Voorkomen dat kinderen de instellingen voor ouderlijk toezicht kunnen wijzigen

Voorkomen dat je kind ouderlijk toezicht kan wijzigen

Ontdek hoe je voorkomt dat kinderen ouderlijk toezicht op PS®5- en PS®4-consoles kunnen wijzigen.

Een toegangscode voor consolebeperking voorkomt dat je kind het ouderlijk toezicht kan wijzigen. Kies een toegangscode die je makkelijk kunt onthouden en die alleen jij weet.

Een toegangscode voor PS5-consolebeperking instellen

1. Meld je aan als familiemanager en ga naar  Instellingen > Familie en ouderlijk toezicht > PS5-consolebeperkingen.
  2. Voer de bestaande toegangscode voor consolebeperking in. Als je er nog geen hebt ingesteld, is de standaard toegangscode 0000.
  3. Selecteer Je toegangscode voor consolebeperking wijzigen.
  4. Voer een nieuwe toegangscode van vier tekens in met de overeenkomende toetsen op de controller. Kies een code die je makkelijk kunt onthouden en die alleen jij weet.
  5. Voer de code nog een keer in om deze te bevestigen.

Belangrijk
Als je je toegangscode bent vergeten, moet je je PS5™ -console resetten.

1. Ga op je PS4-systeem naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > PS4-systeembeperkingen.
  2. Voer de bestaande code voor systeembeperkingen in. Als je er nog geen hebt ingesteld, is de standaard toegangscode 0000.
  3. Selecteer Wachtwoordcode voor systeembeperkingen wijzigen.
  4. Voer een nieuwe toegangscode van vier tekens in met de overeenkomende toetsen op de controller. Kies een code die je makkelijk kunt onthouden en die alleen jij weet.
  5. Voer de code nog een keer in om deze te bevestigen.

Belangrijk
Als je je code voor systeembeperking bent vergeten, moet je de PS4-console initialiseren.

Een wachtwoordcode om in te loggen instellen op PS5-consoles

Moedig iedereen die een account op je PlayStation-console heeft aan om een wachtwoordcode om in te loggen in te stellen. Anders kunnen minderjarige familieleden mogelijk het ouderlijk toezicht ontlopen.

1. Ga naar  Instellingen >  Gebruikers en accounts.

2. Selecteer Inloginstellingen > Een PS5-wachtwoordcode om in te loggen instellen.

3. Stel een viercijferig wachtwoord in. Kies een code die je makkelijk kunt onthouden en die alleen jij weet.

1. Ga naar Instellingen > Inloginstellingen> Beheer van wachtwoordcode om in te loggen.

2. Stel een viercijferig wachtwoord in. Kies een code die je makkelijk kunt onthouden en die alleen jij weet.

• Deze instelling is beschikbaar nadat je je eenmaal bij PlayStation™Network hebt aangemeld.
  • De wachtwoordcode om in te loggen is niet dezelfde als de toegangscode voor consolebeperking.

Nieuwe gebruiker maken en aanmelden voor gasten op PS5-consoles uitschakelen

Schakel de optie om nieuwe gebruikers te maken en in te loggen als gast uit zodat je kind het account gebruikt dat jij hebt gemaakt en niet zelf een nieuw account zonder beperkingen kan maken.

1. Meld je aan als familiemanager en ga naar Instellingen Familie en ouderlijk toezicht PS5-consolebeperkingen.
  2. Selecteer Gebruiker maken en aanmelden voor gasten 'Niet toegestaan'.
  1. Meld je aan als familiemanager en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > PS4-systeembeperkingen
  2. Selecteer Nieuwe gebruiker maken en aanmelden voor gasten > 'Niet toegestaan'.