PlayStation Remote Play op mobiele apparaten

Met de PS Remote Play-app kun je je PlayStation®-systeem op afstand bedienen. Je hebt alleen maar een snelle internetverbinding nodig.

PS Remote Play instellen op mobiele apparaten

Met de PS Remote Play-app kun je je PlayStation®5-console of PlayStation®4-console bedienen vanaf een mobiele telefoon of tablet. Controleer of je apparaten aan de vereisten voldoen en volg onderstaande stappen om PS Remote Play in te stellen.

Je hebt het volgende nodig om PS Remote Play te kunnen gebruiken:

• Een Android™-smartphone of -tablet, iPhone of iPad
    Ga voor meer informatie over de systeemvereisten naar Google Play™ of de App Store.
  • PS5®-systeem of PS4®-systeem
    Update je systeem altijd naar de nieuwste versie van de systeemsoftware.
  • Een account voor PlayStation™Network
    Gebruik hetzelfde account dat je voor je systeem gebruikt. Als je nog geen account hebt, moet je er eerst een maken.
  • Een supersnelle internetverbinding
    Standaard raden we een supersnelle verbinding aan met upload- en downloadsnelheden van minstens 5 Mbps. Voor de beste prestaties raden we een supersnelle verbinding aan met een upload- en downloadsnelheid van ten minste 15 Mbps.
  • Je kunt een DualSense® draadloze controller of DUALSHOCK®4 draadloze controller aansluiten op ondersteunde mobiele apparaten voor gebruik met PS Remote Play.
  • Als je spraakchat wilt gebruiken heb je een microfoon nodig, bijvoorbeeld de ingebouwde microfoon van je mobiele apparaat.
  • Als je spraakchat wilt gebruiken heb je een microfoon nodig, bijvoorbeeld de ingebouwde microfoon van je mobiele apparaat. Als je Remote Play met mobiele data gebruikt, zorg er dan voor dat je je datalimiet niet overschrijdt, en een hoge telefoonrekening te voorkomen.

De PS Remote Play-app installeren op je apparaat

Download en installeer PS Remote Play vanuit Google Play™ of de App Store op je mobiele apparaat. Je kunt dezelfde app gebruiken om verbinding te maken met je PS5-console en PS4-console. Je hoeft dit alleen de eerste keer dat je de app gebruikt te doen.

Je PS5-systeem voor PS Remote Play instellen

Je hoeft dit alleen te doen als je PS Remote Play voor de eerste keer gebruikt:

1. Selecteer in het startscherm Instellingen Systeem Remote Play, en schakel vervolgens Remote Play inschakelen in.
  2. Als je PS Remote Play wil starten terwijl je PS5-console in de rustmodus staat, selecteer je Instellingen > Systeem > Energiebesparing > Functies die beschikbaar zijn in de rustmodus. Schakel vervolgens de selectievakjes naast Verbinding met internet behouden en PS5 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken in.

Je hoeft dit alleen te doen als je PS Remote Play voor de eerste keer gebruikt:

1. Ga in het functiescherm naar Instellingen > Verbindingsinstellingen voor Remote Play en schakel vervolgens Remote Play inschakelen in.
  2. Ga in het functiescherm naar Instellingen > Accountbeheer > Activeren als je primaire PS4en selecteer vervolgens Activeren. Je kunt deze instelling voor elk account op slechts één PS4-console inschakelen.
  3. Als je PS Remote Play wilt starten terwijl je PS4-console in de rustmodus staat, selecteer je Instellingen > Instellingen voor energiebesparing > Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus. Schakel vervolgens Verbinding met internet behouden en PS4 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken in.

Je mobiele apparaat voorbereiden op Remote Play

Als je mobiele data wilt gebruiken voor Remote Play, moet je eerst je mobiele apparaat instellen. Afhankelijk van je provider en netwerkomstandigheden kun je voor Remote Play mogelijk geen mobiele data gebruiken.

Als je apparaat is verbonden met Wi-Fi®, blijf je Wi-Fi gebruiken wanneer je Remote Play start.

1. Start PS Remote Play op je mobiele apparaat en selecteer vervolgens Aanmelden bij PlayStation Network.
  2. Meld je aan met hetzelfde account dat je voor je systeem gebruikt.
  3. Selecteer Instellingenrechtsboven in hetscherm en selecteer vervolgens Mobiele Data > Mobiele data gebruiken.
  4. Selecteer OK.

PS Remote Play vanaf je mobiele apparaat starten

Elke keer dat je verbinding maakt met je PS5-systeem of PS4-systeem vanaf je mobiele apparaat, neem je de volgende stappen.

1. Schakel je systeem in of zet deze in de rustmodus.
  2. Start PS Remote Play op je mobiele apparaat en selecteer vervolgens Aanmelden bij PSN
    Meld je aan met het account dat je ook voor je console gebruikt.
  3. Selecteer PS5 of PS4.
    De app zoekt naar de console waarop je je met je account hebt aangemeld en maakt vervolgens automatisch verbinding met de console. Nadat de verbinding tot stand is gebracht, wordt het scherm van je console weergegeven op je mobiele apparaat en kun je PS Remote Play gaan gebruiken. Als er meerdere systemen worden gevonden, selecteer je het systeem dat je wil gebruiken.

