Aan de slag met je nieuwe PS5-systeem

Ontdek hoe je je  PlayStation®5-systeem de eerste keer instelt, de systeemsoftware bijwerkt en verbinding maakt met PlayStation™Network.

De standaard of voetjes van het PS5-systeem bevestigen

Controleer eerst het modelnummer van je PS5®-systeem.

Selecteer je model PS5-systeem in de onderstaande lijst voor instructies.

1. Plaats het systeem op een zachte doek die op een vlakke ondergrond ligt.
  2. Steek de voetjes van de horizontale standaard in het gat in de groeven van het PS5-systeem.
    Bevestig de voetjes altijd aan je PS5-systeem voor gebruik.
Systeem met geïnstalleerde discdrive en voetjes (lang) bevestigd.
Systeem zonder discdrive en voetjes (kort).
  • Als je je PS5-systeem verticaal wilt zetten, moet je de verticale standaard gebruiken (afzonderlijk verkrijgbaar).

Bevestig de standaard aan je PS5-systeem wanneer je deze instelt voor gebruik. Hoe je de standaard bevestigt hangt af van hoe je je PS5-systeem wilt plaatsen.

Voor de verticale positie

1. Lijn de haak (A) en de groef op de standaard uit door het bovenste en onderste deel van de standaard in tegengestelde richting te draaien. Blijf draaien totdat je een klik hoort.
  1. Plaats het systeem met de achterzijde naar boven gericht en verwijder vervolgens het deksel van het schroefgat.
  1. Berg de dop op in de onderkant van de standaard en verwijder vervolgens de schroef uit de onderkant van de standaard.
  1. Bevestig de standaard en zet deze vast met de schroef met behulp van je hand. Je kunt ook een munt gebruiken om de schroef vast te draaien.
Voor de horizontale positie
  1. Hef de uitlijning van de haak (A) en de groef op de standaard op door het bovenste en onderste deel van de standaard in tegengestelde richting te draaien. Blijf draaien totdat je een klik hoort.
  1. Plaats het systeem met de achterkant naar boven gericht.
    Lijn de standaard uit met het gemarkeerde gedeelte op het systeem en druk de standaard stevig vast.

Je PS5-systeem aansluiten op een beeldscherm

1. Sluit het ene uiteinde van de meegeleverde HDMI-kabel aan op de HDMI OUT-aansluiting op de achterzijde van het PS5-systeem.
  2. Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel aan op de HDMI-ingang van het beeldscherm.
  3. Sluit het meegeleverde netsnoer aan op de AC IN-aansluiting op de achterzijde van het PS5-systeem.
  4. Steek de voedingsstekker veilig in een stopcontact.

Volg de aanwijzingen op het scherm op nadat je het PS5-systeem voor de eerste keer hebt ingeschakeld:

• Sluit je controller aan.
  • Selecteer je taal.
  • Stel de internetverbinding in.
  • Pas de weergaveinstellingen aan.
  • Stel de energieopties voor de rustmodus in.
  • Lees en aanvaard de gebruikersovereenkomst.

Je PS5-systeem met internet verbinden

1. Ga naar Instellingen Netwerk Instellingen Internetverbinding instellen

2. Selecteer je verbindingstype en voer de netwerkbeveiligingsgegevens in.

De systeemsoftware van het PS5-systeem bijwerken

Als er een update van de systeemsoftware nodig is, wordt er een  updatemelding weergegeven. Controleren op updates van de systeemsoftware:

1. Ga naar Instellingen Systeem Systeemsoftware.
  2. Selecteer Systeemsoftware-update en -instellingen.

Hier kun je je huidige versie van de systeemsoftware controleren. Er wordt Update beschikbaar weergegeven als er een nieuwere versie beschikbaar is.

Als je problemen ondervindt bij het downloaden van een systeemsoftware-update kun je deze handmatig bijwerken met een extern station en een computer.

Je PS5-systeem verbinden met PlayStation Network

Zodra je systeemsoftware is bijgewerkt, word je gevraagd je aan te melden bij PlayStation Network. Je kunt je bestaande accountgegevens gebruiken om je aan te melden of je kunt een nieuw account te maken. Als je de PlayStation App hebt gedownload en ingesteld, kun je je met je telefoon aanmelden.

Games en gegevens van een PS4-systeem overzetten

Je kunt gegevens van PS4- naar PS5-systemen overzetten met gegevensoverdracht, uitgebreide opslag of met PlayStation®Plus-cloudopslag.

Controleer voordat je een PS4-game naar je PS5-systeem overzet of deze game op PS5 kan worden gespeeld door de onderstaande gids te raadplegen.

Games kopen in de PlayStation Store

1. Selecteer in het Games-beginscherm PlayStation Store.
  2. Zoek naar de game die je wilt kopen en selecteer de gamekaart.
  3. Selecteer Kopen > Aankoop bevestigen > Downloaden.
  4. Je kunt je aankopen vinden in het Games-beginscherm en in de Gamebibliotheek
  5. Selecteer de game en kies Spelen.
  1. Plaats de gamedisc. De game wordt automatisch geïnstalleerd.

2. Selecteer de game in het Games-beginscherm om te beginnen met spelen.

Online spelen op een PS5-systeem

Om online met je vrienden te kunnen spelen en toegang te krijgen tot allerlei andere voordelen, kun je je abonneren op PlayStation®Plus