Uitgebreide USB-opslag op PS4-systemen

Als je PlayStation®4-systeem niet genoeg ruimte heeft om een game te installeren, kun je een apparaat voor uitgebreide opslag gebruiken om meer opslagruimte toe te voegen.

Dit heb je nodig om aan de slag te gaan

Wanneer je een USB-opslagapparaat formatteert voor gebruik als uitgebreide opslag kun je dit gebruiken om applicaties te installeren. Je kunt ook applicaties verplaatsen van de PS4™ systeemopslag naar de uitgebreide opslag.

• PS4 systeem met systeemsoftwareversie 4.50 of hoger.
  • Externe harde schijf (HDD)*.
    SuperSpeed USB 5 Gbps of hoger.
    Capaciteit van minimaal 250 GB en maximaal 8 TB.

*Een goede werking is niet gegarandeerd voor alle mogelijke modellen van externe harde schijven.

De volgende SuperSpeed USB-aansluitingen worden ondersteund op PS4-consoles:

• SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.0/USB 3.1 Gen1/USB 3.2 Gen1)
  • SuperSpeed USB 10 Gbps (USB 3.1 Gen2/USB 3.2 Gen2/USB 3.2 Gen1x2)
  • SuperSpeed USB 20 Gbps (USB 3.2 Gen2x2).

Wat je kunt opslaan op een USB-station voor uitgebreide opslag

• Je kunt alleen applicaties en add-ons op uitgebreide opslag installeren.
  • Je kunt add-ons naar de uitgebreide opslag downloaden, zelfs als de bijbehorende applicatie in de systeemopslag van het PS4-systeem is geïnstalleerd.
  • Updates worden gedownload naar de opslag waar de bijbehorende applicaties zijn geïnstalleerd.
  • Je kunt opgeslagen data, thema's of screenshots/videoclips van de applicatie niet opslaan in de uitgebreide opslag.
  • Applicaties die op de uitgebreide opslag zijn geïnstalleerd, worden zoals gebruikelijk in het contentgebied weergegeven.
  • Applicaties die zijn geïnstalleerd op de uitgebreide opslag verdwijnen niet uit het contentgebied wanneer je het apparaat voor uitgebreide opslag loskoppelt.

Er wordt een foutbericht weergegeven als je een applicatie wilt starten die is geïnstalleerd op de uitgebreide opslag wanneer het apparaat voor uitgebreide opslag is losgekoppeld.

• Je kunt slechts één apparaat voor uitgebreide opslag tegelijk gebruiken. Zelfs als je twee apparaten hebt aangesloten die zijn geformatteerd voor gebruik als uitgebreide opslag, kan er slechts één actief zijn als uitgebreide opslag.
  • Verbinding via een USB-hub wordt niet ondersteund. Sluit uitgebreide opslag rechtstreeks aan op je PS4-systeem.
  • Zorg ervoor dat je de verbinding niet verbreekt tijdens het afsluiten of wanneer je het PS4-systeem in de rustmodus zet.

Een USB-station als uitgebreide USB-opslag formatteren

1. Ga naar Instellingen > Apparaten > USB-opslagapparaten.
  2. Selecteer het USB-opslagapparaat dat je wilt formatteren en kies Formatteren als uitgebreide opslag.

Als je een apparaat voor uitgebreide opslag wilt loskoppelen terwijl je PS4-systeem is ingeschakeld, gebruik dan een van de volgende methoden om ervoor te zorgen dat het apparaat veilig kan worden verwijderd.

• Selecteer in het snelmenu Geluid/Apparaten > Gebruik van uitgebreide opslag stoppen .
  • Selecteer Instellingen > Apparaten > USB-opslagapparaten en selecteer vervolgens Gebruik van uitgebreide opslag stoppen.

De installatielocatie op PS4-systemen wijzigen

1.  Selecteer Instellingen > Opslag en druk op de OPTIONS toets.
  2. Selecteer Installatielocatie van applicatie > Uitgebreide opslag.
  1. Applicaties worden nu ingesteld op installatie in de uitgebreide opslag.
  • Je kunt de installatielocatie van een applicatie niet wijzigen tijdens het downloaden.

Applicaties verplaatsen naar uitgebreide opslag op PS4-systemen

Je kunt applicaties verplaatsen tussen de systeemopslag van het PS4-systeem en de uitgebreide opslag.

Als een applicatie in zowel de systeemopslag als de uitgebreide opslag aanwezig is, moet je deze uit de systeemopslag of de uitgebreide opslag verwijderen om het apparaat voor uitgebreide opslag te kunnen gebruiken.

1. Selecteer  Instellingen > Opslag.
  2. Selecteer de opslaglocatie van de applicatie die je wilt verplaatsen en selecteer vervolgens Applicaties.
  3. Druk op de OPTIONS toets en selecteer Naar uitgebreide opslag verplaatsen -of- Naar systeemopslag verplaatsen
  1. Vink de applicaties aan die je wilt verplaatsen en selecteer Verplaatsen.

Lukt het niet?

• Ik heb problemen met de Wi-Fi- en/of Bluetooth-verbinding wanneer het externe opslagapparaat is verbonden met mijn PS4-systeem.

Probeer het apparaat voor uitgebreide opslag verder van het PS4-systeem te plaatsen.

• Ik krijg een bericht dat mijn uitgebreide opslag moet worden gerepareerd?

Dit kan gebeuren als het apparaat onjuist is verwijderd. Zorg er bij het loskoppelen van de uitgebreide opslag voor dat je de verbinding veilig verbreekt.

• Ik zie de foutmelding "De gegevensoverdrachtssnelheid van dit apparaat is mogelijk niet hoog genoeg om het apparaat als uitgebreide opslag te gebruiken. Weet je zeker dat je dit apparaat wilt formatteren?"

Als je deze fout ontvangt, raden we je aan een ander apparaat voor uitgebreide opslag te gebruiken.

• Ik zie de foutmelding "De volgende applicaties zijn beschikbaar op zowel de uitgebreide opslag als de systeemopslag. Als je de uitgebreide opslag wilt gebruiken, moet je een van de applicaties verwijderen."

Als dezelfde game op zowel de uitgebreide opslag als de systeemopslag is geïnstalleerd, moet een van de twee worden verwijderd om de HDD te kunnen gebruiken.

Foutcodes voor uitgebreide opslag op PS4

Gebruik een extern USB-opslagapparaat dat voldoet aan de volgende vereisten:

• Minimaal 250 GB, maximaal 8 TB aan capaciteit

Gebruik een extern USB-opslagapparaat dat voldoet aan de volgende vereisten:

• USB 3.0 of nieuwer
  • Als je HDD USB 3.0 heeft, kan dit foutbericht worden veroorzaakt als je deze te langzaam aansluit. Sluit het externe USB-opslagapparaat snel en stevig, maar voorzichtig, aan.
  • Sluit het externe USB-opslagapparaat rechtstreeks aan op het PS4-systeem.
  • Probeer de HDD opnieuw te formatteren.
  1. Formatteer de HDD opnieuw.
  2. Als de fout zich blijft voordoen, start je het PS4-systeem opnieuw op en probeer je vervolgens te formatteren.
  1. Sluit de HDD opnieuw aan en repareer het bestandssysteem aan de hand van de instructies.
  2. Formatteer de HDD opnieuw.
  3. Als de fout zich blijft voordoen, moet je mogelijk een andere HDD gebruiken.