Updated den 21 mars 2017

PS4: Dela PlayStation-funktioner med vänner

PlayStation Plus-förmåner som dina vänner kan använda när du loggar in på deras PS4 eller de loggar in på din.

 
 

När du är PlayStation Plus-prenumerant kan du dela vissa av dina medlemsförmåner på PS4-system som är aktiverade med ditt PSN-konto. Vad som delas beror på om du använder ditt konto på ditt eget eller på en väns PS4-system.

Din PS4

PlayStation Plus-funktioner du kan använda

PlayStation Plus-funktioner din vän kan använda *

PlayStation Plus-funktioner din vän inte kan använda

  • Alla PlayStation Plus-funktioner
  • Onlinespel (beroende på inställningarna för föräldrakontroll på systemet)
  • Spela hämtade spel som köpts med PlayStation Plus-rabatt
  • Spela hämtade PS Plus-spel som ingår i Spel varje månad
  • Köpa produkter med PlayStation Plus-rabatt från PlayStation Store
  • Spara speldata i onlinelagringsutrymmet
  • Automatisk hämtning av korrigeringar och uppdateringar
  • PlayStation Plus-exklusiv förhandsåtkomst till speltest

* Du behöver inte vara inloggad på det lokala användarkontot för att använda de här funktionerna.

Din väns PS4 – som du har aktiverat tillfälligt med ditt PSN-konto

PlayStation Plus-funktioner du kan använda

PlayStation Plus-funktioner din vän kan använda *

PlayStation Plus-funktioner din vän inte kan använda

  • Alla PlayStation Plus-funktioner
  • Spela hämtade spel som köpts med PlayStation Plus-rabatt
  • Spela hämtade PS Plus-spel som ingår i Spel varje månad
  • Flerspelarläge online
  • Köpa produkter med PlayStation Plus-rabatt från PlayStation Store
  • Spara speldata i onlinelagringsutrymmet
  • Automatisk hämtning av korrigeringar och uppdateringar
  • PlayStation Plus-exklusiv förhandsåtkomst till speltest

* Du måste vara inloggad på PSN på systemet om din vän ska kunna använda de här funktionerna.

När du har spelat klart på din väns PS4

  1. Överföra sparfiler manuellt

Välj den lokala användaren och gå till   [Inställningar] > [Hantering av sparade data i programmet] > [Sparade data i lagringsminnet] > [Ladda upp till onlinelagringsutrymmet].

Du måste överföra sparfiler manuellt till onlinelagringsutrymmet eftersom det inte sker automatiskt när du spelar på en väns PS4.

  1. Ta bort det lokala användarkontot

Gå till [Inställningar] > [Användare] > [Ta bort användare] och ta bort den lokala användare som du skapade på din väns PS4.

Om du loggade in på vännens system som gästanvändare är det bara att logga ut från PSN (i så fall finns det ingen lokal användare att ta bort). Gå till [Inställningar] > [PlayStation Network/Kontohantering] > [Logga ut].

Det gör du för att vara säker på att din vän inte kan komma åt ditt SEN-konto när du spelat klart.

  1. Ta bort material du har hämtat via PSN-kontot

Markera spelen du har hämtat på snabbmenyn för spel, och tryck sedan på OPTIONS-knappen och välj [Radera].

Det här gör du för att din vän inte kan spela saker som du har hämtat via ditt PSN-konto när du har loggat ut, och då kanske du vill ta bort det från hårddiskenheten på vännens PS4.