Politika privatnosti

Više informacija o nama i ovoj politici

U ovoj Politici privatnosti je objašnjeno kada prikupljamo informacije o vama, uključujući Lične podatke („Personal Information (PI)“), koje informacije prikupljamo, zašto ih prikupljamo, kako ih prikupljamo, sa kim ih delimo, gde ih obrađujemo, kako rukujemo njima i koje su vaše opcije i zakonska prava u vezi sa ovim informacijama.

Opseg ove politike

Kompanija Sony Interactive Entertainment Europe Limited i podružnica u njenom vlasništvu Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited („SIE“, „mi“, „naš“ i „nas“) kontrolišu informacije koje se prikupljaju kada koristite PlayStation na našim veb-lokacijama, u proizvodima, uslugama ili drugim aktivnostima na mreži („Usluge“).

Kontakt

Ako vam je potrebno više informacija o našoj Politici privatnosti ili našoj obradi informacija o vama, obratite nam se na neki od sledećih načina:

Pošta:
Data Protection Office
Sony Interactive Entertainment Europe Limited / Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited
10 Great Marlborough Street
London
United Kingdom
W1F 7LP

E-pošta: 
siee.dpo@sony.com

Sony Interactive Entertainment Europe Limited i Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited su registrovane u Engleskoj sa matičnim brojevima: 03277793 i 06020283.

Verzija 8.0 (oktobar 2020.)

Informacije koje prikupljamo ili dobijamo

Informacije o vama ili od vas prikupljamo i dobijamo na različite načine opisane u nastavku.

Informacije koje nam šaljete

Prikupljamo informacije koje nam direktno šaljete, na primer kada ih unesete na našoj veb-lokaciji ili ih navedete u e-poruci koju nam šaljete. Za informacije koje prikupljamo na ove načine primenjujemo naše postupke poslovne podrške, kao što su:

  • Postupci registracije ili kreiranja naloga za PlayStation Network („Nalog“) tokom kojih tražimo od vas da navedete informacije kao što su: Kontaktni podaci (npr. ime, e-adresa ili fizička adresa, zemlja ili broj telefona); podaci za upravljanje nalogom (npr. korisničko ime, lozinka ili bezbednosna pitanja); podaci za naplatu (npr. broj kreditne kartice ili drugog sredstva plaćanja, adresa za naplatu); datum rođenja i informacije o profilu (npr. profilna slika, jezici, sviđanja).
  • Postupci obrade kupovine – možemo tražiti od vas da navedete dodatne informacije za naplatu kako bismo obradili kupovinu.
  • Tehnički postupci i postupci za pružanje korisničke podrške – možemo tražiti od vas da navedete kontaktne podatke i informacije o problemu u vezi sa kojim ste nam se obratili. Takođe, možemo snimati vaše razgovore kada pozovete PlayStation službu za podršku.
  • Drugi poslovni postupci –  možemo tražiti od vas da navedete podatke kao što su vaše ime, e-adresa i ID naloga ako učestvujete u anketama o istraživanju tržišta, beta testiranjima i drugim istraživanjima sa testiranjem korisnika, takmičenjima, promocijama ili događajima, odnosno ako ste dali saglasnost da vam šaljemo marketinške materijale.

Takođe, prikupljamo informacije koje unesete u okviru određenih funkcija usluge. Na primer, kada želite da objavite nešto na forumu, šaljete nam sadržaj objave (u kojoj se mogu nalaziti lični podaci koje prikupljamo, a objavu prikazujemo u vaše ime na forumu). Isto tako, kada koristite druge funkcije kao što su glasovne ili tekstualne poruke, blogovi, ankete, korisnički kreiran sadržaj, strimovi o aktivnostima ili društveni mediji, možemo prvo da prikupimo informacije koje unesete u okviru funkcije.

Vodite računa da lični podaci koje navedete budu tačni i aktuelni. Koristićemo kontaktne podatke koje navedete za slanje važnih informacija o vašem Nalogu (to obuhvata obaveštenja o bezbednosti i privatnosti Naloga). Neke od informacija koje ste naveli možete u svakom trenutku da proverite i ažurirate na stranici za upravljanje nalogom.

