PlayStation Now på PS5™- och PS4™-konsoler

PlayStation™Now på PS5™- och PS4™-konsoler

Läs om hur du abonnerar på PlayStation Now och vilka spel du kan strömma eller ladda ned till din konsol.

Krav för PlayStation Now

• Registrerat betalningssätt

• en kompatibel handkontroll

• Bredband med lägsta hastighet på 5 Mbit/s

• trådburen anslutning rekommenderas för strömning av PS Now

• Ett vuxenkonto.

Abonnera på PlayStation på PS5-konsoler

• Gå till Hem för spel, välj PlayStation Now och välj ett abonnemang.

1. Gå till PlayStation Store > PS Now.

2. Starta appen och välj ett abonnemang.

PlayStation Now-abonnemang är ett löpande abonnemang som debiteras varje månad.

Spela PlayStation Now-spel

Om du vill starta ett PlayStation Now-spel öppnar du appen PlayStation Now, går till ett spel och väljer Strömma eller Ladda ned, beroende på vad som är tillgängligt. Du hittar de hämtade spelen i  PS5-konsolens Spelbibliotek eller i PS4-konsolens  Bibliotek.

Strömma PlayStation Now-spel

Om du vill strömma spel till din PS5-konsol, PS4-konsol eller dator krävs en bredbandsanslutning på minst 5 Mbit/s. Om du vill strömma i 1080p måste du spela ett spel som stöder den upplösningen och ha en bredbandsanslutning på minst 15 Mbit/s. Om anslutningshastigheten sjunker under detta kan strömningsupplösningen minska.

När du strömmar PlayStation Now-spel kan du testa med att aktivera spelläget på tv:n (om det finns stöd för det) för att förbättra spelupplevelsen.

Dela PlayStation Now-spel

Du kan dela dina PlayStation Now-spel med andra spelare som har PS5-konsoler och har aktiverat Konsoldelning och offlinespel samt en PS4-konsol som din primära PS4-konsol. När de här inställningarna är aktiverade kan andra spelare få åtkomst till PlayStation Now-spel du strömmar eller har laddat ned.

Barnfamiljemedlemmar har endast åtkomst till spel som är lämpliga för deras ålder (enligt åldersgränsen för spelen). Barnfamiljemedlemmar har inte åtkomst till appen PlayStation Now och vissa PlayStation Now-spel.

Var finns START- och SELECT-knapparna för PS3-spel?

Vi har kopplat de här PS3-kommandona till styrplattan på trådlösa DualSense™- och DUALSHOCK®4-handkontroller. Klicka på den vänstra sidan för att välja SELECT och på den högra sidan för att välja START, på samma sätt som på trådlösa DUALSHOCK 3-handkontroller. Du måste klicka på styrplattan. Det fungerar inte att peka eller trycka på den.

PlayStation Now-begränsningar

Du kan inte vara inloggad på två enheter och strömma PS4-spel. Om du till exempel tittar på Netflix på konsolen och börjar strömma ett PS4-spel på datorn kopplas du bort från konsolen som visar Netflix. Du kan vara inloggad på PS5- eller PS4-konsolen när du strömmar PS3-spel på datorn. Vissa PS5- och PS4-funktioner är inte heller kompatibla med strömning av PS Now-spel:

• Sändning är inte tillgängligt.
  • Share Play är inte tillgängligt.
  • Fjärrspel är inte tillgängligt.
  • När du strömmar kan du behöva vänta i kö.

Lämna feedback på PS5-konsoler

När du har strömmat PlayStation Now-spel på PS5-konsoler visas en uppmaning om att betygsätta din upplevelse. Din feedback hjälper oss att förbättra PlayStation-upplevelsen.