Spara och överföra framsteg i PlayStation™Now-spel

Ta reda på hur du sparar spel när du spelar PS Now-spel på PS5, PS4 eller PC och hur du överför sparade data mellan strömmade och hämtade PS Now-spel.

Hur sparas framsteg på PS Now?

Sparade data för PS Now-spel fungerar olika beroende på om du spelar strömmade eller hämtade spel.

Om du strömmar ett PS Now-spel lagras sparade data i PlayStation Now-programmet. Du kan fortsätta spela det strömmade spelet på en annan enhet utan att behöva göra något mer.

Om du spelar ett hämtat PS Now-spel lagras sparade data i PS5™- eller PS4™-konsolens minne.

Molnlagringen på Playstation®Plus fungerar som en förmedlingsplattform för de två lagringstyperna. Sparade data överförs inte automatiskt mellan strömmade och hämtade spel. Överför sparade data från ditt strömmade PS Now-spel till ditt hämtade PS Now-spel (eller tvärtom) så kan du fortsätta där du slutade sist.

1. Överföra sparade PS Now-data till molnlagring

Först överför du dina sparade data till molnlagringen på PlayStation Plus:

Strömmade PS Now-spel
  1. Börja strömma spelet > tryck på PS-knappen > Hantering av sparade data i programmet.
  2. Välj Sparade data i PS Now > Kopiera till onlinelagringsutrymmet.
Hämtade PS Now-spel

PS5

1. Gå till Inställningar > Spel/Appar och Sparade data.
  2. Välj Sparade data (PS4).
  3. Välj Konsollagring och ett PS Now-spel > Ladda upp till molnlagring.
  1. Markera spelet i biblioteket > Tryck på OPTIONS-knappen > Ladda upp/Ladda ned sparade data
  2. Välj de sparade data du vill ha och välj Ladda upp.

2. Hämta sparade data från molnlagring

När PS Now-sparfilen sedan ligger i molnlagringen kan du hämta den från molnet på en annan enhet och fortsätta att spela:

Strömmade PS Now-spel
  1. Börja strömma spelet > tryck på PS-knappen > Hantering av sparade data i programmet
  2. Välj Sparade data i onlinelagringsutrymmet > Kopiera till PS Now
Hämtade PS Now-spel

PS5

1. Gå till Inställningar > Spel/Appar och Sparade data.
  2. Välj Sparade data (PS4).
  3. Välj Molnlagring och välj ett PS Now-spel > Ladda ned till konsollagring.
  1. Markera programmet i biblioteket > tryck på OPTIONS-knappen > Ladda upp/Ladda ned sparade data.

2. Välj sparade speldata och välj Ladda ned.

Du hittar mer information i guiden om PS Plus-molnlagring.