Automatsko prikupljanje informacija

Pored toga, možemo automatski ili pasivno prikupljati informacije o vašem korišćenju naših usluga (odeljci u nastavku sadrže listu kategorija prema izvorima tih informacija).

Konzole i drugi uređaji

Svaki put kada koristite PlayStation konzolu ili neku PlayStation aplikaciju na PlayStation konzoli ili drugim uređajima (poput mobilnog telefona ili uređaja), možemo automatski prikupljati informacije o vašem korišćenju tih uređaja i aplikacije. Kada se prijavite na Nalog, možemo objediniti te informacije i druge informacije koje imamo o tom Nalogu.

U informacije koje prikupljamo sa uređaja mogu spadati:

  • Identifikatori uređaja, kao što su ID vaše PlayStation konzole, ID mobilnog uređaja, ID kolačića ili serijski brojevi
  • Mrežni identifikatori, kao što su IP i MAC adresa
  • Tokeni za proveru naloga zahvaljujući kojima ne morate svaki put da se prijavljujete
  • Sadržaji i reklame preuzete na uređaj za usluge na mreži koje koristite
  • Vaša trenutna lokacija i nedavne lokacije (npr. na konzoli PS Vita)
  • Trofeji, bodovi i pozicije na rang listama koje osvajate na mreži i van nje
  • Informacije o uređaju koji koristite, svim povezanim spoljnim uređajima (poput kontrolera VR kompleta za glavu) i načinu na koji ste ih konfigurisali
  • Informacije o vašem korišćenju softvera instaliranog na uređaju (što može obuhvatati informacije o korišćenju softvera van mreže), poput datuma i vremena korišćenja, igara koje igrate ili muzike koju slušate, sadržaja koje pretražujete, delite ili preuzimate, usluga koje koristite i koliko dugo ih koristite, kao i koliko često koristite aplikaciju za ćaskanje i druge aplikacije za komunikaciju
  • Vaše aktivnosti u igrama ili aplikacijama čiji je izdavač kompanija SIE (npr. koje prepreke ste preskočili i koje nivoe ste savladali)
  • Greške u softveru, vreme učitavanja i, ako je uključena postavka „Report System Software Errors Automatically“ (Automatsko prijavljivanje grešaka u sistemskom softveru), detaljne informacije o padu sistema sa snimcima ekrana i video snimcima pre pada

U zavisnosti od uređaja ili aplikacije, vašeg regiona i za igre objavljene posle marta 2018. godine, možete imati određene opcije koje kontrolišu način na koji prikupljamo informacije. Više informacija o ovim opcijama potražite u odeljku „Opcije“ u ovoj Politici privatnosti.

PlayStation Network i prodavnica

Svaki put kada se prijavite na PlayStation Network i pristupite našim Uslugama, možemo automatski:

  • Prikupljati informacije o vašem korišćenju PlayStation Network usluga na vašem uređaju.
  • Snimiti vaše aktivnosti na našim PlayStation Network serverima. Na primer, možemo da snimimo identifikatore uređaja i Naloga, kao što su mrežni ID za PlayStation Network i ID Naloga. Takođe, možemo da prikupljamo podatke o: sadržajima, reklamama i drugim informacijama koje vaši uređaji traže i dobijaju sa naših servera (poput sadržaja u prodavnici, trofeja i lista prijatelja), kao i o tome kada ste ih dobili i koristili; sadržajima i aplikacijama koje dodajete u svoju „korpu“ u našoj Prodavnici; i o tome šta kupujete.

Igre

Svaki put kada igrate igru koju smo razvili i/ili objavili mi ili neka druga kompanija Sony Interactive Entertainment, možemo automatski:

  • Prikupljati informacije o tome kako koristite tu igru na svom uređaju (uključujući i igre van mreže za koje se mogu prikupljati informacije o tome kako se koriste).
  • Snimiti vaše aktivnosti na našim serverima za igru. Na primer, možemo da snimimo identifikatore uređaja i Naloga, kao što su mrežni ID za PlayStation Network, informacije o vašem korišćenju naših igara na mreži i vašim protivnicima.

