Spotify instellen op PlayStation

Ontdek welke PlayStation®-consoles compatibel zijn met Spotify, hoe je Spotify op je systeem instelt en hoe je je Spotify-account kunt ontkoppelen van PlayStation™Network.

Spotify instellen op PS5-consoles

1. Selecteer Alle apps in je Media-beginscherm.
  2. Selecteer Spotify > Downloaden
  3. Selecteer Aanmelden of Inloggen en voer je gegevens in.
  4. Selecteer Koppel accounts.
  1. Ga naar PlayStation Store en zoek Spotify om de app te downloaden.
  2. Selecteer Aanmelden of Inloggen en voer je gegevens in.
  3. Selecteer Koppel accounts.

Welke PlayStation-consoles zijn compatibel met Spotify?

Spotify Luister tijdens het gamen
PlayStation®5-console
PlayStation®4-console

Naar Spotify luisteren tijdens het gamen op een PS5-console

Je kunt naar muziek luisteren terwijl je compatibele PS5- en PS4-games speelt.

1. Druk in je game op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Muziek
  2. Kies een nummer of podcast die je wilt afspelen. Je selectie wordt automatisch afgespeeld. Het nummer dat wordt afgespeeld verschijnt als een kaart in het controlecentrum
  3. Druk op de PS-toets om naar de game terug te keren.

(Niet beschikbaar tijdens het streamen van games)

1. Houd de PS-toets op je controller ingedrukt om het snelmenu te openen.
  2. Selecteer Muziek > Spotify
  3. Hier kun je nummers overslaan/afspelen/pauzeren of het volume aanpassen.
  • Spotify® Connect
    Met de Spotify-applicatie op je smartphone of andere mobiele apparaten kun je de Spotify Connect-functie gebruiken om via hetzelfde netwerk verbinding te maken met je console. Hiermee kun je je console op afstand bedienen om muziek van Spotify af te spelen. Ga voor meer informatie naar de Spotify-website.

Spotify ontkoppelen van PlayStation Network

Open de Spotify -app en selecteer je account rechtsboven in het scherm. Selecteer Uitloggen. Je Spotify-account is niet meer gekoppeld aan PlayStation Network.

1. Selecteer Instellingen Gebruikers en accounts > Koppelen aan andere services.
  2. Selecteer Spotify en Account ontkoppelen.
  1. Selecteer Instellingen > Gebruikers en accounts > Koppelen aan andere services.
  2. Selecteer Spotify en Account ontkoppelen.

In welke landen/regio's wordt Spotify op PlayStation ondersteund?

Spotify op PlayStation is beschikbaar in de onderstaande landen/regio's. Beschikbare artiesten en tracks kunnen per locatie verschillen.

Argentinië Honduras Peru
Australië Hongkong Polen
Oostenrijk Hongarije Portugal
Bahrein IJsland Qatar
België India Roemenië
Bolivië Indonesië Rusland
Brazilië Ierland Saudi-Arabië
Bulgarije Israël Singapore
Canada Italië Slowakije
Chili Japan Slovenië
Colombia Koeweit Zuid-Afrika
Costa Rica Libanon Zuid-Korea
Kroatië Luxemburg Spanje
Cyprus Maleisië Zweden
Tsjechië Malta Zwitserland
Denemarken Mexico Taiwan
Ecuador Nederland Thailand
El Salvador Nieuw-Zeeland Turkije
Finland Nicaragua Verenigde Arabische Emiraten
Frankrijk Noorwegen Verenigd Koninkrijk
Duitsland Oman Oekraïne
Griekenland Panama Verenigde Staten
Guatemala Paraguay Uruguay