USB-station voor uitgebreide opslag op PS5-systemen

Lees hoe je een USB-station als uitgebreide opslag formatteert, welke USB-stations je kunt gebruiken als USB-station voor uitgebreide opslag en welke je kunt opslaan op een USB-station voor uitgebreide opslag.

Wat je kunt doen met een geformatteerd USB-station voor uitgebreide opslag

Formatteer een in de handel verkrijgbaar USB-station en gebruik dit als uitgebreide opslag om je game- en appdata op te slaan. Uitgebreide USB-opslag is ook handig als je ruimte wilt vrijmaken op je systeemopslag of wanneer je systeemopslag vol is.

• PS5-games
    Verplaats games die je al hebt uitgespeeld of games die je al een tijdje niet hebt gespeeld naar een uitgebreide USB-opslag. PlayStation®5-games kunnen niet rechtstreeks vanaf de uitgebreide USB-opslag worden gespeeld, dus zorg ervoor dat je PS5®-gamedata naar je systeemopslag kopieert als je de game weer wilt spelen.
  • PS4-games
    Je kunt je uitgebreide USB-opslag instellen als installatielocatie voor je PS4-games. Je kunt PS4-games rechtstreeks vanaf je uitgebreide USB-opslag spelen.

Als je een USB-station voor uitgebreide opslag wilt gebruiken dat je eerder voor je PlayStation®4-systeem of een ander PS5-systeem hebt gebruikt, sluit je deze gewoon aan op je PS5-systeem.

Vereisten voor USB-station voor uitgebreide opslag op PS5-systemen

• SuperSpeed USB 5 Gbps of hoger.
  • Capaciteit van minimaal 250 GB en maximaal 8 TB.
  • Er wordt niet gegarandeerd dat alle apparaten met het PS5-systeem compatibel zijn.
  • Je kunt het station niet aansluiten via een USB-hub.
  • Er kunnen geen twee of meer USB-stations voor uitgebreide opslag tegelijkertijd zijn aangesloten. Je kunt meerdere USB-stations op je systeem aansluiten, maar je kunt er slechts één tegelijk gebruiken.

De volgende SuperSpeed USB-aansluitingen worden ondersteund op PS5-systemen:

• SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.0/USB 3.1 Gen1/USB 3.2 Gen1)
  • SuperSpeed USB 10 Gbps (USB 3.1 Gen2/USB 3.2 Gen2/USB 3.2 Gen1x2*)
  • SuperSpeed USB 20 Gbps (USB 3.2 Gen2x2**).

* USB 3.2 Gen1x2-apparaten worden ondersteund, maar als USB 3.2 x1-eenrichtingsverbindingen (5 Gbps).

** USB 3.2 Gen2x2-apparaten worden ondersteund, maar als USB 3.2 x1-eenrichtingsverbindingen (10 Gbps).

Belangrijke verbindingsinformatie

Als het USB-station niet goed wordt losgekoppeld, kunnen er gegevens verloren gaan, beschadigd raken of kan je systeem of USB-station beschadigd raken. Een USB-station veilig verwijderen.

Een USB-station als USB-station voor uitgebreide opslag formatteren

Wanneer je een USB-station formatteert, worden alle op het station opgeslagen gegevens gewist. Gegevens die op deze manier zijn gewist, kunnen niet worden hersteld. Dus wees voorzichtig en zorg ervoor dat je geen belangrijke gegevens wist.

USB-stations die al als uitgebreide opslag zijn gebruikt op je PS4-systeem of een ander PS5-systeem hoeven niet opnieuw te worden geformatteerd.

Wanneer je een USB-station voor het eerst met een PS5-systeem gaat gebruiken, formatteer je het USB-station als uitgebreide opslag door de volgende stappen uit te voeren:

1. Sluit je USB-station aan op een USB Type-C-aansluiting (SuperSpeed USB 10 Gbps) of USB Type-A-aansluiting (SuperSpeed USB 10 Gbps) op je PS5-systeem.

