Je account voor PlayStation Network herstellen

Als je je pincode of wachtwoord voor PlayStation™Network niet meer kunt gebruiken, kun je je account online of op je systeem herstellen.

Een account herstellen met een pincode

Als je toegang tot een actieve pincode hebt, kun je je aanmelden en de pincodes in je account beheren. Als je bijvoorbeeld je telefoon bent kwijtgeraakt maar wel een ander apparaat hebt waarop je pincode is geregistreerd, kun je je met dat apparaat aanmelden bij Accountbeheer en vervolgens een nieuwe pincode registreren.

Als je geen  toegang to een geldige pincode hebt, moet je je account herstellen.

Een wachtwoord voor Playstation Network opnieuw instellen

1. Ga naar de aanmeldingspagina van Accountbeheer en selecteer Problemen met aanmelden? > Je wachtwoord opnieuw instellen en voer je aanmeldings-ID (e-mailadres) in.
  2. Je ontvangt een e-mail met een beveiligde koppeling. Het kan een paar minuten duren voordat je de verificatiemail ontvangt.
  1. Klik op de beveiligde koppeling in de e-mail, voer de vereiste gegevens in en maak een nieuw wachtwoord met een unieke combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.

Je kunt ook overschakelen naar verificatie met een pincode voor een snelle en veilige aanmelding.

1. Ga naar Instellingen> Gebruikers en accounts > Account > Aanmelden
  2. Druk in het aanmeldingsscherm op de driehoektoets en selecteer vervolgens Volgende. Er wordt een e-mail om je wachtwoord te wijzigen verzonden naar de aanmeldings-ID (e-mailadres) die op dit scherm wordt weergegeven.
    Het kan een paar minuten duren voordat je de verificatiemail ontvangt.
  1. Klik op de beveiligde koppeling in de e-mail, voer de vereiste gegevens in en maak een nieuw wachtwoord met een unieke combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.

Je kunt ook overschakelen naar verificatie met een pincode voor een snelle en veilige aanmelding.

Als je toegang hebt tot een PS4-systeem dat je hebt geactiveerd als je 'primaire PS4', kun je je wachtwoord met een paar klikken opnieuw instellen. Je hebt alleen toegang nodig tot je aanmeldings-ID (e-mailadres):

1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Aanmelden
  2. Druk in het aanmeldingsscherm op de driehoektoets en selecteer vervolgens Volgende. Er wordt een e-mail om je wachtwoord te wijzigen verzonden naar de aanmeldings-ID (e-mailadres) die op dit scherm wordt weergegeven.
    Het kan een paar minuten duren voordat je de verificatiemail ontvangt.
  1. Klik op de koppeling in de e-mail en voer een nieuw wachtwoord in.

Je kunt ook overschakelen naar verificatie met een pincode voor een snelle en veilige aanmelding.

1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Aanmelden
  2. Druk in het aanmeldingsscherm op de driehoektoets en selecteer vervolgens Volgende. Er wordt een e-mail om je wachtwoord te wijzigen verzonden naar de aanmeldings-ID (e-mailadres) die op dit scherm wordt weergegeven.
    Het kan een paar minuten duren voordat je de verificatiemail ontvangt.
  1. Klik op de beveiligde koppeling, voer de vereiste gegevens in en maak een nieuw wachtwoord aan met een unieke combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.

Je kunt ook overschakelen naar verificatie met een pincode voor een snelle en veilige aanmelding.

Je account herstellen

Als je je pincode niet kunt gebruiken, de verificatie-informatie voor je account niet kunt verstrekken of de wachtwoordresetmail niet kunt openen, moet je contact opnemen met PlayStation-ondersteuning.

Heb je geen e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord ontvangen?

• De e-mail kan zich in de map met ongewenste e-mail bevinden.
    Open je Postvak IN en zoek in alle mailboxen op 'PlayStation', ook in de mappen voor spam en ongewenste e-mail.
  • Je e-mailadres is mogelijk verkeerd geschreven.
    Herhaal de stappen voor het opnieuw instellen van je wachtwoord en controleer of het e-mailadres dat wordt weergegeven op de pagina 'Wachtwoord vergeten?' het e-mailadres is dat je gebruikt om je aan te melden bij je account.
  • Heb je een kinderaccount?
    Alleen de familiemanager kan het wachtwoord voor je account opnieuw instellen.
  • Er kan een probleem zijn met Accountbeheer. Soms kunnen mails om wachtwoorden te wijzigen worden vertraagd door netwerkproblemen. Controleer de netwerkstatuspagina.
  • Nog steeds problemen?

Online het wachtwoord van je account wijzigen

1. Meld je aan bij Accountbeheer
  2. Selecteer Beveiliging in de zijbalk.
  3. Klik op Bewerken naast 'Wachtwoord' om je wachtwoord te wijzigen.
    Je kunt ook overschakelen naar verificatie met een pincode voor een snelle en veilige aanmelding.
  1. Klik op Opslaan om je wijzigingen te bevestigen.
  2. Je kunt je nu aanmelden bij je account met je nieuwe wachtwoord.
  1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Account> Beveiliging
  2. Selecteer Beveiliging > Wachtwoord.
  3. Kies en bevestig het nieuwe wachtwoord en selecteer Doorgaan.
    Je kunt je nu aanmelden bij je account met je nieuwe wachtwoord.
  1. Ga naar Instellingen Accountbeheer > Accountgegevens en voer je wachtwoord in.
  2. Selecteer Beveiliging Wachtwoord
  3. Kies en bevestig het nieuwe wachtwoord en selecteer  Doorgaan
  4. Je kunt je nu aanmelden bij je account met je nieuwe wachtwoord.

Online het wachtwoord van een kinderaccount opnieuw instellen

Alleen een familiemanager kan het wachtwoord voor een kinderaccount opnieuw instellen.

1. Log in als familiemanager en ga naar Accountbeheer
  2. Ga naar Familiebeheer.
  3. Selecteer het kinderaccount en Wachtwoord opnieuw instellen.
  1. Ga als familiemanager naar Instellingen > Familie en ouderlijk toezicht > Familiebeheer.
  2. Selecteer in dit menu het kinderaccount en Wachtwoord opnieuw instellen.
  1. Ga als familiemanager naar  Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer.
  2. Selecteer in dit menu het kinderaccount en Wachtwoord opnieuw instellen.