Share Play gebruiken op PS5-systemen

Ontdek hoe je Share Play kunt gebruiken om je scherm te delen, iemand anders kunt laten spelen, of met een vriend kunt spelen op PlayStation®4-systemen.

Share Play starten op PS4-systemen

Als je PlayStation Plus-lid bent, kun je Share Play starten vanuit een party.

1. Selecteer Party in het functiescherm.
    Begin een party of doe mee aan een bestaande party met de vriend waarmee je wilt spelen via Share Play.
  2. Selecteer Share Play in het scherm Party.
    Er wordt een verbindingstest uitgevoerd.
  3. Selecteer de Share Play-bezoeker.
  4. Kies een van de twee speelmodi.
    Share Play begint wanneer je vriend zich meldt.
  • Je kunt Share Play met slechts één bezoeker tegelijk gebruiken.
  • Als de host en de bezoeker samen een game spelen, moet de host het selectievakje voor Toestaan onder Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > PS4-systeembeperkingen > Gebruiker maken en inloggen voor gasten inschakelen.
  • Voor de beste prestaties raden we een snelle verbinding van ten minste 2 Mbps aan voor jou en je bezoeker.

Wat is Share Play?

In Share Play-modi wordt je gamescherm weergegeven op het scherm van een andere speler. Jullie kunnen allebei genieten van hetzelfde spel, ongeacht wie het bezit.

• Als een bezoeker een uur lang heeft meegedaan aan Share Play, wordt de Share Play-sessie automatisch beëindigd.
    Je kunt de resterende tijd voor Share Play bekijken op het partyscherm.

• Zowel jij als de bezoeker moet lid zijn van PlayStation Plus om samen te spelen.
  • Je kunt Share Play met slechts één bezoeker tegelijk gebruiken.
  • Share Play heeft enkele beperkingen voor de host en bezoeker.
  • Je kunt Share Play gebruiken met spelers die een PlayStation®5- of PS4® systeem gebruiken.

Share Play-modi op PS4-systemen

• Wanneer je Share Play start, ben je de host en is de vriend die meedoet de bezoeker.
  • Als je de Share Play-modus wilt wijzigen, ga je naar de party en selecteer je Share Play > Speelmodus wijzigen.

Gedeeld scherm
  • Je gamescherm verschijnt op het scherm van de bezoeker.
  • De bezoeker kan je scherm niet bedienen.
De bezoeker speelt als jou
  • Je gamescherm verschijnt op het scherm van de bezoeker en de bezoeker speelt als jou.
  • Je moet PlayStation Plus-lid zijn.
Spelen met de bezoeker
  • Je gamescherm verschijnt op het scherm van je bezoeker en je speelt allebei samen terwijl je hetzelfde scherm bekijkt.
  • Zelfs als de game die je speelt onlinemultiplayer niet ondersteunt, kun je nog steeds samen spelen via lokale multiplayer op internet.
  • De host en bezoeker moeten PlayStation®Plus-leden zijn.

Share Play-beperkingen

Afhankelijk van je account en de game die wordt gespeeld, is Share Play mogelijk niet beschikbaar of worden sommige scènes niet weergegeven.

• Alleen de host kan trofeeën verdienen tijdens Share Play.
  • Remote Play en Uitzending zijn niet beschikbaar tijdens Share Play op PS4-systemen.
  • Als de leeftijd van de bezoeker lager is dan de leeftijdkeuring van de game in de PlayStation Store, krijgt de bezoeker geen toegang tot Share Play.
  • Als de instellingen voor ouderlijk toezicht van de bezoeker Share Play beperken, kan de bezoeker om een uitzondering vragen.
  • Als de game niet beschikbaar is in het land of de regio van de bezoeker, krijgt de bezoeker geen toegang tot Share Play.
  • Bezoekers kunnen geen screenshots of videoclips opslaan tijdens Share Play.
  • Er verschijnt een stand-bybeeld op het scherm van de bezoeker wanneer de host naar een ander scherm kijkt dan de game.
  • Als de host HDR heeft ingeschakeld, wijken de kleuren in de video die de bezoeker ziet mogelijk af van de kleuren die zichtbaar zijn voor de host.

Ondervind je problemen?

• Voor de beste Share Play-ervaring wordt een verbinding met een minimale upload- en downloadsnelheid van 2 Mbps aanbevolen voor zowel de host als de bezoeker.
  • Test je internetverbinding door naar Instellingen > Netwerkte gaan en Internetverbinding testen te selecteren. Als je problemen ondervindt, raadpleeg je onderstaande gids voor stappen om deze op te lossen.