil koble til, og velg deretter Koble til.
  1. Hvis Wi-Fi-nettverket er passordbeskyttet, vises et hengelåsikon. For å koble til må du angi Wi-Fi-passordet (WPA, WPA2, WEP). Dette passordet finner du på baksiden av ruteren.
    Hvis du ikke ser det, kan du spørre ruterprodusenten, Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren.
  • Hvis du ikke finner ruteren, blar du ned, velger Konfigurer manuelt og justerer innstillingene.
  • Når du bruker et tilgangspunkt som støtter WPS, kan du bla nedover og velge Konfigurer med WPS-knappen og følge instruksjonene på skjermen.
  • Merk: PS5-konsoller støtter IPv6-nettverkstilkoblinger, men støtter ikke IPv6-nettverkstilkoblinger. Hvis ruteren din er satt til kun IPv6, må du endre ruterinnstillingene til å bruke IPv4. Kontakt ruterprodusenten for å finne ut mer om hvordan du endrer ruterinnstillingene.
  1. Gå til Innstillinger > Nettverk > Konfigurer Internett-tilkobling.
  2. Velg Bruk Wi-Fi > Enkelt.
  3. Nye og lagrede Wi-Fi-nettverk vises. Velg nettverket du vil koble til.
  1. Hvis tilkoblingen fungerer, blir du bedt om å velge Test Internett-tilkobling.
  2. Hvis Wi-Fi-nettverket er passordbeskyttet, vises et hengelåsikon. For å koble til må du angi Wi-Fi-passordet (WPA, WPA2, WEP). Dette passordet finner du på baksiden av ruteren.
    Hvis du ikke ser det, kan du spørre ruterprodusenten, Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren.
  • Hvis du ikke finner ruteren, blar du ned, velger Konfigurer manuelt og justerer innstillingene.
  • Når du bruker et tilgangspunkt som støtter WPS eller AOSS, kan du bla nedover og velge Konfigurer med WPS-knappen eller Konfigurer med AOSS™ og følge instruksjonene på skjermen.

For å få tilgang til PlayStation™Network må du logge på med kontoopplysningene dine eller opprette en ny konto.

Konfigurere en kablet tilkobling på PS5-konsoller

Du kan koble til Internett med en LAN-kabel (for en kablet tilkobling) ved å følge trinnene nedenfor.

1. Gå til Innstillinger > Nettverk > Innstillinger > Konfigurer Internett-tilkobling.
  2. Velg Konfigurer kablet LAN > Koble til.
  • Merk: PS5-konsoller støtter IPv6-nettverkstilkoblinger, men støtter ikke IPv6-nettverkstilkoblinger. Hvis ruteren din er satt til kun IPv6, må du endre ruterinnstillingene til å bruke IPv4. Kontakt ruterprodusenten for å finne ut mer om hvordan du endrer ruterinnstillingene.
  1. Gå til Innstillinger > Nettverk > Konfigurer Internett-tilkobling.
  2. Velg Bruk en LAN-kabel > Enkelt.
  3. Hvis tilkoblingen fungerer, blir du bedt om å velge Test Internett-tilkobling.

For å få tilgang til PSN må du logge på med kontoopplysningene dine eller opprette en ny konto.

Har du problemer med å konfigurere Internett-tilkoblingen din?

Prøv følgende:

• Se på statussiden for PSN for å se etter serverproblemer eller vedlikehold som kan hindre deg i å koble deg til.
  • Kontroller at SSID, passord og sikkerhetsmetode er riktige.

Hvis du fremdeles har problemer, kan du gå til PlayStation-reparasjoner for å se feilsøkingstrinn.

Avanserte nettverksinnstillinger på PS5-konsoller

Velg Avanserte innstillinger mens du konfigurerer en trådløs eller kablet tilkobling for å justere følgende innstillinger.

• IP-adresse
  • DHCP-vertsnavn
  • DNS
  • MTU
  • Proxy

Viktig: Hvis du ikke er kjent med disse innstillingene, kan du spørre Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren.

Velg Egendefinert mens du konfigurerer en trådløs eller kablet tilkobling for å justere følgende innstillinger:

• IP-adresse
  • DHCP-vertsnavn
  • DNS
  • MTU
  • Proxy

Viktig: Hvis du ikke er kjent med disse innstillingene, kan du velge Enkelt eller spørre Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren.