Hoe stel je 2-stapsverificatie in op PlayStation Network

Lees hoe je 2-stapsverificatie (2SV) instelt en deactiveert, en waar je back-upcodes voor 2SV kunt vinden op PlayStation®5- en PlayStation®4-systemen.

Online 2SV instellen en back-upcodes noteren

Als je 2SV instelt, kun je verificatiecodes via sms ontvangen of door een verificatie-app te gebruiken.

1. Meld je aan bij Accountbeheer en selecteer Beveiliging.
  2. Selecteer naast Status 2-stapsverificatie Bewerken.
  3. Selecteer een verificatiemethodeVerificatie-app of Sms.
  4. Voer je mobiele nummer in of scan de QR-code met de verificatie-app.
    Als het scannen van de QR-code niet lukt, kopieer je de alfanumerieke code naar de app.
  5. Voer de verificatiecode in die je via sms of de app ontvangt en selecteer Activeren.
  6. Noteer je back-upcodes
  1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Beveiliging > 2-stapsverificatie

2. Selecteer een verificatiemethode: Verificatie-app of Sms:

3. Voer je mobiele nummer in of scan de QR-code met de verificatie-app.
    Als het scannen van de QR-code niet lukt, voer je de alfanumerieke code in de app in.

4. Voer de verificatiecode in die je via sms of de app ontvangt en selecteer Activeren.

5. Noteer je back-upcodes.
  1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Accountgegevens > Beveiliging > 2-stapsverificatie.

2. Selecteer een verificatiemethode: Verificatie-app of Sms:

3. Voer je mobiele nummer in of scan de QR-code met de verificatie-app.
    Als het scannen van de QR-code niet lukt, voer je de alfanumerieke code in de app in.

4. Voer de verificatiecode in die je via sms of de app ontvangt en selecteer Activeren.

5. Noteer je back-upcodes.

Je kunt ook overschakelen naar verificatie met een pincode voor een snelle en veilige aanmelding.

Welke verificatiemethode kan ik gebruiken?

• Verificatie-apps zijn handig om jezelf veilig te identificeren.
  • Download voor eenvoudige toegang een verificatie-app (zoals Authy, Google Authenticator of Microsoft Authenticator) op je telefoon of tablet.
  • Na de installatie kun je een verificatiecode opvragen wanneer 2SV vereist is.
  • Voer een mobiel nummer in of selecteer een bestaand nummer tijdens het instellen.
  • Na de installatie kun je een verificatiecode opvragen via sms en deze invoeren wanneer 2SV vereist is.

Je kunt je 2SV-verificatiemethode op elk moment wijzigen. Deactiveer je huidige 2SV-verificatie en activeer 2-stapsverificatie opnieuw om de gewenste verificatiemethode te selecteren.

2SV gebruiken op PSN

1. Voer het wachtwoord van het account en de aanmeldings-ID (e-mailadres) in.

2. Voer de verificatiecode die je hebt gekregen in. Deze ontvang je in je verificatie-app of via een sms naar het mobiele nummer dat je hebt geregistreerd*.

* Nadat je je hebt geprobeerd aan te melden, is de verificatiecode 10 minuten geldig. Als je code is verlopen, selecteer je Opnieuw code sturen op het aanmeldingsscherm om een nieuwe code te ontvangen.

• Wanneer je je voor de eerste keer aanmeldt nadat je 2SV hebt ingeschakeld.

• Wanneer je je aanmeldt nadat je je handmatig hebt afgemeld bij PlayStation Network.

• Wanneer je het wachtwoord van je account opnieuw instelt.

• Wanneer je je aanmeldings-ID (e-mailadres) of online-ID wijzigt.

Je back-upcodes voor 2SV controleren

Als je je mobiele nummer voor 2SV niet meer kunt gebruiken, kun je weer toegang krijgen tot je account als je je back-upcodes hebt vastgelegd.

1. Meld je aan bij Accountbeheer en selecteer Beveiliging.

2. Selecteer Back-upcodes. Noteer de codes en sla ze veilig op voor toekomstig gebruik.

• Als je je niet kunt aanmelden bij je account, kun je je back-upcodes niet online controleren.
  • Zonder deze codes moet je je identiteit kunnen verifiëren om toegang te krijgen tot je account.

Online 2SV uitschakelen

1. Meld je aan bij Accountbeheer op een apparaat met internetverbinding en selecteer Beveiliging.
  2. Selecteer naast Status 2-stapsverificatie Bewerken > Deactiveren.
  1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Beveiliging.
  2. Selecteer 2-stapsverificatie en stel de Status in op Uitgeschakeld.
  1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Accountgegevens > Beveiliging.

2. Selecteer 2-stapsverificatie en stel de Status in op Inactief.

Als je geen toegang hebt tot je account en je 2SV niet kunt deactiveren, raadpleeg je de onderstaande gids om weer toegang tot je account te krijgen.

Problemen met 2SV?

Als je problemen ondervindt bij het aanmelden met 2SV, raadpleeg je de onderstaande gids.