PlayStation-support

Nivåindelade tjänster

Vad kan vi hjälpa dig med?

Välj en kategori nedan:

Tillbaka till kategorier

PlayStation Stars

Hitta mer information om PlayStation Stars eller få support om dina PlayStation Stars-poäng, belöningar, kampanjer eller digitala samlarobjekt.

Tillbaka till kategorier
PlayStation Plus
Tillbaka

PlayStation Plus

Ändra, förnya och säga upp abonnemang

1. Logga in på Kontohantering.
  2. Välj Abonnemang på menyn till vänster på skärmen.
  3. Välj ditt PlayStation Plus-abonnemang och välj Byt plan.
  4. Välj en ny medlemskapsnivå och betalningsfrekvens.
  1. Välj en PlayStation Plus-medlemskapsnivå.
  2. Följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera ditt abonnemang.
  1. Logga in på Kontohantering.
  2. Välj Abonnemang på menyn till vänster på skärmen.
  3. Välj Säg upp abonnemang bredvid PlayStation Plus.
Hantera ditt PlayStation Plus-abonnemang

PS Plus-information och -nedladdningar

PlayStation®Plus är en abonnemangstjänst från PlayStation som ger dig tillgång till spel, onlinespel för flera spelare och exklusivt innehåll.

Ta reda på mer om funktionerna och förmånerna med PlayStation Plus, som onlinespel för flera spelare, molnlagring och månatliga spel.

Ta reda på hur du får tillgång till månatliga PlayStation®Plus-spel och PlayStation Plus-kataloger.

PS Plus-molnlagring

Du kan synkronisera sparade data automatiskt med molnlagringen när du stänger ett spel eller försätter konsolen i viloläge.

För synkronisering med molnlagringen måste automatiska uppdateringar vara aktiverat.

1. Gå till Inställningar > System > Energisparinställningar > Funktioner som är tillgängliga i viloläge > Fortsätt vara ansluten till internet.
  2. Gå till Inställningar > Sparade data och inställningar för spel/appar, och välj Sparade data (PS5-system) eller Sparade data (PS4-system).
  3. För PS5-spel väljer du Synkronisera sparade data > Synkronisera sparade data automatiskt.
  4. För PS4-spel väljer du Automatisk uppladdning
  • För PS5-spel synkroniseras dina senaste data mellan både konsolen och molnlagringen. För PS4™-spel laddas data upp automatiskt till molnlagringsutrymmet, men du måste ladda ned dem manuellt till lagringsutrymmet på PS5-konsolen.

Du kan använda automatiska uppladdningar till att ladda upp sparade data från din primära PS4-konsol till ditt onlinelagringsutrymme:

1. Gå till Inställningar > Energisparinställningar Ställ in funktioner som är tillgängliga i viloläge.
  2. Markera kryssrutan bredvid Fortsätt vara ansluten till internet.
  3. Gå till Inställningar > Hantering av programdata > Automatisk uppladdning.
  4. Markera kryssrutan bredvid Aktivera automatiska uppladdningar.

Markera ett spel på hemskärmen för dina spel, tryck på OPTIONS-knappen och välj sedan Ladda upp/ned sparade data. Spelets senast sparade data laddas då upp eller ned.

Om automatisk uppladdning inte är aktiverat eller om du vill ladda upp sparfiler på en väns PS4-konsol måste du starta uppladdningar manuellt:

1. Välj den lokala användaren och gå till Inställningar Hantering av programdata > Sparade data i lagringsminnet > Ladda upp till onlinelagringsutrymmet.
  2. Välj spelet, tryck på filen du vill ladda upp och välj Ja för att skriva över filen i molnet.

PS Plus-spelkatalogen

Ta reda på vilka spel som är tillgängliga i PlayStation Plus-spelkatalogen.

1. Gå till hemskärmen för spel, rulla åt höger och välj PlayStation Plus.
  2. Bläddra till fliken Förmåner och välj Spelkatalog.
  1. Gå till funktionsskärmen, rulla åt höger och välj PlayStation Plus.
  2. Rulla nedåt och välj Spelkatalog.

Läs om hur du får tillgång till månatliga PlayStation®Plus-spel, PlayStation Plus-samlingen och PlayStation Plus-kataloger.

Läs om hur du får tillgång till PlayStation®Plus-klassikerkatalogen på PlayStation®5- och PlayStation®4-konsoler.

PS Plus-strömning på datorn

1. Gå till nedladdningssidan för PlayStation Plus-appen.
  2. Installera eventuella drivrutiner genom att följa anvisningarna på skärmen.
  1. Starta appen och logga in på ditt konto, eller skapa ett konto om du inte redan har ett.
  2. Anslut en kompatibel handkontroll till datorn. Du kan bläddra med hjälp av en handkontroll eller tangentbord och mus, men du behöver en kompatibel handkontroll för att kunna spela.
  3. Om du inte har registrerat dig för PlayStation Plus väljer du en medlemsplan.
  4. Välj det spel du vill strömma.

Om du vill använda den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen med kompatibla spel och program på en annan enhet än din PS4™-konsol kan du ansluta via Bluetooth® med några få steg.

Ta reda på hur du sparar spel när du strömmar PlayStation®Plus-spel på PlayStation®5-konsoler, PlayStation®4-konsoler eller datorer och hur du överför spardata mellan strömmade och nedladdade spel.

Share Play på PS Plus

Konsoldelning och offlinespel på PS5™-konsoler aktiveras automatiskt på den PS5-konsol du använder när du loggar in på PlayStation™Network första gången. Så här gör du för att aktivera och avaktivera konsoldelning på nya PS5-konsoler:

1. Gå till Inställningar Användare och konton Övrigt Konsoldelning och offlinespel.
  2. Välj Aktivera eller Inaktivera.

Du kan bara aktivera en PS4-konsol som primär PS4-konsol för ditt konto.

1. Gå till Inställningar > Kontohantering > Aktivera som ditt primära PlayStation 4-system.
  2. Välj Aktivera.
Lämna över kontrollen och låt någon testa ett av dina spel, eller spela tillsammans, även om ni inte använder samma konsol.

Lämna över kontrollen och låt någon testa ett av dina spel, eller spela tillsammans, även om ni inte använder samma konsol.

Tillbaka till kategorier
Videofilmer och medier
Tillbaka

Videofilmer och medier

Appar för ljud, musik och poddsändningar

1. Välj Alla appar från Hem för media.
  2. Välj Spotify eller Apple Music.
  3. Välj Ladda ned.
  4. Följ instruktionerna på skärmen för att logga in på ditt Spotify- eller Apple Music-konto eller för att registrera dig för ett nytt konto.
    Apparna länkas till PS5-konsolen.
  1. Gå till PlayStation Store och sök efter Spotify för att hitta och ladda ned appen.
  2. Välj Anmäl dig eller Logga in och skriv in dina uppgifter.
  3. Välj Länka konton.

Videoströmningsappar

Innan du kan titta på strömmat innehåll på din PS5-konsol måste du ladda ned apparna för de strömningstjänster du vill använda.

1. Välj Alla appar från Hem för media.
  2. Välj den app du vill ladda ned.
  3. Välj Ladda ned.
    På Hem för media visas de medieappar du nyligen har använt. Högst elva appar visas. Om du vill se alla dina appar väljer du Appbibliotek.
  1. Välj TV och video i innehållsområdet och välj sedan den tjänst du vill använda.
  2. Välj Ladda ned.