Veb-lokacije, marketing i reklamiranje

Svaki put kada posetite naše veb-lokacije ili dobijete naša marketinška obaveštenja i reklame na veb-lokacijama i u okviru usluga naše ili neke druge kompanije, možemo automatski snimiti vaše aktivnosti na veb-lokaciji, u e-pošti ili na serverima za reklame i marketing koje kontrolišemo pomoću kolačića (u pitanju su male datoteke sa informacijama koje se nalaze na hard disku), veb-monitora, piksela za praćenje, podataka o konfiguraciji pregledača (npr. tip pregledača, lista instaliranih programskih dodataka i lista instaliranih fontova), ugrađenih skripti (programerski kôd koji se privremeno čuva na uređaju) i personalizovanih postavki veb-lokacije.

Informacije koje dobijamo od trećih strana

Možemo dobiti informacije, poput onih navedenih u nastavku, od trećih strana i objediniti ih sa informacijama koje smo već prikupili direktno od vas. Informacijama upravljamo u skladu sa ovom Politikom privatnosti.

  • Informacije o igrama, društvenim mrežama i druge informacije, od tih trećih strana ili usluga sa kojima povezujete svoj Nalog ili koji obezbeđuju informacije za korišćenje PlayStation Network funkcija.
  • Informacije od drugih korisnika, na primer, ako su nam ti korisnici dali pristup njihovim profilima i ako ste vi jedna od njihovih veza, odnosno ako informacijama o vama može da se pristupi preko njih.
  • Informacije od trećih strana u skladu sa našim odnosom, na primer, od službe za otkrivanje prevara možemo dobiti rezultat procene rizika; od službi za sprovođenje zakona ili partnera možemo dobiti IP adrese i detalje o sumnjivoj nezakonitoj ili zlonamernoj aktivnosti.
  • Informacije o ažuriranju računa koje obezbeđuje vaša banka kako bi vaše kartice za plaćanja na Nalogu bile ažurirane. Nakon svakog ažuriranja, nastavićemo da koristimo utvrđene metode plaćanja za svaku vašu kupovinu osim ako nas ne obavestite drugačije.

Korišćenje informacija

U ovom odeljku je opisano kako možemo da koristimo informacije koje prikupljamo o vama.

Vaše informacije ćemo koristiti samo u određene svrhe i samo ako za to imamo pravni osnov u vašoj zemlji. Pravni osnovi na koje se pozivamo zavise od našeg odnosa sa vama i načina na koji komuniciramo sa vama. Više detalja o tome u koje svrhe obrađujemo vaše lične podatke prema ovim pravnim osnovima možete pronaći u odeljcima „Informacije koje prikupljamo ili dobijamo“, „Korišćenje informacija“, „Deljenje i prenos informacija“. U njima se nalazi:

  • Ugovor – obezbeđivanje proizvoda i usluga i ispunjavanje naših ugovornih obaveza prema vama.
  • Pravni interesi – ostvarivanje našeg pravnog interesa ili interesa trećih strana u vođenju kompanije i njenom upravljanju, kao i definisanju našeg odnosa sa vama na način opisan u ovoj Politici privatnosti.
  • Zakonska obaveza – ispunjavanje naših zakonskih obaveza prema važećem zakonu (npr. za finansijski izveštaj).
  • Saglasnost – dobijanje saglasnosti od vas za obradu vaših ličnih podataka u određene svrhe (npr. prikupljanje podataka sa vašeg uređaja, personalizovane reklame i marketinški materijali).

Možemo koristiti informacije iz svih izvora navedenih u odeljku „Informacije koje prikupljamo ili dobijamo“ ove Politike privatnosti. Na primer, možemo da obradimo zajedno informacije koje smo prikupili od vas, tokom vaših poseta našim veb-lokacijama ili iz istorije igranja na uređaju u svrhe opisane u ovoj Politici privatnosti.

Usluge

Vaše informacije možemo da koristimo za pružanje naših Usluga. Takođe, možemo da personalizujemo usluge koje vam pružamo na osnovu informacije koje smo prikupili o vama (na primer, možemo da koristimo vašu IP adresu da bismo prikazali sadržaj relevantan za vaše područje). A da bismo omogućili funkcije sa postavkama pristupačnosti (za vas ili druge korisnike), možemo konvertovati vaš glas u tekst.

