Een tweede controller gebruiken voor ondersteuning op PS5-systemen

De functie om een tweede controller te koppelen voor ondersteuning laat je twee controllers gebruiken alsof je er maar één gebruikt.

De assist-controller instellen

Je hoeft de volgende stappen alleen uit te voeren als je voor de eerste keer een assist-controller gebruikt.

1. Ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Toegankelijkheid.
  2. Selecteer Controllers > Tweede controller voor ondersteuning gebruiken.
  3. Schakel Assist-controller gebruiken in.
Hoofdcontroller Assist-controller
DualSense™ draadloze controller

DualSense draadloze controller

DualSense Edge™ draadloze controller

Ondersteunde controller van derden
Ondersteunde controller van derden

• Deze functie is alleen beschikbaar bij gebruik van een DualSense™ draadloze controller, DualSense Edge™ draadloze controller (CFI-ZCP-serie, afzonderlijk verkrijgbaar) of een ondersteunde controller van derden (afzonderlijk verkrijgbaar) voor PlayStation®5-systemen.
  • Raadpleeg de instructies die bij je apparaat zijn meegeleverd voor informatie over compatibiliteit en gebruik. Niet alle apparaten zijn compatibel met je console.
  • Je hoeft niets te configureren om samen te spelen met een Access™-controller.
  • Je moet twee controllers aan je systeem koppelen om deze functie te kunnen gebruiken.

De assist-controller gebruiken

Na het instellen moet je de volgende stappen uitvoeren elke keer als je een assist-controller wilt gebruiken.

1. Druk op de PS-toets op de controller die je als hoofdcontroller wilt gebruiken.
    De gebruikersselectie wordt weergegeven.
  2. Selecteer een gebruiker aan wie je de hoofdcontroller wilt toewijzen.
  3. Druk op de PS-toets op de controller die je als assist-controller wilt gebruiken.
    Het scherm voor gebruikersselectie wordt weergegeven.
  4. Selecteer voor het toewijzen van de assist-controller dezelfde gebruiker die is toegewezen aan de hoofdcontroller.
    Je kunt nu gamen op dezelfde manier als met één controller.
  • De volgende functies zijn niet beschikbaar op de assist-controller: haptische feedback, adaptieve triggers, microfoonfuncties en aangepaste toetstoewijzingen.
  • Je kunt de DualSense Edge draadloze controller alleen als hoofdcontroller gebruiken, niet als assist-controller.
  • Je hoeft de assist-controller niet opnieuw aan te sluiten als je een game afsluit en een andere opstart.
  • Als je een andere controller als je hoofdcontroller wilt gebruiken, schakel je de controller die je nu gebruikt uit en druk je vervolgens op de PS-toets op de controller die je wilt gebruiken.