Familieaccounts instellen op PSN

Ontdek hoe je een account voor je kind aanmaakt en hem of haar als gezinslid toevoegt, hoe je een account voor een volwassene toevoegt en wat de gezinsmanager kan doen.

Om je gezin op PlayStation™Network (PSN) te configureren, moet je een volwassenenaccount maken en vervolgens minderjarige familieleden of volwassen familieledentoevoegen.

Als je eenmaal een volwassenenaccount hebt, voeg je familieleden toe om de familiemanagerte worden.

Minderjarige familieleden online toevoegen

Let op: kinderaccounts (leden) kunnen niet worden verwijderd of uit je familie worden gehaald.

1. Meld je aan bij Accountbeheer met je account en selecteer vervolgens Familiebeheer.
  2. Als je een lid voor de eerste keer toevoegt, selecteer je Nu instellen > Een kind toevoegen.
    Als je nog een kind wilt toevoegen, selecteer Familielid toevoegen > Een kind toevoegen.
  3. Voer de geboortedatum van het kind in en klik vervolgens op Volgende.
    Er kunnen toepasselijke juridische voorwaarden worden weergegeven. Accepteer deze en volg daarna de instructies op het scherm op om ouderlijk toezicht in te stellen.
  1. Meld je aan met je account en selecteer vervolgens je profielpictogram rechtsboven in het beginscherm.
  2. Selecteer Overschakelen naar andere gebruiker > Gebruiker toevoegen > Aan de slag.
    Er kunnen toepasselijke juridische voorwaarden worden weergegeven. Nadat je deze hebt beoordeeld, kun je Ik ga akkoord en selecteer vervolgens Bevestigen.

3. Selecteer Account aanmaken. Voer de geboortedatum van het kind in en klik vervolgens op Volgende.
    Volg de instructies op het scherm om je instellingen voor ouderlijk toezicht in te stellen.
  1. Meld je aan met je account en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer.
  2. Als je een lid voor de eerste keer toevoegt, selecteer je Nu instellen > Gebruiker maken.
    Als je nog een kind wilt toevoegen, selecteer je Familielid > Gebruiker maken.

3. Voer de naam van het kind en de geboortedatum in en klik vervolgens op Volgende.
    Er kunnen toepasselijke juridische voorwaarden worden weergegeven. Accepteer deze en volg daarna de instructies op het scherm op om ouderlijk toezicht in te stellen.

Gezinnen in één oogopslag

De leden die deel uitmaken van een gezin zijn:

• Familiemanager
  • Minderjarige gezinsleden
  • Ouder of voogd
  • Volwassen leden

Kan

Kan niet

• Familieleden toevoegen.
  • Ouderlijk toezicht voor minderjarige gezinsleden instellen.
  • Consolebeperkingen instellen.
  • Via PSN met andere spelers contact opnemen.
  • Betaalmethoden of portemonnees toevoegen.
  • Content kopen in de PlayStation™Store.
  • De servicevoorwaarden van PSN voor minderjarige familieleden accepteren.
  • Andere volwassen familieleden als 'ouder/voogd' benoemen.
  • Een uitzondering voor een game maken (alleen PS5-consoles).
  • Een uitzondering voor communicatiefuncties in games maken.
  • Het wachtwoord van een kinderaccount opnieuw instellen.
  • Minderjarige familieleden verwijderen.
  • Accountbeperkingen voor andere volwassen familieleden instellen.
  • De familie verlaten.
  • Als een minderjarig familielid daarvoor in aanmerking komt, kan hij/zij upgraden naar een volwassenenaccount en de familie verlaten.
  • Per gezin kan er slechts één familiemanager zijn.

Kan wel

Kan niet

• Gezinsleden toevoegen of verwijderen.
  • Betaalmethoden of portemonnees toevoegen.
  • De familie verlaten.
  • Zijn online-ID wijzigen.
Deze functies zijn afhankelijk van ouderlijk toezicht
  • Online games spelen en content afspelen, afhankelijk van leeftijdkeuringen en ouderlijk toezicht.
  • Content in de PlayStation Store kopen, afhankelijk van bestedingslimieten.
  • Via PSN met andere spelers contact opnemen.

Kan wel

Kan niet

• Consolebeperkingen instellen.
  • Via PSN met andere spelers contact opnemen.
  • Betaalmethoden of portemonnees toevoegen.
  • Content aanschaffen in de PlayStation Store.
  • De familie verlaten.
  • Gezinsleden toevoegen of verwijderen.
  • Ouderlijk toezicht voor minderjarige gezinsleden instellen.
  • Geld uit de portemonnee van de familiemanager uitgeven.

Kan wel

Kan niet

• Consolebeperkingen instellen.
  • Ouderlijk toezicht voor minderjarige gezinsleden instellen.
  • Via PSN met andere spelers contact opnemen.
  • Betaalmethoden of portemonnees toevoegen.
  • Content aanschaffen in de PlayStation Store.
  • De familie verlaten.
  • Een uitzondering voor een game maken (alleen PS5-console).
  • Een uitzondering voor communicatiefuncties in games maken.
  • Gezinsleden toevoegen of verwijderen.
  • Geld uit de portemonnee van de familiemanager uitgeven.
  • Het wachtwoord van een kinderaccount opnieuw instellen.

