PlayStation™Now på PS5™- och PS4™-konsoler

Ta reda på hur du köper PlayStation Now (PS Now) på en PS5- eller PS4-konsol, vilka spel du kan strömma eller hämta och hur du navigerar i PS Now-appen.

Krav för PlayStation Now

• ett registrerat betalningssätt

• en kompatibel handkontroll

• bredband med en lägsta hastighet på 5 Mbit/s

• trådburen anslutning rekommenderas för strömning av PS Now

• ett vuxenkonto.

Abonnera på PlayStation Now

PS5: abonnera på PS Now

• Gå till Hem för spel, välj PlayStation Now och välj ett abonnemang.

1. Gå till PlayStation Store > PS Now eller använd sökfältet längst upp i PS Store.

2. Starta appen och väj en abonnemangsform.

Obs! PS Now-abonnemang är löpande abonnemang som debiteras varje månad.

Spela PlayStation Now-spel

Om du vill starta ett PS Now-spel öppnar du PS Now-appen, går till ett PS Now-spel och väljer Strömma eller Ladda ned om alternativen finns. Du hittar de hämtade spelen i PS5-konsolens Spelbibliotek eller i PS4-konsolens Bibliotek.

Kan andra personer komma åt mina PlayStation Now-spel?

PS5: dela PS Now

Du kan dela dina PS Now-spel med andra konton på en PS5 om Konsoldelning och offlinespel är aktiverat. Den inställningen är automatiskt aktiverad på PS5-konsolen du använder när du loggar in på PlayStation Network första gången.

Om du vill dela PS Now-spel med andra konton på PS4-systemet aktiverar du PS4-systemet som primär PS4 under Kontohantering. Sedan kan andra konton komma åt PS Now-innehåll på din PS4.

PlayStation Now-appen är endast tillgänglig för spelare över 18 år. Om en barnkontoinnehavare vill komma åt PS Now-innehåll kan en vuxenkontoinnehavare hämta eller strömma innehåll som är lämpligt för barnets ålder till en PS5-eller PS4-konsol. Sedan kan användaren med barnkontot komma åt spelet på konsolen.

Var finns START- och SELECT-knapparna för PS3-spel?

Vi har kopplat dessa PS3-kommandon till styrplattan på de trådlösa handkontrollerna DualSense och DUALSHOCK 4. Klicka på vänster sida för att utföra kommandot för SELECT och på höger sida för att utföra kommandot för START, på samma sätt som på den trådlösa handkontrollen DualShock 3. Du måste klicka på styrplattan. Det fungerar inte att peka eller trycka på den.

Begränsningar för PS Now

Du kan inte vara inloggad på två enheter och strömma PS4-spel. Om du till exempel tittar på Netflix på konsolen och börjar strömma ett PS4-spel på datorn kopplas du bort från konsolen som visar Netflix. Däremot kan du vara inloggad på PS4-systemet medan du strömmar PS3-spel på datorn. Vissa PS5- och PS4-funktioner är inte heller kompatibla med strömning av PS Now-spel:

• Sändning är inte tillgängligt.

• Share Play är inte tillgängligt.

• Fjärrspel är inte tillgängligt.

• När du strömmar kan du behöva vänta i kö.