Een in aanmerking komende PlayStation®4-game upgraden naar de digitale PlayStation®5-versie

Een in aanmerking komende PlayStation®4-game upgraden naar de digitale PlayStation®5-versie

Bepaalde PS4™-games kunnen worden geüpgraded naar de digitale PS5™-versie van de game op een PS5-console.

Als je een PS5™-console gebruikt, heb je mogelijk de optie om een digitale PS4-game of een PS4-game op disc naar de digitale PS5-versie te upgraden. Afhankelijk van het spel kan deze upgrade kosteloos zijn of een aankoop vereisen. De upgrade is mogelijk slechts tijdelijk beschikbaar. Er is een internetverbinding vereist.

Upgrade een in aanmerking komende PS4-game op disc op een PS5-console met een discdrive

Om een in aanmerking komende PS4-game op een disc te upgraden naar de digitale PS5-versie heb je een PS5-console met een discdrive nodig. PS4-games op disc kunnen niet worden gebruikt met de PlayStation®5 Digital Edition.

1. Meld je aan bij je bestaande account op je PS5-console (of maak een account aan).

2. Plaats de in aanmerking komende PS4-gamedisc.

3. Ga naar de gamehub voor de PS4-game.

4. Selecteer de upgrade-aanbieding op de gamehub en bekijk de upgrade-aanbieding.

5. Selecteer Downloaden (of koop de game voor de kortingsprijs) om content te downloaden/kopen.

6. Nadat het downloaden is voltooid, kun je de digitale PS5-game spelen door de PS4-gamedisc te plaatsen. Je moet de disc elke keer plaatsen als je de game wilt spelen.

Om een PS4-game te upgraden naar de digitale PS5-versie, moet je PS4-gamedisc uit hetzelfde land komen als je account voor PlayStation Network. Heb je probelmen met upgraden? Controleer het land/de regio waarvoor je account is ingesteld via het woonadres in Accountbeheer.

Upgrade een in aanmerking komende digitale PS4-game op een PS5-console met een discdrive of de PS5 Digital Edition

Een in aanmerking komende digitale PS4-game die je al hebt naar de digitale PS5-versie upgraden:

1. Meld je aan bij je bestaande account op je PS5-console.

2. Zoek de PS5-game in de PlayStation™Store of via Zoeken en ga naar de gamehub voor de PS5-game.

3. Selecteer de upgrade-aanbieding op de gamehub en bekijk de upgrade-aanbieding.

4. Selecteer Downloaden (of koop de game voor de kortingsprijs) om content te downloaden/kopen.

5. Nadat het downloaden is voltooid, kun je de PS5-game spelen.

PS4-games die als PlayStation®Plus-voordeel zijn aangeschaft, komen niet in aanmerking voor een PS5-upgrade, tenzij anders aangegeven.

Wisselen tussen PS5- en PS4-versies op je PlayStation®5-console

Als je zowel de PS4- als PS5-versie van dezelfde game hebt, kun je als volgt tussen deze versies schakelen:

1. Ga vanuit het Games-beginscherm naar de Gamebibliotheek.
  2. Selecteer de game en druk op X.
  3. Selecteer de knop [...] op het scherm om de opties te zien.
  4. Selecteer de versie van het spel die je wilt downloaden of spelen.

Opmerking: Als je niet zeker weet welke versie van het spel je op dit scherm ziet:

• Bij PS4-versies staat er boven aan het scherm PS4 naast de naam van de game.
  • Bij PS5-versies wordt alleen de naam van de game weergegeven.

Artbooks, soundtracks en andere extra's

Als je op zoek bent naar artbooks, soundtracks van games of andere extra's die bij je aankoop horen, vind je die hier:

1. Ga vanuit het Games-beginscherm naar de Gamebibliotheek.
  2. Selecteer het spel en druk op X.
  3. Selecteer de knop [...] op het scherm om de opties te zien.
  4. Selecteer de extra content die je wilt openen.

Herhaal deze stappen om terug te keren naar de game of andere extra content.