Spilletidkontroller på PlayStation

Slik konfigurerer du spilletidkontroller på PlayStation

Finn ut hvordan du administrerer spilletidkontroller på PlayStation®5-konsoller, PlayStation®4-konsoller og mobile enheter.

Hva er spilletidkontroller?

Familieadministratorer kan sette begrensninger for når og hvor lenge hvert barn kan spille på PS5™- og PS4™-konsoller.

Før du kan angi spilletidkontroller:

• Du må opprette en konto for PlayStation™ Network.

• Alle barn trenger sin egen konto, opprettet ved bruk av personopplysninger (navn og fødselsdato).

• Kontoen din må enten være familieadministrator eller angitt som «foresatt» av familieadministratoren. Barnekontoen du administrerer, må være registrert som familiemedlem.

• Tidssonen må angis for barnekontoen før du kan justere spilletidkontrollene.

Hvordan fungerer spilletidkontroller?

Spilletidkontroller er basert på tre enkle innstillinger:

• Begrens spilletid: «Begrens» eller «Ikke begrens».

• Når spilletiden er over: «Kun varsel» eller «Logg av» barnets konto.

• Varighet og Spillbare timer: «Varighet på spilletid» og «Spillbare timer» for hver dag eller bestemte ukedager.

Når yngre spillere nærmer seg slutten på spilletiden, vises varsler øverst på skjermen for å gi beskjed om når de burde lagre og avslutte. Familieadministratorer kan også angi at systemet automatisk skal logge ut familiemedlemmer når spilletiden er over.

På PS5-konsoller kan familieadministratorer Endre spilletid for i dag for å gi barnekontoen mer spilletid innenfor de spillbare timene.

Merk at spilletidkontroller for barnekontoer som ikke er tilkoblet Internett, kun gjelder for systemet de er angitt på. Når spilletidkontroller angis for kontoer som er koblet til Internett, begrenser det barnets spilletid på alle tilkoblede PS5- og PS4-konsoller.

Slik kan du konfigurere spilletidkontroller

Nettleser: Angi spilletid

1. Gå til Kontoadministrasjon, og logg på med familieadministratorens eller den foresattes konto til barnekontoen du vil administrere.
  2. Gå til Familieadministrasjon og velg barnekontoen.
  3. Velg Rediger ved siden av spilletidkontrollen, og deretter Lagre for at endringene skal tre i kraft.
  1. Logg på med familieadministratorens eller den foresattes konto til barnekontoen du vil administrere.
  2. Gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon og velg barnekontoen
  3. Angi en Tidssone og velg deretter Innstillinger for spilletid.
  4. Når du har valgt begrensningene, velger du Lagre for at endringene skal bli gjeldende.
  1. Logg deg på med familieadministratorens eller den foresattes konto til barnekontoen du vil administrere.
  2. Gå til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Familieadministrasjon og velg barnekontoen.
  3. Angi en Tidssone og velg deretter Innstillinger for spilletid
  4. Når du har valgt begrensningene, velger du Lagre for at endringene skal tre i kraft.