Razvoj

Informacije koje prikupljamo koristimo za bolje razumevanje, poboljšanje i unapređivanje naših postojećih Usluga, vašeg korisničkog doživljaja ovih Usluga i našeg poslovanja i razvoj novih poslovnih prilika. Na primer, možemo da iskoristimo ove informacije da razvijemo i poboljšamo korisnički interfejs ili performanse igre.

Umerenost i bezbednost

Ne možemo da nadgledamo celu mrežu PlayStation Network i ne obavezujemo se na to. Međutim, zadržavamo pravo da po svom nahođenju nadgledamo (na primer korišćenjem tehnologije koja automatski detektuje slike, tekst i URL adrese koje nisu u skladu sa našim uslovima korišćenja) i snimamo vaše aktivnosti na mreži i komunikaciju širom PlayStation Network mreže, kao i da uklonimo i/ili izbrišemo sadržaj. Možemo koristiti informacije koje prikupljamo (na prethodno opisan način) da otkrijemo kršenje pravila i primenimo naše uslove korišćenja za PlayStation Network, uslove korišćenja softvera, ugovore o licenciranju sistemskog softvera i druge uslove korišćenja za koje ste dali saglasnost i pravila i kodekse ponašanja koji se odnose na vaše korišćenje mreže PlayStation Network.

Marketing i reklamiranje

Možemo oblikovati i personalizovati naša marketinška obaveštenja, preporuke za kupovinu i reklame koje prikazujemo na veb-lokacijama i u okviru usluga naše ili neke druge kompanije na osnovu informacija koje smo prikupili o vama. Ove izmene možete da primetite u prodavnici PlayStation Store (bilo putem konzole, veb-lokacije ili u igri), u marketinškim materijalima ili kada posetite veb-lokaciju naše ili neke druge kompanije (poput lokacija sa društvenim mrežama) na kojima možete pronaći naše predloge za kupovinu ili reklame.  Imate opcije da kontrolišete naše korišćenje informacija koje smo prikupili o vama da bismo personalizovali marketinški materijal koji vam šaljemo, a o njima možete više saznati u odeljku „Opcije“ ove Politike privatnosti.

Pravne obaveze i usklađenost

Informacije koje prikupljamo možemo da koristimo za reviziju, usklađivanje i u pravne svrhe (na primer, za zaštitu prava i svojine kompanije Sony, njenih partnera i korisnika).

Bezbednost

Da bismo mogli da zaštitimo vas i druge, informacije koje prikupljamo i dobijamo možemo da koristimo za:

  • Otkrivanje prevara i lažnih transakcija.
  • Sprečavanje zloupotrebe i istragu i/ili preduzimanje mera u slučaju potencijalne pretnje ili zloupotrebe naših usluga.
  • Zaštitu vašeg naloga od neovlašćenog pristupa (na primer sprečavanje pristupa u slučaju pokušaja prijavljivanja sa nove lokacije).

Deljenje i prenos informacija

U ovom odeljku je opisano kako možemo da delimo informacije koje prikupljamo sa trećim stranama koje nam pružaju usluge ili obezbeđuju igre i aplikacije koje koristite na mreži PlayStation Network. Nikada nismo i nećemo prihvatati novac u zamenu za lične podatke. Vaše informacije možemo da delimo sa sledećim primaocima i za sledeće potrebe.

Dobavljači usluga

Informacije delimo sa dobavljačima usluga za kompaniju SIE, a to mogu biti osobe ili kompanije koje pružaju usluge koje mogu obuhvatati upravljanje ličnim podacima za bilo koju namenu opisanu u ovoj Politici privatnosti. Dobavljači usluga su dužni da poštuju poverljivost i bezbednosne zahteve.

