PlayStation Plus-gamevoortgang opslaan en overdragen

Ontdek hoe je games opslaat als je PlayStation®Plus-games streamt en hoe je opgeslagen data tussen gestreamde en gedownloade games overzet.

Hoe werkt opslaan bij PlayStation Plus?

Tijdens het streamen werkt de opslag van PlayStation Plus-gamegegevens anders dan wanneer je een gedownloade game speelt.

• Als je een PlayStation Plus-game streamt, worden de gamegegevens opgeslagen in op PlayStation Network.
    Je kunt op een ander apparaat verder streamen en doorgaan met je game zonder dat je andere stappen hoeft te volgen.

• Als je een gedownloade PlayStation Plus-game speelt, worden de opgeslagen data in de consoleopslag van je PS5™-console of PS4™-console opgeslagen.

Opgeslagen data worden niet automatisch overgedragen tussen gestreamde en gedownloade games, maar je kunt ze wel overdragen via de cloudopslag van PlayStation Plus. Als je opgeslagen data wilt overzetten tussen gametypen, upload je eerst de opgeslagen data naar cloud- of onlineopslag en download je deze vervolgens naar je apparaat.

Opgeslagen data van PlayStation Plus naar de onlineopslag uploaden

Upload eerst je gamegegevens naar de online opslag van PlayStation Plus:

Gestreamde PlayStation Plus-games

1. Open de PlayStation Plus-app voor pc en selecteer een game.
  2. Ga naar het menu voor opgeslagen data (verschilt per spel).
  3. Druk op de PS-toets op je controller.
  4. Ga naar Beheer van opgeslagen applicatiedata.
    Er worden instructies weergegeven om je spel af te sluiten.
  5. Selecteer Opgeslagen data in streamopslag> Kopiëren naar online opslag.
  1. Druk tijdens het streamen van een game op de PS-toets en selecteer de PlayStation Plus-kaart in het controlecentrum.
  2. Selecteer Opgeslagen data beheren .
    Volg de instructies op het scherm om je opgeslagen data naar de cloudopslag te kopiëren.
  1. Begin de game te streamen en druk op de PS-toets.
  2. Ga naar Beheer van opgeslagen applicatiedata.
  3. Selecteer Opgeslagen data in streamopslag> Kopiëren naar online opslag.

Gedownloade PlayStation Plus-game

1. Ga naar Instellingen > Instellingen voor opgeslagen data en games/apps
  2. Selecteer Opgeslagen data (PS4)
  3. Selecteer Uploaden of Verwijderen uit consoleopslag en selecteer vervolgens het tabblad Uploaden naar cloudopslag.
  4. Selecteer de gegevens die je wilt uploaden en selecteer vervolgens Uploaden.
  1. Ga naar Bibliotheek, selecteer de game, en druk op de OPTIONS-toets.
  2. Selecteer Opgeslagen data uploaden/downloaden
  3. Selecteer de opgeslagen data en selecteer Uploaden.

Gamegegevens uit de online opslag downloaden

Zodra de opgeslagen data in de online opslag staan, kun je ze downloaden uit de online opslag op een ander apparaat om verder te spelen:

Gestreamde PlayStation Plus-games

1. Open de PlayStation Plus-app voor pc en selecteer een game.
  2. Ga naar het menu voor opgeslagen data (verschilt per spel).
  3. Druk op de PS-toets op je controller.
  4. Selecteer Beheer van opgeslagen applicatiedata.
    Er worden instructies weergegeven om je spel af te sluiten.
  5. Selecteer Opgeslagen data in online-opslag > Kopiëren naar streamopslag.
  1. Selecteer tijdens het spelen van de game de PlayStation Plus-kaart in het controlecentrum.
  2. Selecteer Opgeslagen data beheren .
    Volg de aanwijzingen op het scherm op je opgeslagen data te kopiëren.
  1. Begin de game te streamen en druk op de PS-toets.

2. Selecteer Beheer van opgeslagen applicatiedata

3. Selecteer Opgeslagen data in online-opslag > Kopiëren naar streamopslag.

Gedownloade PlayStation Plus-game

1. Ga naar Instellingen > Instellingen voor opgeslagen data en games/apps.
  2. Selecteer Opgeslagen data (PS4)
  3. Selecteer Downloaden of Verwijderen uit cloudopslag en ga vervolgens naar het tabblad Downloaden naar consoleopslag.
  4. Selecteer de gegevens die je wilt downloaden en selecteer vervolgens Downloaden.
  1. Selecteer de game in Bibliotheek en  druk op de OPTIONS-toets.
  2. Selecteer Opgeslagen data uploaden/downloaden
  3. Selecteer de opgeslagen data en selecteer Downloaden.

Raadpleeg de onderstaande handleidingen voor meer informatie.