Sådan ændrer du din PSN-onlinestatus

Lær, hvordan du skifter din PlayStation™Network (PSN)-onlinestatus, som den vises for venner og andre brugere.

Sådan ændrer du din onlinestatus på PS5-konsoller

1. Vælg din profil på startskærmen.
  2. Vælg Onlinestatus, og angiv din tilgængelighed.
  • Du kan indstille din onlinestatus fra kontrolcentret ved at vælge din profil og derefter Onlinestatus.
  • Du kan trykke på indstillingsknappen på skærmbilledet for brugervalg for at ændre din onlinestatus.
  • Fra startskærmen skal du gå til Profil > Indstil onlinestatus.
  • Tryk på PS-knappen for at få adgang til genvejsmenuen, og vælg Onlinestatus.
  1. Tryk på Indstillinger, og rul ned til Konsoladministration.
  2. Vælg  Onlinestatus.

Bemærk:

• Når du er logget på flere PlayStation®5-konsoller eller på en PS5™-konsol og en PlayStation®4-konsol, skiftes din status for alle enheder, hvis du skifter onlinestatus.
  • I et spil vil du muligvis blive vist som online for de andre spillere.
  • Hvis du logger på PlayStation™Network på en PlayStation®3-konsol, PlayStation®Vita eller PlayStation®TV, vises du som online.
  • Selv hvis din status er indstillet til Optaget eller Vis som offline, kan andre spillere stadig invitere dig til voice chat og onlinespil.
  • Næste gang du logger på, bevarer du den samme onlinestatus fra det tidspunkt, hvor du sidst loggede af.

Hvornår du skal ændre din onlinestatus

Onlinestatus fortæller dig, om en spiller er tilgængelig. Du kan se, hvad en spillers onlinestatus er, ved at tjekke ikonet på vedkommendes profil eller din venneliste.

Du kan vælge mellem følgende onlinestatusser:

Online Hvis du ikke ændrer din status, vises du som online, når du er logget på.
Optaget Brug denne status, når du vil fokusere på dit spil, eller når du er væk fra din konsol i et stykke tid. Denne status kan ikke vælges på PS4™-konsoller.
Vis som offline Brug denne status, hvis du ikke ønsker, at dine venner eller andre spillere skal kunne se dig som online.

Du kan konfigurere indstillingerne for, hvem der kan se din onlinestatus, ved at følge guiden nedenfor.