Updated den 9 mars 2017

PS4: Visas som offline

Lär dig hur du växlar mellan att visas som online eller offline för dina vänner.

 
 

När du loggar in på PlayStation Network kan dina vänner se om du är online och få ett meddelande när du loggar in, om de har markerat alternativet [När vänner är online].

Om du inte vill att någon ska se att du kopplar upp dig kan du välja att visas som offline även när du är inloggad på PlayStation Network. Då ser dina vänner din status som offline och de får inget meddelande när du loggar in på PlayStation Network, inte ens om de har valt att få se det med [När vänner är online].

Gör så här för att visas som offline:

Gå till [Profil] > [Ställ in onlinestatus] där du kan växla mellan att visas som offline och online.

Din avatar på PS4-hemskärmen visar vilken ikon dina vänner ser för tillfället:

  • Offline eller visas som offline – rött kryss
  • Online – blå cirkel

Om du har aktiverat [Visa som offline] ändras inte din visning oavsett om du stänger av PS4 eller om du loggar ut och in igen på PlayStation Network. Om du däremot har stängt av [Visa som offline] så visas du som online så fort din PS4 är på och du är inloggad på PlayStation Network.

Tänk på följande:

  • Inne i spel kan du visas som online för andra spelare.
  • Om du loggar in på PlayStation Network på en PS3, PS Vita eller PS TV visas du som online.
  • När du använder mobilappar från PlayStation visas du med en indikator om att du inte använder konsolen:
    • Om du vill visas helt och hållet som offline kan du dölja den "inte på konsolen"-ikonen genom att gå till [Inställningar] > [PlayStation Network/Kontohantering] > [Sekretessinställningar] > [Hantera din vänlista och dina meddelanden] på PS4-systemet.