Automatisch downloaden en automatische updates instellen op PlayStation-systemen

Ontdek hoe je automatisch downloaden en automatische updates voor games en systeemsoftware instelt op PlayStation®5- en PlayStation®4 systemen.

De systeemsoftware op PS5-systemen automatisch updaten

Werk je systeemsoftware automatisch bij terwijl je systeem in de rustmodus staat, zodat de systeemsoftware de volgende keer wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie.

1. Selecteer Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Systeemsoftware-update en -instellingen.
  2. Schakel  Updatebestanden automatisch downloaden  en Updatebestanden automatisch installeren in.
  1. Ga naarInstellingen > Systeem > Automatische downloads.
  2. Vink het vakje naast Software-update van systeembestanden aan.

Als je games wilt downloaden in de rustmodus, stel je systeem zo in dat deze verbonden blijft met internet.

Game-/app-updates op PS5-systemen automatisch downloaden

Werk je games en apps automatisch bij terwijl je systeem in de ruststand staat, zodat je de volgende keer dat je het systeem gebruikt het is bijgewerkt naar de nieuwste versie.
  1. Stel je systeem zo in dat deze in de rustmodus verbinding maakt met internet.
  2. Ga naar  Instellingen > Opgeslagen data en game-/appinstellingen > Automatische updates.
  3. Schakel Automatisch downloaden of Automatisch installeren in de rustmodus in.
  • Als je de gepauzeerde game of app niet wilt sluiten, hoef je alleen maar  Automatisch downloaden in te schakelen. In de rustmodus gaat downloaden automatisch. Wanneer je je game hervat, kun je kiezen of je de update al dan niet wilt installeren.
  • Wanneer je een game of app start, wordt deze automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie die beschikbaar is.
  1. Ga naarInstellingen > Systeem > Automatische downloads.
  2. Vink het vakje naast Updatebestanden voor applicaties
    aan.

Een pre-order automatisch downloaden

Als je een pre-order plaatst in de PlayStation™Store en automatische downloads instelt, wordt de download gestart zodra deze beschikbaar is.

Als je games wilt downloaden in de rustmodus, stel je systeem zo in dat deze verbonden blijft met internet.

Gamedownloads op afstand inschakelen

Nadat je automatisch downloaden en automatische updates hebt ingeschakeld, kun je op afstand downloaden wanneer je content koopt via de webversie of mobiele versie van de Playstation Store.

Als je games wilt downloaden in de rustmodus, stel je systeem zo in dat deze verbonden blijft met internet.

In de rustmodus verbonden blijven met internet

Als je wilt dat automatische downloads of updates plaatsvinden in de rustmodus, stel je je PS5-systeem in op Verbinding met internet behouden.

1. Ga naar Instellingen > Systeem.
  2. Selecteer Instellingen voor energiebesparing > Functies die beschikbaar zijn in de rustmodus.
  3. Schakel Verbinding met internet behouden in.

Als je in dit menu PS5 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken selecteert, kun je de PlayStation App of Remote Play gebruiken om je PS5-console in te schakelen terwijl deze in de rustmodus staat.

1. Ga naar Instellingen > Instellingen voor energiebesparing> Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus.
  2. Schakel Verbinding met internet behouden en PS4 vanuit netwerk inschakelen mogelijk maken in.
  • Als je in dit menu PS4 via netwerk inschakelen mogelijk maken selecteert, kun je de PlayStation App of Remote Play gebruiken om je PS4®-systeem in te schakelen terwijl deze in de rustmodus staat.

Ondervind je problemen?

Er kunnen momenten zijn dat je een update eerst moet goedkeuren

Ga naar PlayStation Reparaties voor hulp bij het oplossen van problemen.