Så här anmäler du innehåll på PlayStation™Network

Läs om hur du anmäler olämpligt material och vilka åtgärder vi vidtar när vi får in en anmälan.

Innan du anmäler innehåll på PlayStation Network ska du se till att du förstår när du bör skicka en anmälan och hur PlayStation-säkerhetsteamet hanterar anmälningar.

När bör jag anmäla innehåll?

Anmäl innehåll som bryter mot Uppförandereglerna. Om innehållet inte bryter mot uppförandereglerna, men du inte vill interagera med spelaren som delat det, kan du blockera spelaren.

Att anmäla innehåll med avsikt att trakassera en annan spelare är ett brott mot uppförandereglerna och kan leda till tillfällig eller permanent avstängning av ditt konto.

Vad händer när jag anmäler innehåll?

Anmälan granskas av moderatorer som avgör om innehållet som anmäls bryter mot uppförandereglerna. Om det gör det tar vi bort innehållet och vidtar lämpliga åtgärder mot spelaren som delade det.

Så här anmäler du innehåll på PlayStation Network

Anmäl alltid det specifika innehåll som du anser bryter mot uppförandereglerna, t.ex. det kränkande meddelandet, snarare än spelarens online-ID. Om innehållet har delats i ett spel använder du spelets rapporteringsfunktion.

PlayStation®4: anmäla innehåll på PSN

Du kan anmäla meddelanden, vänförfrågningar, livesändningar, spelarprofiler, textchatt i partyläget, spelmeddelanden, nyheter och material skapat på mötesplatsen.

Du gör en anmälan genom att markera innehållet som bryter mot uppförandereglerna, trycka på OPTIONS-knappen och välja Anmäl och orsaken till din anmälan. Så här anmäler du till exempel ett meddelande:

1. Välj Meddelanden, markera det text-, ljud- eller bildmeddelande du vill anmäla och tryck på OPTIONS-knappen.

2. Välj Anmäl och välj orsaken till din anmälan.

Du kan även anmäla innehåll från en spelares profil, men det bör endast göras när det olämpliga innehållet finns i Riktigt namn, Online-ID, Om mig eller Profilbild.

1. Besök PlayStation.com och välj Logga in längst upp till höger på sidan.
  2. Gå till innehållet du vill anmäla och välj Fler alternativ > Anmäl.
  1. Öppna PlayStation-appen på din enhet och gå till det innehåll eller den profil som du vill Anmäla.
  2. För meddelanden trycker du och håller in innehållet som du vill anmäla och väljer Anmäl.
  3. För profiler trycker du på  Mer och väljer Anmäl.