Vad kan vi hjälpa dig med?

Välj ett ämne för att hitta bästa sättet att kontakta oss.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Välj ett ämne för att hitta bästa sättet att kontakta oss.

Konto och säkerhet

2-stegsverifiering

Hjälp med problem med 2-stegsverifiering

Om du inte kan få en 2-stegsverifieringskod eller inte har tillgång till din telefon och du inte har några reservkoder för 2-stegsverifiering måste du kontakta oss med kontaktuppgifterna nedan och ange följande uppgifter:

ditt online-ID, ditt inloggnings-ID (e-postadressen för ditt konto), serienummer för den konsol du använde för att skapa eller logga in på ditt konto och eventuella aktuella transaktionsuppgifter.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Konto och säkerhet

Återställning av lösenord och konto

Behöver du återställa lösenordet för PlayStation™Network?

Om du glömmer bort ditt lösenord för PlayStation Network (PSN) kan du återställa det via webben eller din PlayStation-konsol.

Har ditt konto blivit utsatt för intrång?

Om du tror att någon annan kan ha fått åtkomst till ditt konto bör du återställa de lösenord som är associerade med ditt inloggnings-ID (din e-postadress) och ditt konto. Om du inte kan ändra ditt lösenord eller få åtkomst till ditt konto kontaktar du oss för att få hjälp med att skydda ditt konto.

Behöver du fortfarande hjälp? Du kan behöva följande för att kunna återställa kontot.

• Ditt online-ID och inloggnings-ID (e-postadressen för kontot).

• Serienumret för den konsol som användes för att skapa eller logga in på ditt konto.

• Information om en transaktion som nyligen utförts (inklusive ordernummer, vad som köpts och pris och datum för transaktionen).

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Konto och säkerhet

Ändra online-ID och andra kontofrågor

Behöver du hjälp med att ändra ditt online-ID?

Om du har problem efter att ha ändrat ditt online-ID i PlayStation Network eller vill återgå till ditt tidigare online-ID kontaktar du oss.

Så här stänger du ett konto

Kontakta PlayStation-supporten med ditt online-ID och inloggnings-ID (din e-postadress) och begär att kontot ska stängas.

Behöver du hjälp med att ladda ned data?

Om du har problem eller behöver hjälp med att ladda ned personlig information kan du kontakta oss med hjälp av informationen nedan.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Konto och säkerhet

Avstängningar

Kontoavstängningar på PSN

När du skapar ett konto för PlayStation™Network (PSN) godkänner du tjänstevillkoren för PlayStation Network, som inkluderar uppförandereglerna för mötesplatsenOm du bryter mot villkoren kan vi stänga av ditt konto tillfälligt eller permanent. Vid allvarligare brott mot villkoren kan vi stänga av din PlayStation-konsols åtkomst till PlayStation Network.

Du får åtkomst till ditt konto igen när den tillfälliga avstängningen är slut. Du kan se hur lång tid det är kvar av den i e-postmeddelandet från PlayStation Safety. Du kan ha rätt att överklaga permanenta avstängningar.

Avstängning på grund av kontoskuld (återbetalning)

Om du eller betalningsägaren har begärt återbetalning av en betalning till PlayStation Network stängs ditt konto av tills ärendet har lösts. Om du vill ha hjälp med att lösa problemet kontaktar du oss med uppgifterna nedan.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
REKOMMENDERAT
Överklagandeformulär för återbetalningar Om ditt konto är spärrat för återbetalningar lämnar du in en begäran om att återställa det. Begära formulär
REKOMMENDERAT
Formulär för avstängningsstatus Begär status för avstängningar på grund av brott mot uppförandekoden. Kontrollera status
Konto och säkerhet

Obehörig användning av e-postadresser

Har du fått ett e-postmeddelande om ett konto du inte känner igen?

Om du har fått ett e-postmeddelande från PlayStation om ett konto du inte äger eller känner igen bör du ändra ditt e-postlösenord omedelbart och kontakta oss genom att använda något av alternativen nedan.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Konto och säkerhet

Avaktivera enhet

Avaktivera PlayStation-konsoler

Om du vill aktivera ditt konto på en ny PlayStation-enhet måste du avaktivera din tidigare PlayStation-konsol.

Du kan avaktivera PlayStation-konsolen om du har tillgång till den eller avaktivera den online en gång var sjätte månad.

Om du har problem kontaktar du oss med uppgifterna nedan.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
PS Store och återbetalning

Återbetalning från PlayStation Store

Begära återbetalning för ett PlayStation Store-köp

Om du har köpt något på PlayStation Store men har ångrat dig kan du kontakta oss via kontaktkanalen nedan för att begära en återbetalning. Om du vill ha mer information läser du i vår policy för att ångra köp.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Behöver du kontakta oss? Öppet hela dagen måndag–fredag
Vi är för närvarande stängda för e-postförfrågningar. Våra öppningstider för e-postförfrågningar är måndag-fredag.
PS Store och återbetalning

Obehöriga betalningar

Har du betalningar till PlayStation på ditt kontoutdrag som du inte känner igen?

Om du inte känner igen betalningar som har debiterats ditt kreditkort eller bankkonto kan någon ha använt dina betalningsuppgifter för att göra köp på PlayStation Store.

Om du inte har konto för PlayStation Network och du tror att du har utsatts för bedrägeri eller att någon har fått tillgång till dina betalningsuppgifter kontaktar du din kortleverantör (numret står på baksidan av kortet) och lämnar in en polisanmälan så kommer vi att hjälpa till vid eventuella förfrågningar. PlayStation-supporten kan endast diskutera betalningar med kontoinnehavaren.

Om du har ett konto för PlayStation Network så kan vi eventuellt hjälpa dig. Använd kontaktalternativen nedan för att kontakta oss.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
PS Store och återbetalning

Betalningsproblem

Har du problem med betalningar?

Om du har problem med att göra en betalning kontaktar du oss.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
PS Store och återbetalning

Kupongkoder

Kupongkoden till PlayStation Store är skadad

Om kupongkoden är utskriven på ett kvitto kan du kontakta butiken för att få koden återställd.

För alla andra typer av skadade kupongkoder kontaktar du oss och uppger inköpsdatum och återförsäljare. Du kan bli ombedd att visa bevis på köpet och bilder på båda sidorna av kupongen.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Behöver du kontakta oss? Öppet hela dagen måndag–fredag
Vi är för närvarande stängda för e-postförfrågningar. Våra öppningstider för e-postförfrågningar är måndag-fredag.
REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Maskinvara och reparationer

PS5-konsoler och andra konsoler

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
PlayStation-reparationer Felsöka enheten och åtgärda problemet. PlayStation-reparationer
REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Maskinvara och reparationer

Handkontroller

REKOMMENDERAT
PlayStation-reparationer Felsöka enheten och åtgärda problemet. PlayStation-reparationer
REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Maskinvara och reparationer

VR-system

REKOMMENDERAT
PlayStation-reparationer Felsöka enheten och åtgärda problemet. PlayStation-reparationer
REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Maskinvara och reparationer

Tillbehör

REKOMMENDERAT
PlayStation-reparationer Felsöka enheten och åtgärda problemet. PlayStation-reparationer
REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Nivåindelade tjänster

PlayStation Stars

Support för PlayStation Stars

Mer information om PlayStation Stars finns i våra vanliga frågor. Om du vill ha support för dina poäng, belöningar, kampanjer eller digitala samlarobjekt kontaktar du supporten nedan.