Partneri

Informacije možemo da delimo sa sledećim partnerima:

  • Finansijskim ustanovama, poput podataka o plaćanju, da bi mogli da dovrše vašu kupovinu, prime uplatu ili obave provere kreditnih kartica i provere za otkrivanje prevara.
  • Izdavačima igara, poput sadržaja koji ste kupili u prodavnici PlayStation Store, da bi mogli da vam isporuče taj sadržaj u igri i obezbede pristup tom sadržaju na različitim gejmerskim platformama.
  • Drugim dobavljačima usluga, aplikacija ili veb-lokacija, uz vašu dozvolu, za operativne i druge potrebe (na primer, kada povežete svoj Nalog sa nalogom koji imate kod njih).
  • Partnerima za bezbednost i zaštitu od prevara, uključujući Sony Group, kada je potrebno pružiti podršku za bezbednost naših Usluga, sprečavanje prevara ili zaštitu ličnih podataka.
  • Partnerima za reklamiranje i promocije, sa kojima zajedno pružamo usluge ili funkcije, poput nagradnih igara, takmičenja, promocija i reklama.
  • Partnerima za prenos kompanije, u vezi sa pregovorima i prodajom kompanije, dela kompanije ili određenih deonica i/ili sredstava ili spajanjem kompanija, konsolidacijom, restrukturiranjem ili drugom korporativnom promenom što bez ograničenja obuhvata deljenje informacija tokom postupka svake detaljne analize.

Drugi korisnici

Kada kreirate Nalog, određene informacije će činiti deo vašeg javnog profila i te informacije će biti dostupne svim nalozima na mreži PlayStation Network, na Internetu putem stranice playstation.com i veb-lokacijama, aplikacijama ili uslugama nekih trećih strana. U ove informacije spadaju:

  • Vaš mrežni ID za PlayStation Network
  • Opis „O meni“, avatar, jezik, zemlja, kao i bodovi i statistike
  • Sadržaj koji ste podelili

Vi ste odgovorni za sav sadržaj koji delite na forumima, u zajednicama, u ćaskanjima i u okviru funkcija za razmenu poruka. Ovom sadržaju takođe mogu da pristupe drugi korisnici koji zatim mogu dalje da ga dele. Savetujemo vam da pažljivo razmislite o tome šta delite i sa kim delite svoje informacije. Takođe, možemo da indeksiramo i koristimo sadržaj koji ste javno podelili u okviru naših funkcija na platformi kao što su Pomoć za igru, PlayStation profili ili buduće PlayStation Network usluge.

Nadležne službe

Vaše informacije možemo da podelimo sa policijom ili drugim nadležnim službama ako smatramo da je to u razumnoj meri neophodno da bismo ispoštovali zakon, propis ili pravni postupak, da bismo otkrili i zaštitili neku osobu, njeno vlasništvo ili prava, da bismo rešili problem sa prevarom ili bezbednosnim problemom, odnosno prijavili kriminalne aktivnosti. Većina slučajeva u kojima smo podelili informacije sa policijom ili nadležnom službom odnosi se na njihove istrage o ukradenim uređajima, neovlašćenom korišćenju sredstava plaćanja ili potrebe upravljanja i bezbednosti mreže PlayStation Network i njenih korisnika. U malom broju slučajeva, pružali smo informacije u okviru istraga o prevarama i ozbiljnijim kriminalnim istragama.

Upravljanje informacijama i vaše opcije

Informacije za decu

Naloge za decu koja imaju između 7 i 17 godina moraju da kreiraju roditelji ili zakonski staratelji („Odgovorna odrasla osoba“). Ako kreirate nalog za dete, preporučujemo da zajedno sa detetom pročitate naš dokument Informacije o privatnosti za mlade igrače kako bi dete bolje razumelo kako upravljamo njegovim ličnim podacima i koja su njegova prava u vezi sa ličnim podacima.

Ako imate između 7 i 17 godina, možete pitati odraslu osobu odgovornu za vas da vam objasni sve što ne razumete. Takođe, možete da pročitate naš dokument Informacije o privatnosti za mlade igrače da biste bolje razumeli kako koristimo vaše informacije i koja su vaša prava na privatnost u vezi sa tim informacijama.

Prikupljaćemo, koristiti i deliti informacije o detetu ili informacije dobijene od njega u skladu sa praksama opisanim u ovom dokumentu i uz sledeće izuzetke.

