Speeltijd beheren op PlayStation

De speeltijd instellen op PlayStation

Leer hoe je de speeltijd op PlayStation®5-consoles, PlayStation®4-consoles en mobiele apparaten kunt beheren.

Wat houdt speeltijd beheren in?

Familiemanagers kunnen grenzen stellen aan wanneer en hoe lang elk kind op PS5™- en PS4™-consoles kan spelen.

Voordat je de speeltijd kunt instellen:

• Je hebt een account voor PlayStation™Network nodig.

• Elk kind heeft zijn eigen aparte account nodig, gemaakt op basis van zijn of haar gegevens (naam en geboortedatum).

• Jouw account moet de familiemanager zijn of door de familiemanager als 'voogd' zijn aangewezen. Het kinderaccount dat je beheert, moet van een familielid zijn.

• De tijdzone moet worden ingesteld voor het kinderaccount voordat de instellingen voor speeltijd kunnen worden aangepast.

Hoe werkt speeltijd?

Speeltijdbeheer is gebaseerd op drie eenvoudige instellingen:

• Speeltijd beperken: 'Beperken' of 'Niet beperken'.

• Als speeltijd is afgelopen: 'Alleen melden' of 'Uitloggen' voor het kinderaccount.

• Duur en speeluren: 'Speelduur' en 'Speeltijd' voor elke dag of specifieke dagen van de week.

Als de speeltijd van jonge gamers bijna voorbij is, zien ze een melding boven aan het scherm om ze te laten weten wanneer ze het spel moeten opslaan en afsluiten. Familiemanagers kunnen het systeem ook zo instellen dat kinderen automatisch worden afgemeld als de speeltijd voorbij is.

Op PS5-consoles kunnen familiemanagers de Speeltijd van vandaag wijzigen om een kind eenmalig meer tijd te geven.

Speeltijd voor offline accounts van kinderen is alleen van toepassing op de console waarop het is ingesteld. De speeltijd voor online accounts beperkt een kind op alle aangesloten PS5- en PS4-consoles.

Speeltijd instellen

Webbrowser: speeltijd instellen

1. Ga naar Accountbeheer en meld je aan bij het account van de familiemanager of voogd van het kinderaccount dat je wilt beheren.
  2. Ga naar Familiebeheer en selecteer het kinderaccount.
  3. Selecteer Bewerken naast de speeltijdlimiet en vervolgens Opslaan om je wijzigingen toe te passen.
  1. Meld je aan bij het account van de familiemanager of voogd van het kinderaccount dat je wilt beheren.
  2. Ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheeren selecteer het kinderaccount
  3. Selecteer een Tijdzone en vervolgens Speeltijdinstellingen .
  4. Selecteer Opslaan om de ingestelde beperkingen toe te passen.
  1. Meld je aan bij het account van de familiemanager of voogd van het kinderaccount dat je wilt beheren.
  2. Ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer> Familiebeheer en selecteer het kinderaccount.
  3. Selecteer een Tijdzone  en vervolgens Speeltijdinstellingen
  4. Selecteer Opslaan  om de ingestelde beperkingen toe te passen.