REKOMMENDERAT
Ring oss Öppettider: Mån–fre kl. 10:00–18:00
08 506 357 03
Nivåindelade tjänster

PlayStation®Plus

Begära återbetalning för PlayStation®Plus-abonnemang

Du kan säga upp aktiva abonnemang till och med nästa betalningsdatum genom att välja alternativet Säg upp abonnemang. Om du vill begära en återbetalning kontaktar du oss med hjälp av kontaktuppgifterna längst ned på den här sidan. Om du vill ha mer information går du till sidan för vår policy för att ångra köp.

Så här hittar du förnyelsedatum för abonnemang:
  1. Logga in på Kontohantering
  2. Välj Abonnemang på menyn till vänster på skärmen.
  3. Välj ett abonnemang för att se förnyelsedatum och välj sedan Säg upp abonnemang eller Aktivera abonnemanget igen.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Behöver du kontakta oss? Öppet hela dagen måndag–fredag
Vi är för närvarande stängda för e-postförfrågningar. Våra öppningstider för e-postförfrågningar är måndag-fredag.
Nivåindelade tjänster

Tredjepartstjänster och -program

Tredjepartsappar, -abonnemang och -tjänster

Om du använder ett tredjepartsabonnemang, en tredjepartstjänst eller ett program som inte har utvecklats av PlayStation på din PlayStation-enhet och har frågor kontaktar du apputvecklaren eller abonnemangsleverantören.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Behöver du kontakta oss? Öppet hela dagen måndag–fredag
Vi är för närvarande stängda för e-postförfrågningar. Våra öppningstider för e-postförfrågningar är måndag-fredag.
Spel

Förbeställ

Så här annullerar du en förbeställning

Om du har betalat för förbeställt innehåll på PlayStation Store men har ångrat dig kan du kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna nedan för att begära en återbetalning. Om du vill ha mer information går du till sidan för vår policy för att ångra köp.

När startas nedladdningarna?

Om du vill se till att din förbeställning laddas ned automatiskt till din konsol så snart som möjligt kontrollerar du inställningarna för automatisk nedladdning på din konsol och ser till att det finns tillräckligt med ledigt lagringsutrymme för speldata.

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Behöver du kontakta oss? Öppet hela dagen måndag–fredag
Vi är för närvarande stängda för e-postförfrågningar. Våra öppningstider för e-postförfrågningar är måndag-fredag.
Spel

Installera, ladda ned och uppdatera spel

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Behöver du kontakta oss? Öppet hela dagen måndag–fredag
Vi är för närvarande stängda för e-postförfrågningar. Våra öppningstider för e-postförfrågningar är måndag-fredag.
Spel

Felsöka digitalt innehåll och skivinnehåll

Felsöka digitalt innehåll och skivinnehåll

Du kan lösa spelproblem genom att följa felsökningsstegen i våra videofilmer. Om problemet kvarstår kontaktar du oss.

När du kontaktar oss kan vi be dig att tillhandahålla följande: en detaljerad beskrivning av ditt spelproblem, vilka felsökningssteg du har försökt utföra och en skärmbild eller videofilm av problemet, om det är möjligt.

Supportvideo: Tips för låsta spel på PS5-konsoler
Supportvideo: Felsöka nedladdade PS4-spel

Behöver du kontakta oss?

REKOMMENDERAT
Behöver du kontakta oss? Öppet hela dagen måndag–fredag
Vi är för närvarande stängda för e-postförfrågningar. Våra öppningstider för e-postförfrågningar är måndag-fredag.
Anslutning

PlayStation™Network

PSN-status

Om du har problem med att ansluta till PSN kan du alltid kontrollera att det inte beror på ett löpande problem. Om det inte löser problemet kan du besöka PlayStation-reparationer där du hittar anslutningslösningar för PS4 och PS5.

REKOMMENDERAT
PlayStation-reparationer Felsöka enheten och åtgärda problemet. PlayStation-reparationer
Anslutning

Internetanslutning

REKOMMENDERAT
PlayStation-reparationer Felsöka enheten och åtgärda problemet. PlayStation-reparationer