PlayStation Remote Play op pc en Mac

Met Remote Play kun je je PlayStation®-console op afstand bedienen, je hebt alleen maar een snelle internetverbinding nodig.

Aan de slag met Remote Play op pc of Mac

Met de PS Remote Play-app kun je je PlayStation®5-systeem of PlayStation®4-systeem bedienen vanaf een pc of Mac die is aangesloten op een snel netwerk. Controleer of je pc of Mac aan de vereisten voldoet en volg onderstaande stappen om Remote Play in te stellen.

Windows

• Besturingssysteem: Windows 10 of Windows 11
  • Processor: Intel® Core™-processors van de 7e generatie of later
  • Opslagruimte: 100 MB of meer
  • RAM: 2 GB of meer
  • Schermresolutie: 1024 × 768 of hoger
  • Geluidskaart: Vereist
  • USB-aansluiting: Vereist

Mac

• OS: macOS Big Sur, Monterey, Ventura
  • Opslagruimte: 40 MB of meer
  • RAM: 2 GB of meer

Controller

• Je kunt een  DualSense™ draadloos systeem, DualSense Edge™ draadloos systeem, of DUALSHOCK®4 draadloos systeem gebruiken voor Remote Play.
  • Als je spraakchat wilt gebruiken heb je een microfoon nodig, bijvoorbeeld de ingebouwde microfoon van je Windows-pc of Mac.

PS5-systeem of PS4-systeem

• De nieuwste systeemsoftware
    Update je systeem altijd naar de nieuwste versie van de systeemsoftware.
  • Een account voor PlayStation™Network
    Gebruik hetzelfde account als je voor je systeem gebruikt. Als je nog geen account hebt, moet je er eerst een maken.
  • Een supersnelle internetverbinding
    Standaard raden we een supersnelle verbinding aan met upload- en downloadsnelheden van minstens 5 Mbps. Voor de beste prestaties raden we een supersnelle verbinding aan met een upload- en downloadsnelheid van ten minste 15 Mbps.

Installeer de Remote Play-app op je pc of Mac

Je kunt dezelfde app gebruiken om verbinding te maken met je PS5®- en PS4®-systeem.

1. Download PS Remote Play
  2. Voer het installatiebestand uit en volg de instructies op het scherm om de app te installeren.

Je PS5-systeem voor Remote Play instellen

1. Selecteer in het startscherm Instellingen Systeem Remote Play, en schakel vervolgens Remote Play inschakelen in.
  2. Als je Remote Play wilt starten terwijl je PS5-systeem in de rustmodus staat, selecteer je Instellingen > Systeem > Energiebesparing > Functies die beschikbaar zijn in de rustmodus. Schakel vervolgens de selectievakjes naast Verbinding met internet behouden en PS5 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken in.
  1. Ga in het functiescherm naar Instellingen > Verbindingsinstellingen voor Remote Play en schakel vervolgens Remote Play inschakelen in.
  2. Ga in het functiescherm naar Instellingen > Accountbeheer > Activeren als je primaire PS4en selecteer vervolgens Activeren. Je kunt deze instelling op slechts één PS4-systeem voor elk account inschakelen.
  3. Als je Remote Play wilt starten terwijl je PS4-systeem in de rustmodus staat, selecteer je Instellingen > Instellingen voor energiebesparing > Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus. Schakel vervolgens Verbinding met internet behouden en PS4 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken in.

Remote Play starten vanaf je pc of Mac

Elke keer dat je verbinding maakt met je PS5-systeem of PS4-systeem vanaf je pc of Mac, neem je de volgende stappen.

1. Schakel je systeem in of zet deze in de rustmodus.
  2. Sluit je controller aan op je pc of Mac.
  3. Start de PS Remote Play-app op je pc of Mac en selecteer vervolgens Aanmelden bij PlayStation Network.
  4. Meld je aan met hetzelfde account als je voor je systeem gebruikt.
    Als je Instellingen selecteert, kun je instellingen voor de videokwaliteit voor Remote Play configureren, zoals de resolutie en framerate.
  5. Selecteer PS5 of PS4.
    De app zoekt naar het PS5-systeem of PS4-systeem waarop je je met je account hebt aangemeld en maakt vervolgens automatisch verbinding met het systeem. Nadat de app is verbonden, wordt het scherm van je systeem weergegeven op je pc of Mac en kun je Remote Play gaan gebruiken. Als er meerdere systemen worden gevonden, selecteer je het systeem dat je wilt gebruiken.

Vanaf de tweede keer kun je het systeem selecteren waarmee je eerder verbinding hebt gemaakt.

Als je systeem niet automatisch verbinding kan maken met je computer,  word je gevraagd om het systeem handmatig te registreren op je pc of Mac.

• Je pc of Mac kan niet zoeken naar en geen verbinding maken met je systeem als je je niet recent hebt aangemeld. Controleer voordat je ergens anders op afstand verbinding probeert te maken of je apparaat goed verbinding kan maken als je in de buurt van je systeem bent.
  • Tijdens Remote Play zie je mogelijk 'Remote Play connected’ (Remote Play verbonden) bovenin het scherm. Deze melding wordt weergegeven wanneer een andere gebruiker zich aanmeldt op je PS5-systeem terwijl je Remote Play gebruikt. Wanneer die gebruiker zich afmeldt bij je PS5-systeem, verdwijnt de melding.

Handmatig een systeem registreren voor Remote Play op een pc of Mac

1. Verbind je pc of Mac handmatig met je systeem.

PS5-systeem
Selecteer in het beginscherm van je PS5-systeem Instellingen > Systeem> Remote Play > Apparaat koppelen.
Er wordt een nummer weergegeven op het scherm.

PS4-systeem
Selecteer in het functiescherm op je PS4-systeem Instellingen> Verbindingsinstellingen voor Remote Play > Apparaat toevoegen.
Er wordt een nummer weergegeven op het scherm.

1. Start de applicatie Remote Play op je pc of Mac.
  2. Voer het nummer in dat wordt weergegeven op het scherm dat is aangesloten op je systeem om het apparaat toe te voegen aan Remote Play.

Remote Play gebruiken op andere apparaten

Raadpleeg de onderstaande gidsen om Remote Play op andere apparaten in te stellen.