Updated 19 października 2015

Jak zablokować lub odblokować użytkownika PlayStation Network - PlayStation 4

 
 

Jeśli chcesz, aby inny użytkownik usługi PlayStation Network nie mógł przesyłać Ci wiadomości, możesz go umieścić na liście zablokowanych użytkowników. Oznacza to, że nie będziesz otrzymywać przesłanych przez nich wiadomości.

Zablokowanie użytkowników jest możliwe zarówno dla kont głównych, jak również dla konta podrzędnego.

Zablokować

  1. Wybierz lokalne konto użytkownika, naciśnij przycisk w górnej części kontrolera, aby uzyskać dostęp do menu Funkcje, a następnie przejdź do  [Znajomi].
  2. Wyszukaj Identyfikator online lub wybierz z listy znajomych użytkownika, którego chcesz zablokować i naciśnij  (przycisk X).
  3. Wybierz [Opcje] > [Zablokuj], aby dodać użytkownika do listy „Zablokowani gracze”.
  4. Użytkownik nie otrzyma żadnej wiadomości tekstowej od danego użytkownika, chyba że usunie go z listy „Zablokowani gracze”.

Odblokuj

Możesz odblokować użytkowników w dowolnym momencie. Oznacza to, że zaczniesz znów otrzymywać wiadomości od odblokowanych użytkowników.

  1. Przejdź do opcji  [Znajomi] > [Zablokowani gracze].
  2. Wybierz gracza, którego chcesz odblokować, i naciśnij  (przycisk X).