Een PlayStation-systeem deactiveren

Ontdek hoe je je PlayStation-systemen kunt deactiveren om een nieuw systeem te kunnen activeren en activeringslimieten te vermijden.

Een  PS5-systeem deactiveren

Als je een nieuw PlayStation®5-systeem wilt activeren, moet je je andere PS5®-systeem handmatig deactiveren.  Als je geen toegang tot het systeem hebt, kun je nog steeds alle aan je account gekoppelde apparaten op afstand deactiveren

1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts> Anders.
  2. Selecteer Systeem delen en offline spelen > Uitschakelen.

Als je je systeem deactiveert, worden je data niet verwijderd en raakt je systeem niet beschadigd.

1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Activeren als je primaire PS4.
  2. Selecteer Deactiveren > Ja.
  1. Selecteer je lokale gebruikersaccount en ga naar PlayStation Network > Aanmelden > Accountbeheer.
  2. Ga naar Systeemactivatie en selecteer PS3.
  3. Selecteer het type content dat je voor je PlayStation®3-systeem wilt deactiveren: Game of Video.
  4. Selecteer Systeem deactiveren.
  1. Tik op Instellingen op het beginscherm.
  2. Ga naar PlayStation Network > Systeemactivatie.
  3. Selecteer het type content dat je wilt deactiveren: Game of Video.
  4. Tik op Deactiveren > OK.

Alle systemen op afstand deactiveren

Als je geen toegang hebt tot je PlayStation-systeem, kun je nog steeds alle apparaten deactiveren en je afmelden bij alle apparaten die aan je account zijn gekoppeld.

Je kunt je systemen slechts één keer per zes maanden deactiveren.

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Selecteer Apparaatbeheer > PlayStation-systemen > Alle apparaten deactiveren.
  • Je kunt individuele PlayStation-systemen niet op afstand deactiveren. Als je niet-toegankelijke systemen wilt deactiveren, moet je alle systemen deactiveren.

• Wijzig je wachtwoord om je af te melden bij systemen die niet toegankelijk zijn.

Belangrijk: activeringslimieten

Door een systeem te activeren, wordt dit aan je account gekoppeld en kun je aankopen doen in de PlayStation™Store. Je kunt je account aan een beperkt aantal systemen koppelen. Je kunt de volgende activeringen op je account hebben:

Systeemtype Activeringslimieten
PS5-systeem* 1
PlayStation®4-systeem 1
PlayStation®3-systeem 2
PlayStation® Vita/TV 3

* Systeem delen en offline spelen

• Je kunt tegelijkertijd een PS5-systeem en een PS4™-systeem geactiveerd hebben.

• Als je je account op meerdere PS5- of PS4-systemen gebruikt, kun je er per systeem slechts één activeren.

Een PlayStation-systeem activeren

Als je je systeem activeert, kun je aankopen en bepaalde voordelen van abonnementen delen met andere spelers op dat systeem.