Videoingångssignaler som stöds av PlayStation®VR

Ta del av virtuellt spelmaterial som har utvecklats till PS VR och annat kompatibelt VR-material i 360 grader. Du kan identifiera den här typen av innehåll genom att titta efter PlayStation®VR på förpackningen eller på lämplig PlayStation™ Store-sida.

PS VR har också stöd för andra typer av material*1, bland annat:

2D-material

Du kan visa 2D-innehåll med följande upplösningar:

• 480/60p, 576/50p, 720/50p, 720/60p, 1080/50i, 1080/50p, 1080/24p, 1080/60i, 1080/60p

2D-material (2160p)

På en PlayStation®4-konsol (CUH-7000-serien) eller en PlayStation®5-konsol kan du visa 2D-innehåll i 2160p*2. När du ansluter PS VR till en tv med funktioner för 2160p visas innehållet enligt följande:

VR-headsetets batteristatus

VR-headset

Tv

Använder VR-headsetets upplösning

1080p

Av

2160p

3D-material*3

På en PlayStation®4-konsol (endast CUH-7000-serien) och inte PlayStation®5-konsoler kan du ansluta PS VR till antingen en 2D-tv eller en 3D-tv. 3D-material visas enligt följande:

Tv-typ

PS4™-systeminställning

VR-headset

Tv

Vanlig tv (2D)

Visa i 3D med VR-headset *4 är aktiverat

3D

Inget material visas *5

Visa i 3D med VR-headset *4 är inte aktiverat

2D

2D

3D-tv

(Ingen inställning tillgänglig)

3D

3D

*1 Även om tv:n har stöd för HDR (high dynamic range) kommer  HDR -inställningen på PS4™-systemet i Inställningar Ljud och bildskärm Inställningar för videoutdata att vara inställd på Av när CUH-ZVR1 ansluts.

*2 När CUH-ZVR1 är ansluten använder videosignalen från en PS4-konsol eller PS5-konsol endast färgformatet YUV420.

*3 Format som stöds: Frame packing (720/50p, 720/60p, 1080/24p), över-under (720/50p, 720/60p, 1080/24p) och sida vid sida (1080/50i, 1080/60i).

*4 När du spelar upp en Blu-ray 3D™-skiva när PS VR är ansluten till en 2D-tv kan du trycka på OPTIONS-knappen och välja Inställningar Visa i 3D med VR-headset.

*5 Dessutom spelas inte ljudet upp via tv:n. Anslut hörlurar till VR-headsetet.

Uppdatera alltid PS VR-programvaran och PS4™-systemprogramvaran till den senaste versionen.