Volwassen familieleden online toevoegen

Let op, ouderlijk toezicht zoals speeltijdbeperking kan niet worden toegepast op volwassen gezinsleden.

1. Meld je aan bij Accountbeheer met het account van de familiemanager en selecteer vervolgens Familiebeheer > Familielid toevoegen.
  2. Als je een lid voor de eerste keer toevoegt, selecteer je Nu instellen > Een volwassene toevoegen.
    Als je nog een volwassene wilt toevoegen, selecteer je Familielid toevoegen > Een volwassene toevoegen.

3. Voer de  Aanmeldings-ID (e-mailadres) en klik vervolgeng op Volgende > Ja.

4. Er wordt een verzoek om lid te worden van je familielid gestuurd naar het e-mailadres dat je hebt ingevoerd.
    Lees de notities en selecteer vervolgens OK.

5. De gebruiker die het e-mailbericht met het verzoek heeft ontvangen, moet klikken op Familieverzoek bekijken Nu aanvragen in de e-mail om zich aan te melden en vervolgens Deelnemen aan familie selecteren.
  1. Meld je aan als familiemanager en ga naar Instellingen > Familie en ouderlijk toezicht > Familiebeheer > Familielid toevoegen.
  2. Scan de QR-code op je mobiele apparaat.
  3. Volg de instructies vanaf stap 02 op in ' Volwassen gezinsleden online toevoegen ' om volwassen gezinsleden toe te voegen.
  1. Meld je aan als familiemanager en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer.
  2. Als je een lid voor de eerste keer toevoegt, selecteer je Nu instellen > Aanmeldings-ID invoeren.
    Als je nog een volwassene wilt toevoegen, selecteer je Familielid toevoegen > Aanmeldings-ID invoeren.
  3. Voer de  Aanmeldings-ID (e-mailadres) en klik vervolgeng op Volgende > Ja.

4. Er wordt een verzoek om lid te worden van je familielid gestuurd naar het e-mailadres dat je hebt ingevoerd.
    Lees de notities en selecteer vervolgens OK.

5. De gebruiker die het e-mailbericht met het verzoek heeft ontvangen, moet klikken op Familieverzoek bekijken Nu aanvragen in de e-mail om zich aan te melden en vervolgens Deelnemen aan familie selecteren.

Volwassen familieleden online verwijderen

1. Meld je aan bij Accountbeheer met het account van de familiemanager en selecteer  vervolgens Familiebeheer.
  2. Selecteer het volwassen familielid.
  3. Selecteer Uit je familie verwijderen.
    Als je een familielid verwijdert dat ouder of voogd is, kan dit familielid ook geen ouderlijk toezicht meer instellen.
  1. Meld je als familiemanager aan en ga naar Instellingen > Familie en ouderlijk toezicht > Familiebeheer.
  2. Selecteer het volwassen familielid.
  3. Selecteer Uit je familie verwijderen.
    Als je een familielid verwijdert dat ouder of voogd is, kan dit familielid ook geen ouderlijk toezicht meer instellen.
  1. Meld je aan als familiemanager en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer.
  2. Selecteer het volwassen familielid.
  3. Selecteer Uit je familie verwijderen.
    Als je een familielid verwijdert dat ouder of voogd is, kan dit familielid ook geen ouderlijk toezicht meer instellen.

De status van een ouder of voogd online toewijzen aan een familielid

1. Meld je aan bij Accountbeheer met het account van de familiemanager en selecteer vervolgens Familiebeheer.
  2. Selecteer een volwassen familielid en schakel Ouder/voogdin.
  1. Meld je als familiemanager aan en ga naar Instellingen > Familie en ouderlijk toezicht > Familiebeheer.

2. Selecteer een volwassen familielid en schakel Ouder/voogdin.
  1. Meld je aan als familiemanager en ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer.
  2. Selecteer een volwassen familielid en schakel Ouder/voogdin.

Een kinderaccount upgraden naar een volwassenenaccount

Wanneer een kinderaccount in aanmerking komt voor een upgrade naar een volwassenenaccount, ziet deze persoon een melding wanneer hij zich aanmeldt bij PlayStation Network. Het kinderaccount kan er vervolgens voor kiezen om de instructies op het scherm te volgen om te upgraden naar een volwassenenaccount of om Dit later doen te selecteren.

• Het upgraden van het account is niet verplicht.
  • Je kunt niet terugkeren naar een kinderaccount nadat je de upgrade hebt uitgevoerd.

Voer de volgende stappen uit om een upgrade uit te voeren nadat je Dit later doen hebt geselecteerd:

1. Meld je aan bij Accountbeheer en selecteer Je account upgraden.
  2. Volg de instructies op het scherm op om de upgrade te voltooien.
  3. Meld je af en meld je vervolgens weer aan.
  1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts.
  2. Selecteer Account > Je account upgraden.
    Als je bent aangemeld bij een account die nog niet kan worden geüpgraded, wordt Je account upgraden niet weergegeven.
  3. Selecteer Volgende.
  4. Lees de gebruikersovereenkomst en het privacybeleid en selecteer Ik ga akkoord.
  5. Selecteer Afmelden bij PlayStation Network.
    Als je je weer aanmeldt, kun je je account gebruiken als een volwassenenaccount.
  1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer.
  2. Selecteer Accountgegevens en vervolgens Je account upgraden .
    Volg de instructies op het scherm op om de upgrade te voltooien.