1. Ga naar Instellingen Opslag.

2. Selecteer USB Uitgebreide opslag > Formatteren als uitgebreide USB-opslag.
    Als er meerdere USB-stations zijn aangesloten, kun je wijzigen welk USB-station je formatteert door  Een ander USB-station selecteren te kiezen.

Schakel de stroom niet uit en koppel het USB-station niet los terwijl het wordt geformatteerd. Dit kan gegevensverlies, gegevensbeschadiging of schade aan je PS5-systeem of USB-station veroorzaken.

Games verplaatsen tussen een USB-station voor uitgebreide opslag en PS5-systeemopslag

1. Ga naar je Gamebibliotheek, markeer de gegevens die je wilt verplaatsen, druk op de Options-toets en selecteer vervolgens Games en apps verplaatsen.
    Als je zowel een M.2 SSD als uitgebreide USB-opslag gebruikt, ga je naar het tabblad Verplaatsbaar naar uitgebreide USB-opslag
  2. Selecteer Verplaatsen
  • Als je PS5-games wilt spelen, moet je gamegegevens van je USB-station voor uitgebreide opslag naar het PS5-systeem kopiëren. Ga hiervoor naar je games-beginscherm en selecteer Gamebibliotheek. Op het tabblad Geïnstalleerd vind je de games die op je uitgebreide USB-opslag zijn opgeslagen. Blader naar de game die je wilt kopiëren, druk op de Options-toets en selecteer vervolgens Kopiëren om het op te slaan op je systeemopslag.
  • Je kunt PS4-games rechtstreeks vanaf je USB-station voor uitgebreide opslag spelen.

PS4-games automatisch downloaden naar het USB-station voor uitgebreide opslag

Je kunt je systeem zo instellen dat PS4-games rechtstreeks op je uitgebreide USB-opslag worden geïnstalleerd.

1. Ga naar Instellingen.
  2. Selecteer Installatielocatie.

Gegevens verwijderen van uitgebreide USB-opslag

1. Ga naar Instellingen Opslag.
  2. Selecteer Uitgebreide USB-opslag Games en apps.
  3. Selecteer het tabblad Content verwijderen .
  4. Selecteer de gegevens die je wilt verwijderen en selecteer Verwijderen.

De uitgebreide USB-opslag veilig verwijderen

Als je tijdelijk wilt stoppen met het gebruik van je uitgebreide USB-opslag of als je het station op een ander PS5-systeem of PS4-systeem wilt gebruiken, zorg er dan voor dat de activeringsindicator van je systeem helemaal uit is voordat je de uitgebreide USB-opslag loskoppelt van je systeem.

Als je je uitgebreide USB-opslag wilt loskoppelen terwijl het systeem is ingeschakeld, ga je als volgt te werk:

1. Ga naar Instellingen > Opslag.
  2. Selecteer Uitgebreide USB-opslag> Veilig verwijderen uit PS5.
  3. Koppel de uitgebreide USB-opslag los van je PS5-systeem.

Als je het USB-station opnieuw wilt gebruiken, sluit je het aan op de USB Type-C-aansluiting (SuperSpeed USB 10 Gbps) of USB Type-A-aansluiting (SuperSpeed USB 10 Gbps) op je PS5-systeem.

1. Ga naar Instellingen > Apparaten > USB-opslagapparaten .
  2. Selecteer Stop.

Uitgebreide USB-opslag opnieuw formatteren (verwijderen of wissen) als USB-station

Je kunt een station formatteren als je het niet langer wilt gebruiken als uitgebreide USB-opslag voor je PS5-systeem. Wanneer je de uitgebreide USB-opslag formatteert, worden alle op het station opgeslagen gamedata gewist.

1. Ga naar Instellingen Opslag Uitgebreide USB-opslag.

2. Selecteer ... (Meer) Formatteren als exFAT.

Schakel de stroom niet uit en koppel het USB-station niet los terwijl het wordt geformatteerd. Dit kan gegevensverlies, gegevensbeschadiging of schade aan je PS5-systeem of USB-station veroorzaken.