Informacije koje nam šaljete

  • Odgovorna odrasla osoba treba da navede nekoliko informacija o njihovom detetu (e-adresu i datum rođenja) da bi kreirala Nalog za dete. Navođenje pola nije obavezno.
  • Samo ako odgovorna odrasla osoba dozvoli kreiranje naloga, dete može dodati svoju adresu.
  • Limit za trošenje na nalogu deteta se podešava preko povezanog naloga odgovorne odrasle osobe.

Informacije koje vi birate da delite

  • Odgovorna odrasla osoba može da kontroliše, pomoću postavke „Free Communication“ (Slobodna komunikacija) na detetovom nalogu, da li će dete moći da koristi (i deli lične podatke koristeći) tekstualno ćaskanje, glasovno ćaskanje, video ćaskanje i druge funkcije za razmenu poruka, poput direktnog komuniciranja sa drugim korisnicima u igri, aplikacijama ili preko funkcija sistemskog softvera. Imajte na umu da dete preko svog naloga i dalje može da:
    • Šalje i prima unapred kreirane tekstualne poruke u igri ili aplikaciji
    • Kreira i vidi imena likova u igri drugih korisnika, stilove i nazive klanova
    • Koristi usluge komuniciranja preko Internet pretraživača osim ako one nisu onemogućene
    • Komunicira koristeći sistem za razmenu poruka na konzolama PS3 i PS Vita
  • Odgovorna odrasla osoba može da kontroliše da li će dete moći da objavljuje ili vidi korisnički kreiran sadržaj, kao što su slike, video snimci, crteži i sadržaj koji je uvezen iz spoljnih izvora (svi ovi sadržaji mogu da sadrže lične podatke), pomoću kontrole za korisnički kreiran sadržaj. Ovim neće biti onemogućeno snimanje video zapisa o igri na mreži sa detetovog naloga.
  • Odgovorna odrasla osoba nam može dati dozvolu da prikupljamo i koristimo lične podatke o njihovom detetu, a ne i dozvolu da otkrivamo te podatke trećim stranama, osim ako otkrivanje podataka nije sastavni deo Usluga koje pružamo.

Kada odgovorna odrasla osoba dozvoli detetu da sa svojim Nalogom učestvuje u igrama, ćaskanju ili funkcijama korisnički kreiranog sadržaja, time daje i saglasnost kompaniji SIE da deli informacije sa izdavačima igara, aplikacija ili usluga koje sadrže te funkcije i na prikupljanje informacija koje se unesu u okviru tih funkcija preko detetovog naloga (npr. unos teksta u funkciji ćaskanja).

Ako otkrijete da je vaše dete koje je mlađe od 18 godina kreiralo Nalog, dodelićemo vam pristup i kontrolu nad detetovim nalogom čim utvrdimo da ste vi odrasla osoba odgovorna za to dete.

Međunarodni prenos

Naše usluge su dostupne u Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Japanu i drugim zemljama/područjima/regionima širom sveta. Imajte u vidu da se informacije koje prikupljamo, uključujući i lične podatke, prenose, obrađuju i čuvaju u ovim zemljama/područjima/regionima i, prema tome, sudovi, službe za sprovođenje zakona i druge nadležne institucije u ovim zemljama mogu, u određenim okolnostima, imati pravo na pristup vašim ličnim podacima. Nastojimo da na adekvatan način zaštitimo vaše informacije kada ih prenosimo van vaše zemlje tako što sklapamo ugovore sa primaocima, primenjujemo standardne ugovorne klauzule Evropske komisije (European Commission Standard Contractual Clauses) ili na neki drugi način da se postaramo da se prenos obavi samo ako je to dozvoljeno važećim zakonom. Kada koristite naše usluge ili nam pružate informacije putem njih, dajete saglasnost za prenos, obradu i čuvanje vaših podataka u ovim zemljama u kojima zakoni o zaštiti privatnosti možda nisu toliko sveobuhvatni kao zakoni u zemlji u kojoj imate prebivalište ili čije državljanstvo imate.

Bezbednost i zadržavanje

Težimo da primenjujemo odgovarajuće tehničke mere i mere bezbednosti u organizaciji koje su usklađene sa industrijskim standardima da bismo zaštitili vaše informacije od neovlašćenog ili slučajnog otkrivanja, pristupa, zloupotrebe, gubitka ili menjanja. Iako nastojimo da zaštitimo vaše podatke, ne možemo da osiguramo niti garantujemo bezbednost tih podataka. Savršena bezbednost ne postoji.

