Updated 20 października 2015

Jak zablokować lub odblokować użytkownika PlayStation Network - PlayStation 3

 
 

Jeśli chcesz, aby inny użytkownik usługi PlayStation Network nie mógł przesyłać Ci wiadomości, możesz go umieścić na liście zablokowanych użytkowników. Oznacza to, że nie będziesz otrzymywać przesłanych przez nich wiadomości.

Zablokowanie użytkowników jest możliwe zarówno dla kont głównych, jak również dla konta podrzędnego.

Zablokować

  1. W menu XMB™ przejdź do  [PlayStation Network] > [Logowanie] > [Lista znajomych] a następnie wybierz opcję Identyfikator online osoby, którą chcesz zablokować.
  2. Naciśnij przycisk (przycisk Trójkąt), aby otworzyć menu opcje znajdujące się po prawej stronie ekranu, wybierz opcję „Usuń” i naciśnij  (przycisk X) w celu usunięcia użytkownika z Listy znajomych.
  3. Aby w przyszłości uniemożliwić kontakt ze strony danego użytkownika, przejdź do [Lista znajomych] > [Skrzynka wiadomości] > [Otrzymane] i naciśnij (przycisk X).
  4. Zaznacz wiadomość przysłaną przez użytkownika, którego chcesz zablokować, a następnie naciśnij (przycisk X).
  5. Nie otrzymasz żadnej wiadomości tekstowej od danego użytkownika, chyba że usuniesz go z listy zablokowanych użytkowników.

Odblokuj

Możesz odblokować użytkowników w dowolnym momencie. Oznacza to, że zaczniesz znów otrzymywać wiadomości od odblokowanych użytkowników.

  1. Wybierz opcję  [Znajomi] > [Lista zablokowanych] i naciśnij (przycisk X).
  2. SWybierz gracza, którego chcesz odblokować i naciśnij (przycisk Trójkąt).
  3. Wybierz opcję [Usuń z listy zablokowanych], a następnie naciśnij (przycisk X).
 
 
 
 

Więcej na ten temat

Pokrewne artykuły