Hulp bij problemen met 2-stapsverificatie op PlayStation Network

Lees hoe je met back-upcodes voor 2-stapsverificatie (2SV) weer toegang kunt krijgen tot je account en welke stappen je kunt ondernemen als je je 2SV-telefoon bent kwijtgeraakt.

Je account herstellen met back-upcodes voor 2SV

Als je je back-upcodes hebt genoteerd tijdens het instellen van 2SV, kun je je account eenvoudig herstellen.

1. Probeer je online aan te melden bij Accountbeheer.
  2. Klik op Problemen bij ontvangen van code? > Meld je aan met een back-upcode.
  3. Voer een van de 10 back-upcodes in (elke code kan slechts eenmaal worden gebruikt) en selecteer Verifiëren.
  4. Klik op Doorgaan om je aan te melden bij je account.
  1. Ga naar Instellingen> Gebruikers en accounts > Account > Aanmelden
    Voer je aanmeldings-id (e-mailadres) en wachtwoord in en selecteer Aanmelden.

2. Voer op het 2SV-verificatiescherm één van je tien back-upcodes in (elke code kan slechts eenmaal worden gebruikt).

1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Aanmelden.
    Voer je aanmeldings-id (e-mailadres) en wachtwoord in en selecteer Aanmelden.

2. Druk in het 2SV-verificatiescherm op de driehoek-toets om  Problemen bij het ontvangen van codes? te selecteren

3. Kies een reden waarom je je niet kunt aanmelden en selecteer Aanmelden met back-upcode.

4. Voer een van de 10 back-upcodes in (elke code kan slechts eenmaal worden gebruikt) en selecteer Verifiëren.
  • Als je de meeste van je back-upcodes hebt gebruikt, kun je nieuwe codes ontvangen door 2SV uit te schakelen en opnieuw te activeren.

• Als je geen toegang meer hebt tot je vorige telefoon en je een back-upcode hebt gebruikt, schakel je 2SV uit en opnieuw in op je nieuwe telefoon.

Heb je geen toegang meer tot je 2SV-telefoon en kun je je niet aanmelden?

Als je geen back-upcodes voor 2SV hebt, neem dan contact op met PlayStation-ondersteuning en voer je accountgegevens in om weer toegang te krijgen tot je account.

Geen sms met verificatiecode ontvangen?

1. Selecteer Opnieuw code sturen in het aanmeldingsscherm.
    Het kan een paar minuten duren voor je de code ontvangt.

2. Start je telefoon opnieuw op en probeer het opnieuw.

3. Controleer of je de vliegtuigmodus op je telefoon hebt ingeschakeld.

4. Controleer de signaalstatus van het mobiele netwerk van je telefoon.
    Neem contact op met je mobiele netwerkprovider voor meer informatie als je problemen ondervindt.

Als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact op met PlayStation-ondersteuning en voer je accountgegevens in om weer toegang te krijgen tot je account.

Een onverwacht 2SV-bericht ontvangen?

Als je PlayStation-systeem vraagt om een verificatiecode maar je 2SV niet hebt ingeschakeld, volg je zo snel mogelijk onderstaande stappen:

1. Probeer onmiddellijk je aanmeldingsmethode te wijzigen.
  1. Als je je aanmeldingsmethode niet kunt wijzigen, neem je contact op met PlayStation-ondersteuning en voer je je accountgegevens in om weer toegang te krijgen tot je account.

Heb je het bericht 'onjuist wachtwoord' ontvangen op Google TV?

• Je kunt je niet aanmelden bij Google TV als 2SV is ingeschakeld.
  • Als je een bericht met een onjuist wachtwoord ziet, schakel je 2SV uit om je aan te melden en activeer je 2SV zodra je klaar bent.