Savetujemo vam da koristite napredne kontrole za pristup nalogu koje nudimo, poput dvostepene verifikacije. Ako vam je potrebna pomoć u vezi sa ograničavanjem pristupa vašim uređajima ili nalozima, posetite stranicu www.playstation.com i/ili obratite se PlayStation službi za pomoć i podršku.

Bezbedno čuvajte sve lozinke i pristupne šifre za uređaje i naloge i nemojte ih otkrivati drugima. Proverite da li je isključena postavka automatskog prijavljivanja i da li je uključena postavka kojom se traži lozinka pre završetka kupovine, naročito ako svoj PlayStation uređaj delite sa drugima. Odmah se obratite PlayStation službi za podršku ako saznate da se vaši nalozi neovlašćeno koriste ili da je došlo do nekih drugih bezbednosnih propusta.

Podatke o vama možemo da zadržimo onoliko dugo koliko je potrebno da ispunimo naše obaveze navedene u ovoj politici. Takođe, vaše podatke možemo dodatno da zadržimo onoliko dugo koliko je dozvoljeno ili neophodno da, između ostalog, ispunimo naše zakonske obaveze, rešimo sporove i ispoštujemo ugovore. U slučajevima kada to nalaže važeći zakon, izbrisaćemo vaše podatke kada više ne budu potrebni ili ako to bude traženo od nas. I u slučaju da izbrišemo vaše podatke iz aktivne baze, ti podaci mogu biti zadržani na medijumu sa rezervnim kopijama ili arhivama, kao i drugim informacionim sistemima.

Vaše opcije i prava

Vaše opcije

Na raspolaganju možete imati određene opcije u vezi sa tim kako se prikupljaju, koriste, čuvaju i dele vaši podaci.  Ovim opcijama možete pristupiti u postavkama Naloga ili uređaja.  Vodite računa da vaše informacije budu ažurirane. Između ostalog, na raspolaganju imate sledeće opcije:

  • Personalizovani sadržaj i reklame: Da li možemo da koristimo informacije koje smo prikupili o vama da personalizujemo reklame i predloge za kupovinu. Imajte u vidu da ćemo uvek malo prilagoditi ono što vidite (npr. da ne bismo prikazivali sadržaje koje ste već kupili u prodavnici PlayStation Store), a kod nekih starijih uređaja (npr. PS3/Vita), aplikacija i igara može i dalje biti prikazan određeni personalizovani reklamni sadržaj.
  • Personalizovana komunikacija: Da li možemo da koristimo informacije koje smo prikupili da personalizujemo e-poruke i obaveštenja.
  • Prikupljanje ograničenih podataka / podataka za uslugu ili kompletnih podataka / naprednih podataka: Da li možemo da prikupljamo samo ograničene podatke neophodne za pružanje naših usluga ili kompletne podatke da bismo vam obezbedili bogatije iskustvo.
  • E-poruke: Da li možemo da vam šaljemo marketinške e-poruke.
  • Deljenje ličnih podataka o društvenom životu: Da li možemo da delimo druge informacije, poput vašeg pravog imena i vaših prijatelja ili aktivnosti na PlayStation Network mreži.
  • Deljeni sadržaj: Da li možemo sa drugim korisnicima da delimo sadržaje, kao što su video snimci iz igre.
  • Prikupljanje kolačića: Možete da upravljate kolačićima koji nisu nužno neophodni za rad naših veb-lokacija, a oni će takođe biti ograničeni kada prepoznamo vaše posete na našim veb-lokacijama i odredimo vaše ciljne sadržaje i personalizujemo reklame i predloge za kupovinu koji će biti prikazani na veb-lokacijama.

Vaša prava

Pored prava opisanih u nastavku, takođe možete da pristupite nekim podacima ili da ih izmenite i izbrišete na stranici sa postavkama naloga.

