USB-udvidet lager på PS5-konsoller

Lær, hvordan du formaterer et USB-drev som USB-udvidet lager, hvilke USB-drev der kan bruges som USB-udvidet lager, og hvilke spil der kan lagres på det USB-udvidede lager.

Hvad du kan bruge et USB-drev til udvidet lager til

Formatér et kommercielt tilgængeligt USB-drev, og brug det som udvidet lager til at gemme dine spil- og app-data. En USB-enhed til udvidet lager er også nyttigt, når du f.eks. vil gøre plads på dit konsollager, eller når dit konsollager er fuldt.

• PS5-spil
    Flyt spil, du allerede har gennemført, eller spil, du ikke har spillet i et stykke tid, til en USB-enhed til udvidet lager. PlayStation®5-spil kan ikke spilles direkte fra en USB-enhed til udvidet lager, så sørg for at kopiere PS5®-spildata tilbage til konsollageret, når du vil spille spillet igen.
  • PS4-spil
    Du kan indstille din USB-enhed til udvidet lager som installationssted for dine PS4-spil. Du kan spille PS4-spil direkte fra din USB-enhed til udvidet lager.

Hvis du vil bruge en USB-enhed til udvidet lager, som du tidligere brugte til din PlayStation®4-konsol eller en anden PS5-konsol, skal du blot slutte den til din PS5-konsol.

Krav til USB-enhed til udvidet lager på PS5-konsoller

• SuperSpeed USB 5 Gbps eller nyere.
  • 250 GB minimum, 8 TB maksimal kapacitet.
  • Det er ikke alle enheder, der med garanti fungerer sammen med PS5-konsollen.
  • Du kan ikke tilslutte drevet via en USB-hub.
  • Der kan ikke tilsluttes to eller flere USB-drev til udvidet lager på samme tid. Du kan tilslutte flere USB-drev til din konsol, men kan kun bruge ét ad gangen.

Følgende SuperSpeed USB-tilslutninger understøttes på PS5-konsoller:

• SuperSpeed USB 5 Gbps (USB 3.0/USB 3.1 Gen1/USB 3.2 Gen1)
  • SuperSpeed USB 10 Gbps (USB 3.1 Gen2/USB 3.2 Gen2/USB 3.2 Gen1x2*)
  • SuperSpeed USB 20 Gbps (USB 3.2 Gen2x2**).

* USB 3.2 Gen1x2-enheder understøttes som enkeltsporet USB3.2 x1-forbindelser (5 Gbps).

** USB 3.2 Gen2x2-enheder understøttes som enkeltsporet USB3.2 x1-forbindelser (10 Gbps).

Vigtige forbindelsesoplysninger

Hvis USB-drevet ikke frakobles korrekt, kan det medføre tab og beskadigelse af data eller beskadigelse af konsollen eller USB-drevet. Fjern et USB-drev sikkert.

Sådan formaterer du et USB-drev som USB-enhed til udvidet lager

Når du formaterer et USB-drev, slettes alle data, der er gemt på drevet. Data, der slettes på denne måde, kan ikke gendannes, så vær forsigtig, og sørg for ikke at slette vigtige data.

USB-drev, der blev brugt som USB-enhed til udvidet lager på din PS4-konsol eller en anden PS5-konsol, behøver ikke at blive formateret.

Første gang, du begynder at bruge et USB-drev med en PS5-konsol, skal du formatere drevet som USB-enhed til udvidet lager ved at følge disse trin:

1. Slut dit USB-drev til en USB Type-C-port (SuperSpeed USB 10 Gbps) eller USB Type-A-port (SuperSpeed USB 10 Gbps) på din PS5-konsol.

1. Gå til Indstillinger Lager.

2. Vælg USB-enhed til udvidet lager > Formatér som USB-enhed til udvidet lager.
    Når der er tilsluttet flere USB-drev, kan du ændre, hvilket USB-drev du formaterer, ved at vælge Vælg et andet USB-drev.

Sluk ikke for strømmen, og fjern ikke USB-drevet, mens det formateres. Dette kan medføre tab og beskadigelse af data, eller beskadigelse af PS5-konsollen eller USB-drevet.

Sådan flytter du spil mellem en USB-enhed til udvidet lager og PS5-konsollageret

1. Gå til Spilbibliotek, fremhæv de data, du vil flytte, tryk på indstillingsknappen, og vælg derefter Flyt spil og apps.
    Hvis du bruger både et M.2 SSD-lager og en USB-enhed til udvidet lager, skal du gå til fanen Kan flyttes til USB-enhed til udvidet lager
  2. Vælg Flyt
  • Hvis du vil spille dine PS5-spil, skal du kopiere spildata tilbage fra din USB-enhed til udvidet lager til dit PS5-konsollager. Gør dette ved at gå til Spil, og vælg Spilbibliotek. Under fanen Installeret kan du finde de spil, der er gemt på din USB-enhed til udvidet lager. Fremhæv spillet, du vil kopiere tilbage, tryk på indstillingsknappen, og vælg derefter Kopiér for at gemme det på dit konsollager.
  • Du kan spille PS4-spil direkte fra din USB-enhed til udvidet lager.

Sådan downloader du automatisk PS4-spil til et USB-udvidet lager

Du kan indstille PS4-spil til at blive installeret direkte på din USB-enhed til udvidet lager.

1. Gå til Indstillinger.
  2. Vælg Installationssted.

Slet data på en USB-enhed til udvidet lager

1. Gå til Indstillinger Lager.
  2. Vælg USB-enhed til udvidet lager Spil og apps.
  3. Vælg fanen Slet indhold
  4. Vælg de data, du vil fjerne, og vælg Slet.

Sikker fjernelse af USB-enhed til udvidet lager

Når du midlertidigt vil stoppe med at bruge din USB-enhed til udvidet lager, eller hvis du vil bruge dit drev på en anden PS5-konsol eller PS4-konsol, skal du sørge for, at konsollens strømindikator er helt slukket, før du frakobler USB-enheden til udvidet lager.

Hvis du vil frakoble en USB-enhed til udvidet lager, mens konsollen er tændt, skal du følge disse trin:

1. Gå til Indstillinger > Lager.
  2. Vælg USB-enhed til udvidet lager > Fjern fra PS5.
  3. Frakobl USB-enheden til udvidet lager fra din PS5-konsol.

Når du vil bruge USB-drevet igen, skal du slutte det til USB Type-C-porten (SuperSpeed USB 10 Gbps) eller USB Type-A-porten (SuperSpeed USB 10 Gbps) på din PS5-konsol.

1. Gå til Indstillinger > Enheder > USB-lagerenheder
  2. Vælg Stop.

Sådan omformaterer (sletter fuldstændigt) du en USB-enhed til udvidet lager til et USB-drev

Du kan formatere et drev, når du ikke længere vil bruge det som en USB-enhed til udvidet lager til din PS5-konsol. Når du formaterer USB-enheden til udvidet lager, slettes alle spildata, der er gemt på drevet.

1. Gå til Indstillinger Lager USB-enhed til udvidet lager.

2. Vælg ... (Mere) Formatér som exFAT.

Sluk ikke for strømmen, og fjern ikke USB-drevet, mens det formateres. Dette kan medføre tab eller beskadigelse af data eller beskadigelse af PS5-konsollen eller USB-drevet.