Je aanmeldings-ID (e-mailadres) voor PlayStation wijzigen

Je aanmeldings-ID (e-mailadres) voor PlayStation™Network wijzigen.

Je aanmeldings-ID online wijzigen

Je wordt afgemeld bij alle apparaten wanneer je je aanmeldings-ID (e-mailadres) wijzigt. Wanneer je je aanmeldings-ID wijzigt, ontvang je een melding op je oude e-mailadres.

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Selecteer Beveiliging in de zijbalk.
  3. Klik op Bewerken naast Aanmeldings-ID (e-mailadres).
    Mogelijk moet je je aanmelden.
  4. Voer je nieuwe e-mailadres in en klik op Opslaan.
  5. Je ontvangt een e-mail op je nieuwe e-mailadres met het verzoek je nieuwe aanmeldings-ID te verifiëren. Klik op de knop Nu verifiëren in deze e-mail.
    Je ontvangt ook een e-mail op je oude e-mailadres met informatie over de wijziging.
  1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Account.

2. Selecteer Aanmeldings-id (e-mailadres). Voer je nieuwe e-mailadres in en klik op Bevestigen.
    Mogelijk moet je je aanmelden.

3. Je ontvangt een e-mail op je nieuwe e-mailadres met het verzoek je nieuwe aanmeldings-ID te verifiëren. Klik op de knop Nu verifiëren in deze e-mail.
    Je ontvangt ook een e-mail op je oude e-mailadres met informatie over de wijziging.

1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Accountgegevens > Aanmeldings-id (e-mailadres).
  2. Meld je aan.
  3. Voer je nieuwe aanmeldings-ID (e-mailadres) in en selecteer Bevestigen.
  4. Je ontvangt een e-mail op je nieuwe e-mailadres met het verzoek je nieuwe aanmeldings-ID te verifiëren. Klik op de knop Nu verifiëren in deze e-mail.
    Je ontvangt ook een e-mail op je oude e-mailadres met informatie over de wijziging.

Wat is een e-mailadres voor een aanmeldings-ID?

Elk account heeft een unieke aanmeldings-ID, die overeenkomt met een geldig e-mailadres dat wordt gebruikt om in te loggen bij PlayStation Network. E-mail is de belangrijkste manier van communiceren tussen PlayStation en spelers. Het wordt gebruikt om:

• je account te verifiëren
  • ervoor te zorgen dat je gegevens worden beschermd
  • je op de hoogte te houden van belangrijke accountgegevens.

Het wordt aanbevolen dat je een actueel en werkend e-mailadres gebruikt.

Heb je problemen met het wijzigen van je aanmeldings-ID?

• Er kunnen problemen met de verbinding met PlayStation Network zijn of er is sprake van onderhoud. Controleer je internetverbinding en bezoek de statuspagina van PlayStation Network.
  • Voor problemen met aanmeldings-ID's kun je de handleiding raadplegen voor hulp bij het oplossen van je probleem.
  • Herstel je account als je geen toegang hebt tot je aanmeldingsmethode en je je aanmeldings-ID niet kunt wijzigen.

Als je geen toegang tot je aanmeldings-ID (e-mailadres) hebt, neem dan contact met ons op via de knop onder aan deze pagina.

Ongewenste wijziging van je aanmeldings-ID?

Als je denkt dat iemand je accountgegevens heeft gewijzigd, raadpleeg dan de onderstaande gids om je account te beveiligen.