Vanaf de tweede keer kun je het systeem selecteren waarmee je eerder verbinding hebt gemaakt.

• Je mobiele apparaat kan niet zoeken naar en geen verbinding maken met je systeem als je je niet recent hebt aangemeld. Controleer voordat je ergens anders op afstand verbinding probeert te maken of je apparaat goed verbinding kan maken als je in de buurt van je systeem bent.
  • Tijdens Remote Play zie je mogelijk 'Remote Play connected’ (Remote Play verbonden) bovenin het scherm. Deze melding wordt weergegeven wanneer een andere gebruiker zich aanmeldt op je PS5-systeem terwijl je Remote Play gebruikt. Wanneer die gebruiker zich afmeldt bij je PS5-systeem, verdwijnt de melding.

PS Remote Play-bediening op mobiele apparaten

Als je tijdens PS Remote Play op het scherm van je mobiele apparaat tikt, worden de toetsen van de controller weergegeven. Als je een Android™-smartphone of -tablet gebruikt, kunnen de ontwerpen van toetsen en pictogrammen verschillen.

Als je OPTIONS selecteert, wordt het bedieningspaneel weergegeven.

• Instellingen
    Je kunt instellingen als de schermstand en de weergave van de controllertoetsen wijzigen. Vanuit het bedieningspaneel kun je PS Remote Play ook afsluiten.
  • Maak-toets
    Voer dezelfde functies uit als met de Maak -toets van de controller.
  • PS-toets
    Geef het controlecentrum van je PS5-console weer.
  • Microfoonstatus
    Selecteer Microfoon aan / Microfoon uit om de microfoon in of uit te schakelen.
  • OPTIONS-toets
    Voer dezelfde functies uit als met de OPTIONS -toets van de controller.
  • Sluiten
    Sluit het bedieningspaneel.

Als je OPTIONS selecteert, wordt het bedieningspaneel weergegeven.

Je kan de volgende acties uitvoeren via het bedieningspaneel:

• Instellingen
    Je kunt instellingen als de schermstand en de weergave van de controllertoetsen wijzigen. Vanuit het bedieningspaneel kun je PS Remote Play ook afsluiten.
  • SHARE-toets
    Voer dezelfde functies uit als met de SHARE-toets van de controller.
  • PS-toets
    Geef het beginscherm van je PS4-console weer.
  • Microfoonstatus
    Selecteer Microfoon aan / Microfoon uit om de microfoon in of uit te schakelen.
  • OPTIONS-toets
    Voer dezelfde functies uit als met de OPTIONS-toets van de controller.
  • Sluiten
    Sluit het bedieningspaneel.

Je kunt je controller ook aansluiten op een compatibel apparaat voor gebruik met PS Remote Play.

PS Remote Play op de achtergrond spelen

Je kunt je PS Remote Play-sessie pauzeren om andere dingen te doen op je telefoon of tablet en later weer terugkeren naar de actie.

Druk tijdens het gamen op PS Remote Play op de P-in-P-knop. De PS Remote Play-sessie wordt in een nieuw venster geopend en je hebt snel toegang tot een andere app zonder je stream te beëindigen.

Als je PS Remote Play-sessies wilt blijven streamen wanneer je de PS Remote Play-app minimaliseert, moet je achtergrondstreaming inschakelen:

1. Open de PS Remote Play-app en selecteer Instellingen.
  2. Schakel Achtergrondstreaming in.

Deze instelling is standaard uitgeschakeld. Als deze instelling is ingeschakeld, kun je terugkeren naar het beginscherm of een andere app en blijft je stream tot 5 minuten doorgaan.

PS Remote Play afsluiten

1. Tik op het scherm tijdens PS Remote Play.
    De controllertoetsen worden weergegeven.
  2. Selecteer OPTIONS in de rechterbenedenhoek van het scherm.
    Het bedieningspaneel voor Remote Play wordt weergegeven.
  3. Selecteer Instellingen en selecteer vervolgens Verbinding verbreken.
    Er verschijnt een bericht met de tekst 'De verbinding van deze Remote Play-sessie wordt verbroken'.
  4. Als je PS Remote Play wilt afsluiten terwijl je console zich in de rustmodus bevindt, schakel je het selectievakje voor Zet de aangesloten console in rustmodus in.
  5. Selecteer OK.
    PS Remote Play wordt afgesloten en het scherm geeft het beeld weer van voordat je je mobiele apparaat met je console verbond.

Verbindingsgeschiedenis van PS Remote Play

Je kunt de lijst met gebruikers bekijken die eerder via PS Remote Play verbinding met je console hebben gemaakt. Volg de onderstaande stappen om items uit de geschiedenis weer te geven en te beheren. Volg de onderstaande gids om items uit de geschiedenis weer te geven en te beheren.

Remote Play gebruiken op andere apparaten

Raadpleeg de onderstaande gidsen om Remote Play op andere apparaten in te stellen.