Zo blokkeer of deblokkeer je spelers op PlayStation Network

Ontdek hoe je je PlayStation®-systeem kunt gebruiken om spelers op PlayStation™Network te blokkeren of deblokkeren.

Een speler blokkeren op een PS5-systeem

1. Druk op de PS-toets op je controller om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base.
  2. Selecteer op het tabblad Vrienden een speler in de lijst of zoek een speler.
    Je kunt ook spelers selecteren op het tabblad Partydoor de party te selecteren en vervolgens een speler uit de ledenlijst.
  3. Selecteer in het spelersprofiel ... (Meer) > Blokkeren.
  1. Selecteer Vrienden in het functiescherm.
  2. Zoek naar een online-ID van de speler of selecteer de speler in je Vriendenlijst.
  3. Selecteer ... (Meer) > Blokkeren.
  1. Tik in het beginscherm op het vriendenpictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer of zoek een speler.
  3. Selecteer in het spelersprofiel … (Meer) > Blokkeren.

Een speler deblokkeren op een PS5-systeem

1. Druk op de PS-toets op je controller om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base.
  2. Druk op de options-toets op je controller en selecteer Ga naar Game Base
  3. Selecteer Game Base-instellingen.
  1. Selecteer Geblokkeerde spelers en kies vervolgens Deblokkeren naast de geblokkeerde speler.

Als je de gedeblokkeerde speler aan je vriendenlijst wilt toevoegen, stuur je een nieuw vriendschapsverzoek.

1. Selecteer Vrienden in het functiescherm.
  2. Druk op de OPTIONS-toets op je controller en selecteer Geblokkeerde spelers.
  1. Selecteer de speler en kies Deblokkeren.

Als je deze speler aan de lijst Vrienden wilt toevoegen, stuur je een nieuw vriendschapsverzoek.

Wat gebeurt er als ik een speler blokkeer?

Geblokkeerde spelers en jij (de blokker) kunnen het volgende niet doen:

• Elkaars profiel, activiteit of persoonlijke informatie bekijken.
  • Elkaar toevoegen aan party's of elkaars scherm zien met Gedeeld scherm.
  • Als een geblokkeerde speler door een andere speler aan je groep wordt toegevoegd, zie je elkaars berichten niet.
  • Als je in dezelfde Party-chat zit, hoor je elkaars stem niet en zie je elkaars scherm niet tijdens Gedeeld scherm.

De spelers die met je kunnen communiceren beperken

Je kunt de privacy-instellingen gebruiken om te beperken wie je vriendschapsverzoeken of berichten kan sturen. Als je bijvoorbeeld geen berichten wilt ontvangen van mensen die je niet kent, kun je je privacy-instellingen instellen op Alleen vrienden.

Gerelateerde artikelen over veiligheid bij PlayStation

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over veiligheid bij PlayStation Network.