De systeemsoftware in de Veilige modus bijwerken

De systeemsoftware van PS5-consoles en PS4-consoles in de Veilige modus bijwerken

Als je PlayStation-console langere tijd offline is geweest of als een systeemsoftware-update is mislukt, moet je mogelijk de firmware van de PlayStation handmatig bijwerken.

Bij verbindingsproblemen tijdens een update of verouderde versies van de systeemsoftware kan een handmatige update voor je console vereist zijn.

De systeemsoftware-update voor je console downloaden

Als je het beginscherm kunt openen en een systeemsoftware-update is mislukt, koppel je je PlayStation-console met een LAN-kabel aan een router en volg je de onderstaande stappen:

1. Ga naar Instellingen > Systeem> > Systeemsoftware > Systeemsoftware-update en -instellingen.

2. Selecteer Systeemsoftware-update

1. Ga naar Meldingen en verwijder alle bestaande updatebestanden door op de toets OPTIONS te drukken > Verwijderen

2. Selecteer Instellingen > Systeemsoftware-update.

Als je verbonden bent met het PlayStation™Network maar het beginscherm niet kunt openen, volg je de onderstaande stappen.

1. Schakel je console uit.
  2. Houd de activeringstoets ingedrukt en laat hem los na de tweede piep.
    Je console wordt opgestart in de Veilige modus
  3. Selecteer optie 3: De systeemsoftware updaten.
    Je console downloadt het updatebestand en de systeemsoftware wordt bijgewerkt.
Als de update mislukt, probeer je een handmatige update.

Systeemsoftware handmatig bijwerken met behulp van een USB-station

Vereisten voor handmatige update

• DualSense™ draadloze controllers of DUALSHOCK®4 draadloze controller en een USB-kabel
  • Pc of Mac die verbinding heeft met internet
  • FAT32 USB-opslagapparaat, zoals een USB-flashstation
  1. Maak met een pc of Mac een map met de naam 'PS5' op een USB-station in de FAT32-indeling . Maak in deze map een andere map met de naam 'UPDATE'.
    Gebruik hoofdletters tijdens het invoeren van mapnamen.
  2. Ga naar de pagina met de PS5-systeemsoftware-update en selecteer de sectie 'De systeemsoftware updaten'.
  3. Download het updatebestand en sla het op in de map 'UPDATE'.
    Sla het bestand op als 'PS5UPDATE.PUP'.
  4. Sluit het USB-station met het systeemupdatebestand aan op je PS5-console.
  5. Schakel je console uit
  6. Houd de activeringstoets ingedrukt en laat hem los na de tweede piep.
    Je console wordt opgestart in de Veilige modus
  7. Selecteer optie 3 van de Veilige modus: De systeemsoftware updaten.
  8. Selecteer Updaten vanaf USB-opslagapparaat > OK.
Als je PS5-console het updatebestand niet herkent, controleer je of de mapnamen en bestandsnaam juist zijn. Voer de mapnamen en de bestandsnaam in en gebruik hoofdletters.
  1. Maak met een pc of Mac een map op de USB in FAT32-indeling genaamd 'PS4'. Maak in deze map een andere map met de naam 'UPDATE'.
  2. Ga naar de pagina met de PS4-systeemsoftware-update  en selecteer de sectie 'De systeemsoftware updaten'.
  3. Download het updatebestand en sla het op in de map 'UPDATE'.
    Sla het bestand op als 'PS4UPDATE.PUP'.
  4. Sluit het USB-station met het systeemupdatebestand aan op je PS4-console.
    Als je de foutmelding 'SU-41350-3’ krijgt, heeft het PUP-bestand een nieuwe naam gekregen omdat hetzelfde bestand meerdere keren is gedownload. Controleer de downloadlocatie op je pc of Mac en verwijder alle eerdere versies.
    Controleer dat het huidige bestand de volgende naam heeft: PS4UPDATE.PUP.
  5. Houd de activeringstoets ingedrukt en laat hem los na de tweede piep.
    Je console wordt opgestart in de Veilige modus.
  6. Selecteer optie 3 van de Veilige modus: De systeemsoftware updaten.
  7. Selecteer Updaten vanaf USB-opslagapparaat > OK.

Mijn handmatige systeemsoftware-update voor PlayStation is mislukt. Wat moet ik doen?

Als je console het updatebestand niet herkent, controleer je of de USB de FAT32-indeling heeft en dat de map- en bestandsnamen correct zijn. Voer de mapnaam en de bestandsnaam in single-byte-tekens in en gebruik hoofdletters.

Als dit proces mislukt, moet je mogelijk de systeemsoftware opnieuw installeren. Dit proces is hetzelfde als het herstellen van de fabrieksinstellingen en zet het systeem terug in de oorspronkelijke staat. Maak indien mogelijk een back-up van je systeemgegevens aan de hand van de onderstaande handleiding.

Nog steeds problemen?

Je console moet mogelijk worden gerepareerd. Ga naar de diagnostische PlayStation-reparatietool door jouw probleem hieronder te selecteren.