Een disc uitwerpen die vastzit in een PS5™-console

Een disc uitwerpen die vastzit in een PlayStation®5-console

Als een disc vast komt te zitten in je PS5™-console, kun je deze handmatig uitwerpen door de volgende stappen uit te voeren.

Voordat je begint, heb je het volgende nodig:

• Een tafel om op te werken in een goed verlichte ruimte.

• Een kruiskopschroevendraaier.

• Een kleine zaklamp (optioneel).

Opmerking: Schakel de console niet in en speel er geen games op als het achterpaneel is verwijderd.

Ga naar de PlayStation-reparatiepagina voor stapsgewijze instructies.

Handmatig een disc uitwerpen die vastzit in een PS5-console

1. Houd de activeringstoets drie seconden ingedrukt om de PS5-console uit te schakelen en verwijder vervolgens alle kabels en apparaten uit de console.
  2. Plaats de console op een zachte doek op een vlakke ondergrond en verwijder de voet.
  3. Plaats de console zodanig dat het schroefgat voor de voet naar je toe is gericht, het PS-logo naar beneden is gericht en de discsleuf zich aan je linkerkant bevindt.
  4. Plaats je handpalmen in de buurt van de bovenste hoeken en pak de rand van de kap vast. Trek de klep voorzichtig omhoog en naar jezelf toe. Mogelijk hoor je een klik.
    De kap komt omhoog.
  5. Zoek als de kap is verwijderd naar zwarte ringen op het optische station, inclusief een cirkel van zwarte plastic folie. Je kunt deze folie verwijderen of er doorheen duwen om bij de schroef te komen die hij bedekt. (Nieuwere consoles hebben deze plastic deksel mogelijk niet).
  6. Draai de schroef met een kruiskopschroevendraaier MET DE KLOK MEE totdat de volledige disc bijna helemaal zichtbaar is.
  7. Verwijder de disc voorzichtig. Trek de disc niet met geweld uit het optisch station.
  8. Plaats de onderklep terug door deze iets van de bovenrand te plaatsen (ongeveer 2 cm of 3/4 inch) en terug op zijn plaats te schuiven.
    Je hoort een klik wanneer de klep is vastgezet.
  9. Sluit alle kabels weer aan en schakel de console in.