Gids voor USB-aansluitingen op PS5-systemen

Lees meer over de typen USB-aansluitingen van PlayStation®5-systemen en welke apparaten op je PS5®- kunnen worden aangesloten.

Welke typen USB-aansluiting heeft het PS5-systeem?

PS5-systemen hebben vier USB-aansluitingen die verschillende verbindingssnelheden ondersteunen en compatibel zijn met verschillende apparaten. PS5-systemen hebben twee aansluitingen aan de voorkant en twee aansluitingen aan de achterkant.

USB-aansluitingen aan de voorkant

• USB Type-C-aansluiting (Hi-Speed USB).
  • USB Type-C-aansluiting (SuperSpeed USB 10 Gbps)*.

USB-aansluitingen aan de achterkant

• 2 USB type-A, SuperSpeed USB (10 Gbps).

* De PS VR2 moet op deze poort worden aangesloten.

USB-aansluitingen aan de voorkant

• 1 USB type-A, Hi-Speed USB.
  • 1 USB type-C, SuperSpeed USB (10 Gbps)*.

USB-aansluitingen aan de achterkant

• 2 USB type-A, SuperSpeed USB (10 Gbps).

* De PS VR2 moet op deze poort worden aangesloten.

Welke USB-aansluitingen van het PS5-systeem moet ik gebruiken?

Selecteer een apparaat om te zien welke USB-aansluitingen van het PS5-systeem compatibel zijn.

Een USB-opslagapparaat moet worden aangesloten op een SuperSpeed USB-aansluiting.

De controllers hieronder zijn compatibel met USB-aansluitingen op het PS5-systeem. Sluit deze aan met de USB-kabel die bij je PS5-systeem of controller is meegeleverd.

Een HD-camera of PlayStation®Camera (met een PlayStation®Camera-adapter) moet worden aangesloten op een SuperSpeed USB-aansluiting.

Je kunt je PS VR2 aansluiten op de SuperSpeed USB-C-aansluiting aan de voorkant van je PS5-systeem.

Je kunt je PS VR aansluiten op elke USB-poort op je PS5-systeem. Sluit deze aan met de USB-kabel die bij PS VR is meegeleverd.

Je kunt je draadloze headset-adapter aansluiten op elke USB-aansluiting op een PS5-systeem.

Je kunt officiële, door PlayStation gelicentieerde speciale randapparatuur aansluiten op een USB-poort op je PS5-systeem. Neem contact op met de fabrikant om te bepalen op welke poort je deze moet aansluiten.