Een toetsenbord en muis gebruiken met PS5-consoles

Leer hoe je een toetsenbord en muis instelt voor je PlayStation®5-console.

Een toetsenbord instellen voor PS5-consoles

Wil je sneller tekst invoeren? Sluit je USB- of Bluetooth®-toetsenbord aan op je PS5™-console.

1. Ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Accessoires
  2. Selecteer Overige accessoires om de volgende instellingen voor je toetsenbord te vinden:

Selecteer een toetsenbordtaal
Sommige talen hebben meerdere invoermethoden.

Toetsherhaling (vertraging)
Selecteer hoe lang het duurt voordat een teken wordt herhaald als je de desbetreffende toets ingedrukt houdt.

Toetsherhaling (snelheid)
Selecteer hoe snel een teken wordt herhaald als je de desbetreffende toets ingedrukt houdt.

• Raadpleeg de instructies die bij je apparaat zijn meegeleverd voor informatie over de compatibiliteit en het gebruik van het apparaat. Niet alle apparaten zijn compatibel met je console.
  • Je kunt deze instellingen ook configureren door Accessoires te selecteren in het controlecentrum.

Een muis instellen voor PS5-consoles

Selecteer eenvoudig items op je scherm door je USB- of Bluetooth®-muis voor je PS5-console te gebruiken.

1. Ga naar Instellingen > Accessoires.
  2. Selecteer Overige accessoires om de volgende instellingen voor je muis te vinden:

Type
Selecteer linkshandig of rechtshandig gebruik.

Snelheid van aanwijzer
Selecteer hoe snel de muisaanwijzer beweegt.

• Raadpleeg de instructies die bij je apparaat zijn meegeleverd voor informatie over de compatibiliteit en het gebruik van het apparaat. Niet alle apparaten zijn compatibel met je console.
  • Je kunt ook Accessoires selecteren in het controlecentrum om deze instellingen te wijzigen.

Een Bluetooth-toetsenbord of -muis koppelen aan je PS5-console

1. Schakel de koppelingsmodus op je apparaat in.
    Raadpleeg de instructiehandleiding van je apparaat voor meer informatie over koppelen.
  2. Ga op je PS5-console naar het beginscherm en selecteer Instellingen > Accessoires > Algemeen > Bluetooth-accessoires.
    Je console zoekt naar Bluetooth®-apparaten in de buurt. Er verschijnt een lijst met geregistreerde en gevonden accessoires.
    Apparaten die niet compatibel zijn met je PS5-console worden mogelijk ook weergegeven.
  3. Selecteer het apparaat dat je wilt koppelen.
    Als je je apparaat koppelt, wordt de lijst met accessoires weergegeven. Je apparaat wordt weergegeven onder Geregistreerde accessoires. De gebruiker en Verbonden worden rechts weergegeven.
  • De volgende keer dat je je Bluetooth®-apparaat gebruikt, wordt er automatisch verbinding gemaakt met je PS5-console als beide apparaten zijn ingeschakeld.
  • Als er niet automatisch verbinding wordt gemaakt, ga je naar Geregistreerde accessoires. Selecteer je apparaat en selecteer Verbinding maken.