  • Pravo na pristup i prenošenje: Imate pravo da tražite od nas da vas obavestimo o tome koje vaše lične podatke smo prikupili, koristili i delili, kao i da tražite njihovu kopiju.
  •  Pravo na brisanje: Prema zakonu, u određenim okolnostima imate pravo da od nas tražite da izbrišemo lične podatke koje smo prikupili o vama ili zadržali.  Ako želite da tražite uklanjanje nekih ličnih podataka iz bloga ili foruma, obratite nam se na način opisan u prethodnom odeljku „Kontakt“. Kada pošaljete zahtev za brisanje informacija, imajte na umu da informacije koje prikupljamo o vama možemo zadržati iz pravnih razloga, za potrebe obračuna, nastavka poslovanja (rezervna kopija), zaštite od prevara i zajednice. Da biste zatvorili nalog za PlayStation Network, obratite se PlayStation službi za pomoć i podršku. Informacije prikupljene iz starijih igara i aplikacija možda neće biti obuhvaćene pri zatvaranju naloga. Kada pošaljete zahtev za zatvaranje naloga, imajte na umu da informacije koje prikupljamo o vama možemo zadržati iz pravnih razloga, za potrebe obračuna, nastavka poslovanja (rezervna kopija), zaštite od prevara i zajednice. Ako imate naloge kod drugih kompanija iz Sony grupe, potrebno je da se obratite svakoj kompaniji posebno da biste zatvorili te naloge. Više informacija pronađite na stranici https://www.sony.co.uk/mysony ili https://account.sonymobile.com/#/signup/learnmore.
  • Pravo na izmenu: Prema zakonu, u određenim okolnostima imate pravo da izmenite svoje podatke, ograničite njihovu obradu i uložite prigovor na korišćenje vaših ličnih podataka.
  • Pravo na prigovor: U određenim okolnostima, imate pravo da uložite prigovor na obradu vaših ličnih podataka. Na primer, imate pravo da uložite prigovor na korišćenje vaših ličnih podataka u direktne marketinške svrhe.
  • Pravo na ograničavanje: U određenim okolnostima, imate pravo da ograničite obradu vaših ličnih podataka.

U nekim slučajevima, ako budete navodili, menjali ili brisali informacije, to može uticati na mogućnost pružanja naših usluga ili na vaše korisničko iskustvo. Možemo odbiti da obradimo zahteve koji nisu obavezni prema važećem zakonu. Imate pravo da budete zaštićeni od nezakonite diskriminacije zbog toga što ste iskoristili ova prava.

Ako želite da pošaljete zahtev za pristup ili brisanje, ova prava možete iskoristiti tako što ćete stupiti u kontakt sa nama koristeći informacije u odeljku „O nama“ ove Politike privatnosti. Kada pošaljete zahtev, potvrdićemo vaš identitet tako što ćemo tražiti podatke o vašem nalogu, uređajima, načinima plaćanja i prethodnim transakcijama. Zadržavamo pravo da odbijemo vaše zahteve ako ne možemo da potvrdimo vaš identitet.

Ako želite PDF verziju ove Politike privatnosti, obratite nam se pomoću informacija u odeljku „Kontakt“ ove Politike privatnosti.

Žalbe

Ako imate nedoumice u vezi sa tim kako rukujemo vašim ličnim podacima, najpre se obratite nama da bismo pokušali da rešimo vaš upit koristeći detalje iz odeljka „Kontakt“ ove Politike privatnosti.

Ako ipak smatrate da nismo uspešno rešili vašu nedoumicu ili da ne ispunjavamo naše zakonske obaveze, možete poslati prijavu vašem lokalnom službeniku za zaštitu podataka ili kancelariji poverenika za informacije (Information Commissioner’s Office – ICO) u Ujedinjenom Kraljevstvu. Više informacija o prijavljivanju nedoumice kancelariji poverenika za informacije možete pronaći ovde https://ico.org.uk/.

Izmene ove Politike

Ovu Politiku privatnosti možemo u svakom trenutku da izmenimo i ažuriraćemo je svim unetim izmenama. Ako nastavite da pristupate Uslugama ili da ih koristite nakon stupanja takvih izmena na snagu, dajete svoju saglasnost da se ličnim podacima može rukovati na način opisan u izmenjenoj Politici privatnosti.