Parkoppla den trådlösa DUALSHOCK®4-handkontrollen med iPhone, iPad, iPod Touch och Apple TV

Parkoppla den trådlösa DUALSHOCK®4-handkontrollen med iPhone, iPad, iPod Touch och Apple TV

Om du vill använda den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen med kompatibla spel och program på en Apple iOS-enhet kan du ansluta via Bluetooth med några få steg.

Enheter som är kompatibla med den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen

Apple-enheter med de operativsystem som anges nedan eller senare har stöd för Bluetooth-anslutning till den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen. När de har anslutits kan du använda den trådlösa handkontrollen till att styra kompatibla spel och program via Bluetooth.

• iOS 13
  • iPadOS 13
  • tvOS 13

STEG 1

Aktivera parkopplingsläget på den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen

Innan du kan ansluta den trådlösa handkontrollen via Bluetooth måste du aktivera parkopplingsläget:

1. Håll ned PS- och Share-knappen på den trådlösa handkontrollen samtidigt.
  2. Lampskenan på baksidan av den trådlösa handkontrollen börjar blinka när parkopplingsläget är aktiverat.

STEG 2

Anslut den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen via Bluetooth
  1. Gå till Bluetooth-inställningar på Apple-enheten och ställ in Bluetooth till .
  2. Sök efter nya enheter och välj Trådlös handkontroll.

Nu kan du använda den trådlösa handkontrollen till att styra kompatibla spel och program på din enhet.

Spel och program som är kompatibla med den trådlösa handkontrollen DUALSHOCK 4

Du kan använda den trådlösa handkontrollen till att spela spel som strömmas från PS4-enheten till din iPhone, iPad eller iPod Touch med hjälp av appen för fjärrspel på PS4.

Den trådlösa handkontrollen kan även användas för att spela spel på iPhone, iPad, iPod Touch och Apple TV som har stöd för MFi-handkontroller.

Observera att vissa funktioner på den trådlösa handkontrollen inte är tillgängliga när den är ansluten till en iPhone, iPad eller Apple TV:

• PS-knappen och styrplattan

• Lampskenans färg kan inte ändras

• Vibrationsfunktionen, rörelsesensorn och hörlursuttaget

Återansluta den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen till PlayStation®4

Om du vill återansluta den trådlösa handkontrollen till PS4 ansluter du den till PS4-systemet med en USB-kabel och trycker på PS-knappen på den trådlösa handkontrollen.

Sedan kan du ta bort USB-kabeln och använda handkontrollen trådlöst.

Behöver du mer hjälp med den trådlösa DUALSHOCK 4-handkontrollen?

Om det verkar som att handkontrollen är trasig besöker du felsökningsverktyget PlayStation Repairs för att kontrollera om din maskinvara är kvalificerad för en garantireparation.