Uitzenden op PS5-consoles

Gameplay streamen met Uitzenden op PS5-consoles

Stream je gameplay live op je PlayStation®5-console en laat je vrienden en volgers deel uitmaken van de ervaring terwijl ze meekijken en commentaar geven op de actie.

Een uitzending instellen voor PS5-consoles

Om uit te kunnen zenden, moet je je account op bijvoorbeeld YouTube of Twitch koppelen aan je account voor PlayStation™Network. Je kunt dit doen wanneer je voor de eerste keer een uitzending start of vanuit het beginscherm:

1. Selecteer Instellingen > Gebruikers en accounts.
  2. Selecteer Koppelen aan andere services.
  • Om te controleren of je al een service hebt gekoppeld, selecteer je Uitzending in het controlecentrum. Naast de gekoppelde services staat Gekoppeld.
  • Je uitzendingen kunnen een breed publiek bereiken. Om te beperken wie je uitzendingen kan bekijken, configureer je de privacy-instellingen in je gekoppelde accounts.
  • Wil je te zien zijn in je uitzendingen? Gebruik je HD-camera (CFI-ZEY-serie) of PlayStation-camera (CUH-ZEY-serie) en zet jezelf in de livestream (camera's worden afzonderlijk verkocht).

Je gameplay uitzenden op PS5-consoles

1. Druk op de maak-toets en selecteer Uitzenden.
  2. Selecteer de streamingservice waarmee je wilt uitzenden.
  3. Voer je uitzendgegevens in.
    Als je de video van je camera of de audio van je party wilt opnemen, selecteer je Uitzendopties en pas je de manier van uitzenden aan.
  4. Als je klaar bent, selecteer je Live gaan en je begint de uitzending.
    De uitzendkaart verschijnt in het controlecentrum.

Uitzendinstellingen configureren

1. Ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Captures en uitzendingen.
  2. Selecteer Uitzendingen. Je kunt het volgende aanpassen:

De resolutie en framesnelheid instellen voor het uitzenden van je gameplay. De beschikbare resoluties verschillen per service.

Geef aan of je microfoongeluid en partygeluid wilt opnemen in je uitzending.

Zorg ervoor dat je de leden van je party van te voren laat weten dat hun stem deel zal uitmaken van je uitzending.

De instellingen voor beeldpositie, grootte, helderheid en meer aanpassen.

Kies of je overlays wilt weergeven voor opmerkingen van de kijkers en wanneer nieuwe gebruikers je stream gaan bekijken. Je kunt ook kiezen waar je ze op het scherm wilt weergeven.

Schakel Uitzendchat converteren naar spraak in om opmerkingen van de kijker hardop te laten voorlezen tijdens uitzendingen en configureer instellingen voor de spraaksnelheid, toonhoogte en volume. Dit is alleen beschikbaar voor talen die dit ondersteunen.

• Alleen je gamescherm en audio worden gedeeld. Andere schermen en schermen van niet aan games gerelateerde apps zijn niet zichtbaar voor je kijkers.
  • Afhankelijk van het spel kunnen sommige scènes niet zichtbaar zijn voor je kijkers.
  • Je uitzendgegevens en -voorkeuren worden opgeslagen vanaf de laatste keer dat je uitzenden hebt gebruikt.
  • Zorg ervoor dat je mensen in de spraakchat van je party laat weten wanneer je audio voor spraakchat in je uitzending hebt opgenomen. Ze kunnen hun instellingen en apparaat configureren als ze willen dat hun stem wordt gedeeld.

Hoe je een uitzending vindt

Kijk hoe mensen uit de hele wereld games spelen uit de enorme catalogus voor de PS5-console. Je kunt hier uitzendingen vinden:

• Hub
    Bekijk een uitzending voor een game die jij hebt via de hub van de game.
  • Het games-beginscherm
    Bekijk live uitzendingen voor games die je speelt.
  • Een spelersprofiel
    Ga naar het profiel van een speler om de live uitzending en gearchiveerde uitzendingen van die speler te zien.

Streamen is vastgelopen in de fase 'bezig met voorbereiden' bij het uitzenden

Voor sommige streamingservices is 2FA (two-factor authenticatie) vereist. Mogelijk moet je 2FA activeren op je gekoppelde account om Uitzenden op je PS5-console te kunnen gebruiken.

Wat staat er op de PS5-Uitzendkaart?

A ) Verstreken tijd
Houd bij hoe lang je hebt uitgezonden.

B ) Kijkers
Het aantal mensen dat naar je uitzending kijkt.

C ) Uitzendopties
Microfoon in- of uitschakelen

Als je kijkers je stem kunnen horen, kun je proberen over je game-ervaring te vertellen.

Camera-opties
Zet je camera aan of uit. Als deze is ingeschakeld, plaats je de camerafeed op je scherm.

Overlayopties
Chat weergeven
: Zie wat je kijkers te zeggen hebben door de chat te laten zien. Je kunt de opmerkingen zelfs hardop laten voorlezen door chat naar spraak in te schakelen.

Activiteit weergeven: Bekijk updates zoals nieuwe kijkers en nieuwe volgers.

Positie: Verplaats de chatweergave op het scherm naar de plek waar het voor jou het handigste is.

D ) Uitzending pauzeren
Gebruik deze functie om je kijkers te vertellen dat ze even moeten blijven wachten terwijl je kort weg bent. Je camerafeed wordt in de wacht gezet en alle audio wordt gedempt totdat je weer terug bent.

E ) Uitzending stoppen
Je livestream beëindigen.

De opgeslagen uitzendingen van een andere speler bekijken

1. Druk op de PS-toets om het controlecentrum te openen en selecteer vervolgens Game Base.
  2. Selecteer Vrienden of Zoekenen selecteer vervolgens een speler om zijn of haar profiel te bekijken.
  3. Selecteer het tabblad Gedeeld om de opgeslagen uitzendingen weer te geven.